Ekspedycje Z.T.M-u?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 25 cze 2008, 15:33

Nowy sposób zarabiania przez z.t.m pieniążków, Zaczynają budować pętle( Metro Marymont) i pobierać opłaty od przewoźników za krańcowanie tam linii które obsługują. Mało tego szkolą swoich ludzi. Dobry sposób na zbieranie haraczu od przewoźników ( bez dyskusyjny). Linie wyznacza z.t.m wiec przewoźnicy obsługujący dane linie, czy chcą czy nie muszą płacić za korzystanie z krańców. To jest rozbój w biały dzień. Czy z.t.m. mało zarabia na przewoźnikach? Zabierając "kary" za wiele bzdurnych "przewinień". W ten sposób zasób ludzki pracujący w ekspedycjach( pracownicy m.z.a) posyłają na "zieloną trawkę". To należy spodziewać się nie długo,że z.t.m zacznie kupować wozy i zaczną wozić ludzi (-X :?:

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 cze 2008, 16:13

Gregory, co ty - za przeproszeniem - pieprzysz? A kto ma budować pętle, MZA? I jakie opłaty? ZTM płaci za wozokilometry, a potem każe to sobie zwracać? Zmień lekarza, może jeszcze zdążysz... :bredzisz:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 25 cze 2008, 17:27

Mam wrażenie, że Gregory przeczytał jakąś bajeczkę w związkowej gazetce i w to uwierzył... Poza tym takie bzdury napisał Gregory, że zacząłem się zastanawiać w którym mieście/kraju on mieszka...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 cze 2008, 18:17

Z tego co wiem, to będzie niewielka "składkowa" opłata od przewoźników na bieżące utrzymanie ekspedycji - woda, papier toaletowy, koszty sprzątania itp. Na pewno nic, co by można określić mianem "zdzierstwa". No i nie nazwałbym tego opłatami za "krańcowanie linii".
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 cze 2008, 18:22

Bastian pisze:Z tego co wiem, to będzie niewielka "składkowa" opłata od przewoźników na bieżące utrzymanie ekspedycji - woda, papier toaletowy, koszty sprzątania itp. Na pewno nic, co by można określić mianem "zdzierstwa". No i nie nazwałbym tego opłatami za "krańcowanie linii".
Jak to bedzie wyliczane?
Ryczałt, liczba brygad, ilość kursów>? :D

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 cze 2008, 19:40

Szczerze mówiąc, nie wiem. No raczej chyba ryczałt :-k

Awatar użytkownika
gregory5576
Kontakt:

Post autor: gregory5576 » 25 cze 2008, 20:55

Flash8222 pisze:Mam wrażenie, że Gregory przeczytał jakąś bajeczkę w związkowej gazetce i w to uwierzył... Poza tym takie bzdury napisał Gregory, że zacząłem się zastanawiać w którym mieście/kraju on mieszka...
To akurat nie ale wiem to od osoby myślę że kompetentnej, ale dlatego ten temat założyłem bo chciałem wiedzieć czy to prawda? A po drugie to jestem na urlopie od 20 , a tego dowiedziałem się wczoraj na 03/134. I to nie od kierowców, ale nie powiem od kogo.

[ Dodano: Sro 25 Cze, 2008 20:57 ]
Z tego co wiem, to będzie niewielka "składkowa" opłata od przewoźników na bieżące utrzymanie ekspedycji - woda, papier toaletowy, koszty sprzątania itp. Na pewno nic, co by można określić mianem "zdzierstwa". No i nie nazwałbym tego opłatami za "krańcowanie linii".

[ Dodano: Sro 25 Cze, 2008 21:02 ]
Bastian pisze:Gregory, co ty - za przeproszeniem - pieprzysz? A kto ma budować pętle, MZA? I jakie opłaty? ZTM płaci za wozokilometry, a potem każe to sobie zwracać? Zmień lekarza, może jeszcze zdążysz... :bredzisz:
I właśnie to mnie bardzo zdziwiło. Sory za pod puchę.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 cze 2008, 21:09

Ja też przepraszam za ostry ton. Samo zbieranie od przewoźników składki na funkcjonowanie ekspedycji rzeczywiście może być nieco kontrowersyjne. Natomiast raczej oczywiste jest, że MZA nie będzie budowało ekspedycji, szczególnie jeśli by one miały służyć wszystkim przewoźnikom, więc twoje zdziwienie tym, że ZTM będzie dysponował nowymi ekspedycjami wydało mi się nieco nie na miejscu ;)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 25 cze 2008, 21:13

To jest całkiem naturalne, że ZTM władać będzie ekspedycjami, w końcu to ZTM odpowiada za organizację przewozów...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 cze 2008, 22:28

MeWa pisze:To jest całkiem naturalne, że ZTM władać będzie ekspedycjami, w końcu to ZTM odpowiada za organizację przewozów...
Niby tak, ale nie wszystkie ekspedycje sa zainteresowane "obsługa" ajentów.
Jakis czas temu na ekspedycji na Chomiczówce "babsko" powiedziało że 170 w DS ja nieinteresuje :-"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 cze 2008, 22:29

No to chyba właśnie w tym rzecz? :>

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 cze 2008, 22:43

Bastian pisze:No to chyba właśnie w tym rzecz? :>
Czyli jak narazie ZTM niema pomysłu na rozwikłanie wielu kwesti zwiazanych z ekspedycjami :D
Wie tylko jedno, ze napewno chce pobierac oplaty od wszystkich przewozników ](*,)
To moze niech sobie kazdy przewoznik postawi na kazdym krańcu swoją ekspedycje ( toi-toia), a ZTM, niech sobie podstawia Matiza, lub cos w podobie z matolem w srodku i problem z glowy :D
Skoro oni tylko myslą, gdzie tu pare złoty przytulić wszelakim kosztem, nie potrafiąc dać nic sensownego od siebie, to proponuje "krzyżyk na droge i nóz w plecy" =;

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 25 cze 2008, 22:45

Ale o czym Ty piszesz? Jak ekspedycję będzie miało ZTM, to już nie będzie tak, że babsko z MZA powie, że jakaś linia ją nie interesuje...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 25 cze 2008, 22:48

MeWa pisze:że babsko z MZA powie, że jakaś linia ją nie interesuje...
Po 1. - 170 nie krańcuje w DS na CHomikach w najbardziej korkowych godzinach.
po 2. - gdy na linii jeździ ajent ZTCW nawet, gdyby ekspedycja chce, to nie może nic zrobić, doraźne zmiany dyktuje NR ajencki...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 cze 2008, 22:50

MeWa pisze:Ale o czym Ty piszesz? Jak ekspedycję będzie miało ZTM, to już nie będzie tak, że babsko z MZA powie, że jakaś linia ją nie interesuje...
No do tego jeszcze droga daleka, narazie to wniosek jest jeden, od kogo ile i dlaczego tak malo (-X Nie wydaje mi sie, aby to się zakończylo bez jakiejś zadymy, ale czas pokaze :-k

ODPOWIEDZ