515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
520 jako 1xx to mrzonka. Silna (silniejsza niż obecnie) para 520+525 to powinna być podstawa dla połączenia Ostrobramskiej z Politechniką. A czarne połączenie na TŁ to raczej trzeba budować raczej na bazie 182, które tam ma jakieś wykorzystanie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Międzylesiu i Aninowi należy się skrócenie i poprawa punktualności 125, a nie wzmacnianie 525 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Dęboszczak
A tak:
405 Skrócić do pętli na Śródmieściu, np. Pl 3+ (Niedźwiadek)
Skrócić 520 do <M> Politechnika (Marysin)
168 W miejsce 405 na Os Ostrobramska
520 wzmocnić w DP taborem uzyskanym ze skrócenia 405 i 168. Wtedy jak ktoś chce to można zrobić z tej linii mocnego czarnucha.
Oczywisty układ na rembertowie 143+408(5xx)
405 Skrócić do pętli na Śródmieściu, np. Pl 3+ (Niedźwiadek)
Skrócić 520 do <M> Politechnika (Marysin)
168 W miejsce 405 na Os Ostrobramska
520 wzmocnić w DP taborem uzyskanym ze skrócenia 405 i 168. Wtedy jak ktoś chce to można zrobić z tej linii mocnego czarnucha.
Oczywisty układ na rembertowie 143+408(5xx)
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Za to ja jestem zdania, że Marysinowi, który o dodatkowe przystanki na TŁ się nie dopraszał, należy się wreszcie przyśpieszenie linii.

A taka linia w ogóle obsługuje TŁ?Dęboszczak pisze:502
Przecież do diabła jest przyśpieszone! To 520 trzeba skracać czas przejazdu, a nie pisać o naprawdę przyśpieszonym w przyszłości 525, które jest przyśpieszone naprawdę już teraz (podobnie jak 408). Życzę owocnej współpracy rozkoordynowanych czarnucha z naprawdę przyśpieszonym 525 z rozjazdami przy Płowieckiej i częściowym brakiem obsługi przystanku węzłowego przez 525. I mocnej wiary, że przy kolejnym nakładaniu się na siebie kursów, tym razem już nie przyśpieszonych, a mieszanych czerwono-czarnych, te drugie ktokolwiek zaludni. Bo po co mieć regularne i skoordynowane ze sobą 520 i 525Dęboszczak pisze:525
Chyba wreszcie mogę się z Tobą zgodzić.Bastian pisze:Międzylesiu i Aninowi należy się skrócenie i poprawa punktualności 125
A Jelonki?Dęboszczak pisze:ew. 408 ze skorygowaną końcówką na północnym odcinku trasy.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Błędna teoria. Samo 525 nie przejmie potoków z obecnych czerwonych, a 1xx jak silne by nie było z czerwońcami nie wygra. Bo przecież linii co 4/7,5/5//10 do Międzylesia nie wypchniesz.Dęboszczak pisze:Jestem zdania, że na trasie Ł powinny być 3 lub 4 linie naprawdę przyspieszone:
502
523
525
i ew. 408 ze skorygowaną końcówką na północnym odcinku trasy. Reszta powinna być zwyklakami
Skrócenie i poprawa punktualności 125 to oczywista oczywistość. Wzmocnieni 525 i 520 (niezbyt silne względem sytuacji obecnej) to konieczność, jeżeli chce się minimalizować ilość bytów na TŁ.Bastian pisze:Międzylesiu i Aninowi należy się skrócenie i poprawa punktualności 125, a nie wzmacnianie 525
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
I zielone światło dla niezbędnych zmian w obrębie komunikacji lokalnej w Wawrze, która przez trasę 115 i korki, w których utyka 125 została kompletnie zarżnięta.pawcio pisze:Skrócenie i poprawa punktualności 125 to oczywista oczywistość.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Juz byla dyskusja na ten temat, pasazerowie zdecydowali inaczej a 515 ma dobre wykorzystanie. Juz wystraczajaco zlych zmian jest w komunikacji miejskiej, nie ma potrzeby dokladac kolejnej.tadeo pisze:a teraz powrót do tytułowego tematu przez powtórzenie:
i nazwać z powrotem 143.Dęboszczak pisze:515 skrócić do Wiatracznej do jedyne co mi się nasuwa:)
.
SPINNING WORLD
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ależ zmiana 515 w 143 jest zmianą wskazaną i dobrą.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
geograf_OSU
o ile na tej samej trasie czyli Politechnika-Kolonia z rozsadna czestotliwoscia to tak, jak najbardziej wskazana, przy okazji mozna skasowac wtyczki na 188, bo one istnieja by obsluzyc newralgiczny odcinek Wiatraczna-Politechnika.R-11 Kleszczowa pisze:Ależ zmiana 515 w 143 jest zmianą wskazaną i dobrą
Który to pociąg jeździ z jaką częstotliwością?Dęboszczak pisze:dubluje pociąg i będzie dublować 521. W ogóle w samym Rembertowie jeździ za dużo linii.BJ.2052 pisze:Ale ta linia na dzień dzisiejszy nie musi zdobywać frekwencji, bo już ją ma!
Co ta linia komu przeszkadzała? Tramwaje dubluje jakieś 4 przystanki. Przecież to główna linia dla Rembertowa.
W popołudniowym szczcycie można czekać ponad 30 min (rozkładowo) i jak ktos pojedzie 515 to jest już na Politechnice a jak ktos zdecyduje się na pociąg to sobie cały czas stoi na stacji w Rembertowie.