Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Podobno rozjazdy na Wschodnim coś padły.kozioł pisze:Powody nieznane
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
Dziś rano, na mińskiej paraliż mały. Oczywiście w godzinach szczytu (może już się rozkorkowało).
Wg. kierownków pociągów zator spowodowała..... zepsuta SKMka. Przed godziną siódmą od strony Mińska w korku przed Miłosną stały cztery składy - 2 pospieszne i 2 osobowe, a zaraz miały nadciągnąć następne... Nie wiem kiedy się rozładowało, ja uciekłem.
Wg. kierownków pociągów zator spowodowała..... zepsuta SKMka. Przed godziną siódmą od strony Mińska w korku przed Miłosną stały cztery składy - 2 pospieszne i 2 osobowe, a zaraz miały nadciągnąć następne... Nie wiem kiedy się rozładowało, ja uciekłem.
Raczej nie prędko się rozładowało.
O 7:30 w Rembertowie, przy peronie, stał pociąg do Mińska, planowy odjazd 6:05, a na wyświetlaczu 80 minut opóźnienia. Jadąc do centrum (pociągiem, który planowo miał być o 6:40) minąłem jeszcze dwa kible oraz dwie SKMki (jedna za drugą), przy czym ta druga miała na bocznym wyświetlaczu "Trasa Skrócona". Warte wzmianki jest jeszcze to, że pośpieszne w kierunku Wschodniego przejeżdżały obok peronu.
O 7:30 w Rembertowie, przy peronie, stał pociąg do Mińska, planowy odjazd 6:05, a na wyświetlaczu 80 minut opóźnienia. Jadąc do centrum (pociągiem, który planowo miał być o 6:40) minąłem jeszcze dwa kible oraz dwie SKMki (jedna za drugą), przy czym ta druga miała na bocznym wyświetlaczu "Trasa Skrócona". Warte wzmianki jest jeszcze to, że pośpieszne w kierunku Wschodniego przejeżdżały obok peronu.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
Na 108 jakieś problemy z wałem kułakowym - wiem tylko tyle ze wysłano jej pomoc w celu ściągnięcia. Dokładniej nie wnikałem. Urlopuje sieprzewoz pisze:Dziś rano, na mińskiej paraliż mały. Oczywiście w godzinach szczytu (może już się rozkorkowało).
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Dziś rano była jakaś awaria SBLki na szlaku Kotuń - Mrozy. W Mińsku 10102 Podlasie zanotowało ok. +7. Obok nie było już osobówki do Żyrardowa, która zazwyczaj stała przy peronie drugim. Zdziwiło mnie jednak to co sie stało chwilę później - mianowicie wyprzedzanie po niewłaściwym na odc. Mińsk Maz. - Mińsk Maz. R4 (Stojadła). Osobówka jawnie stała pod semaforem, gdy my ją omijaliśmy.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
Nie wiem czy miało to związek z awarią SBLki ale dziś rano w Rembertowie nie pojawiła się SKMka do Pruszkowa o 7:19 ani pociąg z Mińska o 7:24. Dopiero o 7:40 (lub coś koło tego) przyjechał pociąg z Ostrołęki (planowo o 7:33 ale jeszcze nie zdarzyło mi się abym zobaczył go przyjeżdżającego o czasie).
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
- MeWa
- Cukiereczek
Mężczyzna wpadł pod pociąg: utrudnienia w ruchu WKD
asz, PAP2008-07-16, ostatnia aktualizacja 2008-07-16 21:39
Prawie dwie godziny trwały utrudnienia w ruchu podmiejskich pociągów, po tym jak młody mężczyzna rzucił się pod skład relacji Warszawa - Pruszków. Według wstępnych ustaleń policji było to prawdopodobnie samobójstwo.
Początkowo policja informowała, że chodzi o kolejkę WKD, zdementował to jednak jej rzecznik prasowy.
Do zdarzenia doszło ok. godz. 17.30 na wysokości stacji Reduta-Ordona. - Ok. 30-letni mężczyzna rzucił się pod pociąg relacji Warszawa-Pruszków. Zginął na miejscu - powiedziała Monika Brodowska z Komendy Stołecznej Policji.
Ponieważ policjanci musieli zabezpieczyć ślady, ruch pociągów w kierunku Pruszkowa był utrudniony. Jak poinformowały "Koleje Mazowieckie", całkowicie go już przywrócono.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A dodatkowo padła sygnalizacja na Koluszki - Warszawa, opóźnienia co najmniej 30 minut.kozioł pisze:A na średnicy mega burdel, wczoraj 19:30 i wszystko zdrowo opóźnione w kierunku wschodniego- podmiejskie po 40-50 minut,pośpiechy po 20-30, potem jeszcze czekanie na moście itp, więc robiło się godzinne opóźnienie.
Powody nieznane
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Zdarza im się tak robić, ale bardzo rzadko. Puszczają czasem też osobówki na niewłasciwy, a po właściwym wyprzedza rozpędzony pospieszny. Raz tak miałem, teraz do Mińska nie jeżdżę, to nie wiem co kombinują.bohun pisze:Zdziwiło mnie jednak to co sie stało chwilę później - mianowicie wyprzedzanie po niewłaściwym na odc. Mińsk Maz. - Mińsk Maz. R4 (Stojadła). Osobówka jawnie stała pod semaforem, gdy my ją omijaliśmy.
Raczej nie SBL.. moze znowu coś się rozkraczyło, jak 2 dni temu SKMka...mozgow pisze:Nie wiem czy miało to związek z awarią SBLki ale dziś rano w Rembertowie nie pojawiła się SKMka do Pruszkowa o 7:19 ani pociąg z Mińska o 7:24.
[ Dodano: Czw 17 Lip, 2008 13:36 ]
A prokurator "robił swoje" zaledwie 4 godziny....MeWa pisze:Do zdarzenia doszło ok. godz. 17.30 na wysokości stacji Reduta-Ordona.
[ Komentarz dodany przez: MeWa: Pią 05 Lut, 2010 ]
Usunięcie odwołania do wiadomości umieszczonej w wyniku porządków w innym temacie. MeWa