Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 25 lip 2008, 16:43

MisiekK pisze:Odpowiedź znajduje się w moim zdaniu powyżej.
W weekend może i bym zrozumiał, ale jakby podliczyć czas dojścia do stacji, oczekiwanie i przejazd na Marymont i porównać to z oczekiwaniem na 17-tkę i przejazd to wciąż wychodziłoby dużo szybciej? ;)

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 25 lip 2008, 17:00

geograf pisze:Poinformował o tym Solaris:
Ja i Solaris to są dwie różne osoby (-X :P

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 lip 2008, 18:05

geograf pisze:W weekend może i bym zrozumiał, ale jakby podliczyć czas dojścia do stacji, oczekiwanie i przejazd na Marymont i porównać to z oczekiwaniem na 17-tkę i przejazd to wciąż wychodziłoby dużo szybciej? ;)
17 zalicza 'trochę' swiateł i jej czas przelotu jest stały - niezależnie czy weekend, czy dzień powszedni.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 25 lip 2008, 18:23

geograf pisze:Może i warto w takim układzie 126 skierować na Nowodwory?
Żadnego 126 na pętlę Nowodwory. Potem mi ZTM będzie odpisywał, że na tej pętli nie ma miejsca na 404. JotPeCet podał rozwiązanie kolejne dla 126: przystanek Tarchomin03.
Najlepiej byłoby 126 skierować z Mehoffera w Majolikową i Pomorską do pętli, która mogłaby powstać na placu po zwałowisku żużlu. Byłoby to najmniej brygadożerne ze wszystkich krańców. I największa grupa osób byłaby zadowolona.
A do kompletu na tę pętlę skierować ... 326 z trasą nomen omen Mehoffera - Majolikowa, zamiast Mehoffera - Światowida - Nowodwory. I żadnego 133 nie trzeba by było wzmacniać ,zaś na pętli Nowodwory mamy miejsce na co? Na 404 oczywiście !

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 lip 2008, 18:29

tarantula01 pisze:Żadnego 126 na pętlę Nowodwory.
Mi ta zmiana bardzo by odpowiadała.
tarantula01 pisze:Potem mi ZTM będzie odpisywał, że na tej pętli nie ma miejsca na 404.
Jak 404 powróci oczywiście. A o braku miejsca i tak ci napiszą.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 lip 2008, 18:32

Lukasz436 pisze:
zeus pisze:A co podmiejskimi 705/735/804 i 723/731/801?
Cztery miesiące to trochę długi ten remont będzie?
Jak na Warszawskie realia to w miarę szybko. Bedą pracować 7 - 15 i do domu.
Zatrudnij się, jak im zazdrościsz.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 25 lip 2008, 18:35

Jak 404 powróci oczywiście. A o braku miejsca i tak ci napiszą.
Tylko nie mów że ZTM rozważa likwidację 404? :!: I tak obcieli rozkład jak tylko mogli

[ Dodano: Pią 25 Lip, 2008 18:36 ]
126 nie ma sensu istnienia w obecnym kształcie tak jak 326 :-k
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 25 lip 2008, 18:39

inż. Glonojad pisze:
Lukasz436 pisze: Jak na Warszawskie realia to w miarę szybko. Bedą pracować 7 - 15 i do domu.
Zatrudnij się, jak im zazdrościsz.
Rozumiem że akceptujesz taką sytuację....

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 lip 2008, 18:40

Lukasz436 pisze:
inż. Glonojad pisze: Zatrudnij się, jak im zazdrościsz.
Rozumiem że akceptujesz taką sytuację....
Praca na akord jest droższa. Remont nawierzchni na pętli nie jest taki krytyczny, by za niego przepłacać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 25 lip 2008, 18:42

Post z forum Dąbrówka Wiślana:
"Ja pierniczę, nigdy się nie dogodzi. Jak była pętla na Bukowie to marudzenie, ze szkoda, ze nie u nas, jak zrobili u nas to źle bo wąsko i wymijać ciężko. Jak jeździły jakieś śmieszne gimbusy to źle bo tłok, jak chcą nam puścić długie przegubowe to źle bo się [autobusy] nie pomieszczą i gdzie będą zawracać i w ogóle do bani.
Ludzie weźcie wy się opamiętajcie bo rzygać się chce od tego waszego wiecznego jęczenia i ubolewania nad swoim strasznym życiowym losem"
:grin:

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 lip 2008, 18:52

tarantula01 pisze:Post z forum Dąbrówka Wiślana:
"Ja pierniczę, nigdy się nie dogodzi. Jak była pętla na Bukowie to marudzenie, ze szkoda, ze nie u nas, jak zrobili u nas to źle bo wąsko i wymijać ciężko. Jak jeździły jakieś śmieszne gimbusy to źle bo tłok, jak chcą nam puścić długie przegubowe to źle bo się [autobusy] nie pomieszczą i gdzie będą zawracać i w ogóle do bani.
Ludzie weźcie wy się opamiętajcie bo rzygać się chce od tego waszego wiecznego jęczenia i ubolewania nad swoim strasznym życiowym losem"
Ot esencja sporej części dyskusji na Wawkomie.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 lip 2008, 18:53

Odważę się rozszerzyć to uogólnienie na całość Internetu :p

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 25 lip 2008, 19:35

tarantula01 pisze:Post z forum Dąbrówka Wiślana:
Dobrze kombinowalem, aby zabrać z tego rejonu 144 i 511, a pozostawić tylko 211
(wzmocnione ma sie rozumiec) :D

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 25 lip 2008, 19:57

jacek pisze:Dobrze kombinowalem, aby zabrać z tego rejonu 144 i 511, a pozostawić tylko 211
(wzmocnione ma sie rozumiec) :D
Czym wzmocnione? Firmą MPT?

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 25 lip 2008, 19:59

zeus pisze:A co podmiejskimi 705/735/804 i 723/731/801?
Cztery miesiące to trochę długi ten remont będzie?
podmiejskie b.z.

Zablokowany