Tam powstają wielkie osiedla. Twoja propozycja jest bardzo zła.Fikander pisze:Patrząc po zabudowie końcówki na Znanej 15/20//20 byłoby akuratne.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
Osobiście ich podczas ostatniej bytności tamże nie widziałem, ale to nic nie znaczy. W każdym razie - gdzie 'tam' konkretnie?Jarek pisze:Tam powstają wielkie osiedla.
Linia wożąca 7 osób, z czego 2 znalazły się w niej, żeby mieć 70m (sic!) bliżej do drzwi sklepu, jest zaprzeczeniem idei transportu zbiorowego.reserved pisze:I tyle osób to za mało?
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Między Sowińskiego, a Znaną po lewej strony jadąc w kierunku zachodnim.Fikander pisze:Osobiście ich podczas ostatniej bytności tamże nie widziałem, ale to nic nie znaczy. W każdym razie - gdzie 'tam' konkretnie?Jarek pisze:Tam powstają wielkie osiedla.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Wa ... =2&scale=2Fikander pisze:W każdym razie - gdzie 'tam' konkretnie?
Pośrodku biurowiec. Po lewej, po prawej i na dole trzy nowe osiedla. A 522 już wyjeżdża rano z Jana Olbrachta nawalone na full. Usatysfakcjonowany?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
155 co 12/15/12//15
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
To ile ludzi musi jechać do pętli żebyś wreszcie zobaczył potrzebę dojazdu?Fikander pisze:Linia wożąca 7 osób, z czego 2 znalazły się w niej, żeby mieć 70m (sic!) bliżej do drzwi sklepu, jest zaprzeczeniem idei transportu zbiorowego.
7 razy ilość kursów w ciągu szczytu komunikacyjnego... To ile wychodzi? Skoro już tak bardzo trzymasz się statystyk.
- fik
- Naczelne Chamidło
To zależy. Jeżeli linia dowozi do pętli nawet 0 osób, ale jest to jedyna możliwość obsługi wcześniej znajdującego się generatora potoków (powiedzmy - jedyna istniejąca pętla na bardzo odległym krańcu osiedla) - to potrzeba istnieje. Ale przypadek 157 jest diametralnie inny - to obiekty znajdujące się przy krańcu mają w teorii być generatorem potoków, a swojej roli absolutnie nie spełniają.reserved pisze:To ile ludzi musi jechać do pętli żebyś wreszcie zobaczył potrzebę dojazdu?
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
W końcu to zrozumiałeś... Szkoda, że tak późno no ale i tak lepiej późno niż wcale Nawet w opiniach Chruścika masz potwierdzenie moich słów odnośnie 157inż. Glonojad pisze:Jakże, jest przecież Jedynym Słusznym Głosem Prawdziwych Mieszkańców Szczęśliwic, Rakowca etc.Fikander pisze: Nie, z twojej strony już nie liczę na nic innego niż partykuralizm.
Domyślam się, że liczyłeś na jakąś kłótnię na forum ale niestety... Tym razem prowokacja nie wyszła Zapewniam, że również żałuję
-
Ale którędy częstogęsto? Bo chyba porównania nie masz. Może przesadziłem z tym "większość DP", ale lewoskręt Powstańców Śl. Wrocławska często jest wolniejszy od wersji okrężnej.Fikander pisze:Nie wydaje mi się, a jeżdżę częstogęsto.desert_eag pisze: Akurat Piastów Śląskich w stronę Siekierek 167 będzie szybciej przez większość DP niż po starej trasie.