w ktorym miejscu ? dzisiaj nie widzialem a na peron wchodze praktycznie codzienniekajo pisze:Już jeden bazgroł jest.
Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
Po stronie południowej na statnim betonie od Żwirek. Widziałem 4 godziny temu.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Koleje Mazowieckie jakos moga powiesic i utrzymac w stanie czytelnosci i aktualnosci swe rozklady a rozkladu SKM to nawet nie wiadomo gdzie szukac (W Ursusie jest wewnatrz stacji ,na zewnatrz od zimy jest zniszczony)
KM ma chyba jakies wyjatkowe chody u zarzadcy dworcow.
nowo otwarty parking w Pruszkowie tez w kolorach Kolei Mazowieckich. to ich wlasnosc czy jak? dla mnie to wszystko dziwne
KM ma chyba jakies wyjatkowe chody u zarzadcy dworcow.
nowo otwarty parking w Pruszkowie tez w kolorach Kolei Mazowieckich. to ich wlasnosc czy jak? dla mnie to wszystko dziwne
Uważaj, żeby nie wzięli Cię za twórcę tego malowidła.chruscik pisze:w ktorym miejscu ? dzisiaj nie widzialem a na peron wchodze praktycznie codziennie
Różnie z tą czystością bywa, jeszcze różniej z aktualnością, bo karti ze zmianami często są zrywane... KM chyba po prostu częśćiej zmienia rozkład zawsze będzie lśnił w takim tempiekin pisze:Koleje Mazowieckie jakos moga powiesic i utrzymac w stanie czytelnosci i aktualnosci swe rozklady a rozkladu SKM to nawet nie wiadomo gdzie szukac
KM zmienia rozkłady ostatnio w tempie raz na tydzień albo częściej to i wieszać muszą częściej więc amatorzy zrywania nie mają wytchnienia. Poza tym KM chyba sprawdza stan istniejących tablic i wieszają nowe jak już ktoś się połakomi na wiszący.przewoz pisze:Różnie z tą czystością bywa, jeszcze różniej z aktualnością, bo karti ze zmianami często są zrywane... KM chyba po prostu częśćiej zmienia rozkład zawsze będzie lśnił w takim tempiekin pisze:Koleje Mazowieckie jakos moga powiesic i utrzymac w stanie czytelnosci i aktualnosci swe rozklady a rozkladu SKM to nawet nie wiadomo gdzie szukac
SKM zmienia rozkłady dość wolno. Jeszcze wolniej rozwiesza na stacjach. A po zniknięciu rozkładów raczej już nie wieszają nowych .
Którędy wchodzisz? Przeskakujesz przez barierkę czy łazisz po trawniku?chruscik pisze: w ktorym miejscu ? dzisiaj nie widzialem a na peron wchodze praktycznie codziennie
aMaTor
zdjeli barierki
http://pl.youtube.com/watch?v=rriNQXmoHYg
http://pl.youtube.com/watch?v=rriNQXmoHYg
To że były barierki to chyba naturalne, skoro stacja jeszcze nieczynna. Chyba, że tylko mnie to nie dziwi, hmm?
Co do wandali, to zwracałem na to uwagę od kiedy stacje są oddawane. Zainwestowano kilka milionów w remont stacji, ale żeby kilkanaście tysięcy znalazło się na monitoring? Nie
Nie wiem czy widzieliście jaki syf jest już na Rakowcu...
Co do wandali, to zwracałem na to uwagę od kiedy stacje są oddawane. Zainwestowano kilka milionów w remont stacji, ale żeby kilkanaście tysięcy znalazło się na monitoring? Nie
Nie wiem czy widzieliście jaki syf jest już na Rakowcu...
Dla przykładu: ławki i to coś co jest nad nimi jest opisane pięknymi niecenzuralnymi słowami.Michał W. pisze:Nie wiem czy widzieliście jaki syf jest już na Rakowcu...
Na Żwirkach w kilku miejscach już przed otwarciem też były jakieś graffiti. A na Alejach 2tyg. przed otwarciem wszystkie kosze na śmieci były zapełnione butelkami i innymi śmieciami... Mam nadzieje, że nie była to robota robotników.
Wolał bym, żeby to była ich wina niż okolicznych mieszkańców, bo świadczyło by to nieco o nich i dawało by gwarancję, że takie rzeczy będą się powtarzać. Po co zapełniać swój kontener, skoro można kolejowy...Mr_Kolesław pisze:Mam nadzieje, że nie była to robota robotników.
Z drugiej strony budelki po alkoholu świadczyć mogą o robotnikach pracujących przy przebudowie... W każdym razie dobrze, że na Al. Jerozolimskich perony były czyste.przewoz pisze:Wolał bym, żeby to była ich wina niż okolicznych mieszkańców, bo świadczyło by to nieco o nich i dawało by gwarancję, że takie rzeczy będą się powtarzać. Po co zapełniać swój kontener, skoro można kolejowy...
A wie ktoś jak z frekwencją na nowych przystankach? Podejrzewam, że na Alejach w szczycie można zobaczyć kilka osób z okolicznych biurowców. Dużo ludzi przyjeżdża też autobusami, ale to bardziej na WKD niż na osobowy w kierunku Radomia...
No właśnie, choć z tym ciężko się u nas dociera. Nawet jak w każdej gazedzie napiszą (byle nie bzdury, o co cieżko) i w telewizji (tu też nie lepiej), dodadzą plakaty etc, to wielu nie bedzie miało pojęcia o tych przystankach. Jedynie mieszkańcy linii radomskiej je poznają dobrze. A reszta? Dalej będzie słychać "a bo podobno...".Wpierw ludzie muszą się dowiedzieć o nowych stacjach.