Komunikacja w Starej Miłośnie
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
Heh od 14 zmiana na?ZTM pisze:2008-09-05 | Zmiany w dzielnicy Wesoła | 1. Na wniosek Urzędu Dzielnicy Wesoła dot. pilnej zmiany trasy linii 198 od dnia 8 września 2008 od początku kursowania linii dziennych do dnia 14 września 2008 do końca kursowania linii dziennych wprowadza się trasę objazdową dla linii 198:
STARA MIŁOSNA - Jana Pawła II - 1. Praskiego Pułku - Armii Krajowej - Moniuszki - Głowackiego - PKP WESOŁA (powrót: Głowackiego - Armii Krajowej)
2. Wznawia się funkcjonowanie przystanków: PKP WESOŁA 01 na ulicy Głowackiego przed skrzyżowaniem z ulicą 1. Praskiego Pułku pomiędzy ulicami Wąską a 1. Praskiego Pułku jako krańcowy dla linii 198,
MONIUSZKI 02 na ulicy Moniuszki pomiędzy ulicami Armii Krajowej a Kilińskiego jako stały dla linii 198,
ARMII KRAJOWEJ 05 na ulicy Armii Krajowej pomiędzy ulicami 1. Praskiego Pułku a Chopina jako warunkowy dla linii 198.
3.Zawiesza się następujące przystanki: PKP WESOŁA 01 na ulicy Głowackiego przed skrzyżowaniem z ulicą 1. Praskiego Pułku pomiędzy ulicami 1. Praskiego Pułku a Akacjową,
PKP WESOŁA 02 na ulicy Głowackiego za skrzyżowaniem z ulicą 1. Praskiego Pułku pomiędzy ulicami 1. Praskiego Pułku a Akacjową.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja najbardziej to jestem ciekaw, jak się UD wytłumaczy (zwłaszcza wyborcom), po co budował przystanki przy stacji na Głowackiego. Suzana, może się orientujesz, gdzie mieszka burmistrz? 
Natomiast o sytuacji na Moniuszki było już kilkanaście postów temu - a teraz są efekty...
Natomiast o sytuacji na Moniuszki było już kilkanaście postów temu - a teraz są efekty...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ja się z 502 nawet cieszę, bo by tej "dziury" po 405 nigdy nikt mi nie załatał (w każdym bądź razie Bielany się raczej do tego nie palą).
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- R-9 Chełmska
- R-9 Chełmska
Jest 521, SKM - przesiadać się.Pank pisze:A 173 już dawno powinno zostać wydłużone do Dworca Wschodniego, ze zwiększoną dwukrotnie częstotliwością.
Nie. Nazwijmy sprawę po imieniu: Linie wróciły na stare trasy, bo jakaś pociota pana burmistrza nie była zadowolona z przejeżdżającego pod domem autobusu. Nieważne, że ten autobus służył ludziom. Im więcej takich kwiatków jest (101 i Białołęka, teraz Wola Grzybowska) tym bardziej uważam, że dzielnice nie powinny mieć nic do powiedzenia w sprawie komunikacji.solaris8315 pisze:Zawsze można 315 skierować do Woli Grzybowskiej jako ta pomoc dla 173....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- R-9 Chełmska
Pytanie, czy ma to sens. Wielu mieszkańców okolic ulic Głowackiego czy Chodkiewicza z autobusu nie skorzysta, bo od stacji kolejowej do następnego przystanku w stronę Woli - na którym jest już 173 i 514 - 198 i tak się nie zatrzymuje. Ponadto linię kończącą kurs przy PKP Wesoła można byłoby koordynować nie tylko z odjazdami, ale i przyjazdami przyjazdów pociągów z Warszawy Wschodniej - jak dawniej, kiedy kierowca winien był odczekać do 10 minut w przypadku spóźnienia S2.solaris8315 pisze:198 trzeba było wydłużyć od PKP Wesoła do Woli Grzybowskiej z tym fajnym zawijasem przez Moniuszki w kierunku Woli.
Skąd 521? Pociągiem nie dojedzie się w każde miejsce w Warszawie a ewentualny brak 315 byłby odczuwalny np. w Zielonej. Jeżeli nie całodzienne wzmocnienie 173, to chociaż w godzinach szczytu.MisiekK pisze:Jest 521, SKM - przesiadać się.
Skąd takie wiadomości / przypuszczenia? Oby się sprawdziło z 502 - na wakacyjnej trasie częstsze kursy nie miały najgorszego zapełnienia... poza tym przy takiej częstotliwości dużo chętniej korzystano z komunikacji miejskiej. Dla wielu samochód w porównaniu do 502 z taktem 30/30/30 to jednak dużo lepsza alternatywa.kangoo2 pisze:Pewnie 502 częściej i 315 out
Z przesiadki na Wiatracznej.Pank pisze:Skąd 521?
Są jeszcze inne linie autobusowe i tramwajowe.Pank pisze:Pociągiem nie dojedzie się w każde miejsce w Warszawie
Wywlekanie lokalnej dowozówki na Wschodni nie ma żadnego uzasadnienia.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czemu bezczelnie? Skarżyli się na hałas, to dzielnica poprosiła o wycofanie 198, a dopiero potem sobie przypomniała, że tam jest szkoła...R-9 Chełmska pisze:Przynajmniej mieszkańcy okolic Moniuszki mają autobus do pociągu, który to bezczelnie im zabrano...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Robert 514