wiąże się to ze zmęczeniem kierowcy, które może doprowadzić to nawet do wypadku...elomario pisze:...a przepisy są po to, żeby je łamać
Wypadki i awarie - 2006
Moderator: vernalisadonis
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
jesli stanie w korku, to bedzie chyba myslal i wysiadzie wczesniej zeby spotkac sie w innym miejscudzidek pisze:tylko jak zmiennik stanie też w korku i nie zdąży dojechac w ustalone miejsce na zmianę ?
no to wtedy mamy problem... ale Twoje argumenty sprowadzaja sie do tego, ze skoro na 10 mozliwych problemow sa 3 bez rozwiazania, to nie ma sensu rozwiazywac pozostalych 7... przynajmniej tak to w tej chwili odbieram...dzidek pisze: poza tym często na liniach nie ma expedycji a kierowcy nie zawsze mają ze sobą telefony komórkowe więc nie jest tak łatwo poinformowac zmiennika o problemie poza tym kierowca nie może przekroczyc czasu pracy a takie dodatkowe jazdy mogą przyczynić się do złamania przepisów...
poprostu nieraz była taka sytuacja, że kierowca czeka na zmianę poczym nie wie co robić i idzie na ekspedycję na kraniec. Okazuje się, że jest zamknięta. Następnie goni autobus i gdy już dociera do równoległej pętli okazuje się, że ekspedytor wysłał pojazd jako PT by jak najszybciej doszło do zmiany. Może wystarczy dac stałych zmienników kierowcom ?! Wtedy sami mogliby się ze sobą dogadać.
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
jeden maly bol... wtedy grafik jednego kierowcy musi sie zgadzac z grafikiem drugiego... a na to kierowcy sie nie zgodza i wcale im sie nie dziwie... poza tym ciezko dac stalego zmiennika kierowcy jesli kazdego dnia ma inna linie...dzidek pisze:Może wystarczy dac stałych zmienników kierowcom ?! Wtedy sami mogliby się ze sobą dogadać.
Nie jest ciężko. Większość etatowych kierowców ma stałych zmienników. 4 razy w tygodniu jeżdżą na jednej brygadzie, a piątego na różnych dodatkach, aby wyrównać układ godzinowy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A moim zdaniem to jest korzystny układ. Jeżdżąc na jednej linii wiesz, jak jest rozłożony czas przejhazdu (Bo, jak wiadomo, realny to on nie bywa) i wiesz, gdzie trzeba gnać, a gdzie opóźnić, by się na przyspieszeniu nie znaleźć. No chyba, że na stałe ma się coś typu 189 lub 113. Wtedy rzeczywiście przesrane.hafilip84 pisze:no to az by mi sie odechcialo pracowac szczerze mowiac... :?pawcio pisze:Nie jest ciężko. Większość etatowych kierowców ma stałych zmienników. 4 razy w tygodniu jeżdżą na jednej brygadzie, a piątego na różnych dodatkach, aby wyrównać układ godzinowy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
441 503/1 poległ ok. 11:00 na przystanku Dolina Służewiecka. Na podmianę ok. 11:15 z R7 wyjechał wóz 442.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
nie wiem gdzie to umieścić
dzisiaj na 197 kurs 10:25 przyjechał zamiast niskopodłogowego 1002. Pewnie podmiana.
dzisiaj na 197 kurs 10:25 przyjechał zamiast niskopodłogowego 1002. Pewnie podmiana.
- R-9 Chełmska