Scania CN2x0UB - technika, eksploatacja, opinie
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No, ci, którzy w niej uczestniczyli twierdzą, że w teorii być może, ale w praktyce...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Która się dość szybko zakończyła. A kto słuchał Pani Prezydent, mógł się niezłych ciekawostek dowiedzieć...
Temat jest jednak o Scaniach - pytanie: jechał ktoś ostatnio Scanią z działającą klimatyzacją?
Temat jest jednak o Scaniach - pytanie: jechał ktoś ostatnio Scanią z działającą klimatyzacją?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja wczoraj też działała, ekonomicznie, ale wolałem wrócić się 3 przystanki byle posiedzieć w chłodzie 
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
-
Krzysiek_S
Podejrzewam, że to są to wozy z okolicy dostaw kwietniowo-majowych. Powinny im teraz wypadać pierwsze przeglądy "główne". A widywane są z recji tego, że Grodzio posiada swój "serwis" na Klementowickiej w stanie takim, a nie innym. Czyli fizycznie go tam nie ma
Zaś w połowie października powinny się tam pojawić wozy z ostatniej dostawy na swoje pierwsze przeglądy.
Niestety nie śledziłem jak wyglądały ostatnie dostawy dla Grodzia. Jeśli nie wyjechały wcześniej na linie mógłbyć to przegląd przed zdaniem autobusu przewoźnikowi, jeśli ich przekazanie nastąpiło wcześniej to najwidocznie wymagały interwencji serwisu firmowego. Z racji tego, że Grodzio nie posiada serwisu na Klementowckiej wszystkie wozy z mniej lub bardziej poważnymi usterkami zjawiają się w Słupnie. Jeszcze przypomniała mi się jednamożliwość: montaż CB, ponieważ z tego co wiem wozy A598-A601 wyjechały na miasto bez CB.
Inżynierze pytanie powinno brzmieć:Temat jest jednak o Scaniach - pytanie: jechał ktoś ostatnio Scanią z działającą klimatyzacją?
Czy jechał ktoś Skanią w któej nic się nie zdezelowało
Ja ile razy wsiadam do Scanii to jestem poirytowany, wszystko w nich trzeszczy porównywalnie do Solarisów Veolii.
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"
Zgadzam sie w 100%. Scania jest zdecydowanie najwygodniejszym, najlepszym (pod wzgledem prowadzenia i osiagow) i najbardziej komfortowym wozem, jaki dotychczas mialem przyjemnosc prowadzic. Jedyny minus to niemal calkowity brak oddzielenia stanowiska kierowcy od salonu.Adam G. pisze:Ja ile razy wsiadam do Scanii, tyle razy nie mogę się nadziwić, czemu żaden inny producent nie potrafi wyprodukować autobusu z tak kapitalnym, ergonomicznym i pełnym przydatnych rozwiązań stanowiskiem kierowcy.