Kobiety za kĂłĹkiem - 2008
Moderator: vernalisadonis
Większość kierowców na pętli pali w autobusie. Mają przerwę a do tego niewielu pasażerów w wozie więc w kabinie palą i nie widzę w tym nic złego szczególnie jeśli wydychają dym w kierunku otwartego okna Za to pani Kasia całkiem dobrze radzi sobie na mieście za kółkiem Kilka razy miałem okazję się przekonaćjacek pisze:1500/154-palaca papierochy w wozie na pętli
Dziś jakaś kobieta na 166 gniotem no i Magda na pieskach swoim wozem
-
- Zbanowany
Swoją obserwacje okreslam z punktu widzenia totalnego przeciwnika papierosów ( nigdy nie paliłem, nie palę i palic raczej nie bedę), więc widząc Cię chwile wcześniej w rozmowie z innym kierowcą ,tóż obok dyspozytorni ,papierosa nie zauważylem.Echinus pisze:Przerwa jest do mojej dyspozycji i mogę na niej robić co chcę i nikomu nic do tego pozdrawiam
Na Mój gust chyba zdrowiej jest go wypalic na świeżym powietrzu, pomiedzy brzozkami, znajdującymi sie na tej petli,aniżeli w KABINIE autobusu, smrodząc jednocześnie na przedział pasażerski (może się mylę, dlategoż na początku napisałem, że nie palę)
Zasadniczo chciałem zauważyć,że moja obserwacja nie jest napisana w temacie "Pochwaly inagany", wiec zarówno Twoja wypowiedz, jak i wczorajsza Jajnika, nie jest chyba jakimś wytłumaczeniem nagany, której nie było
No mozliwe, ze jest to kabina, a nie przybudówka, ale skoro można w niej palić, jeść, czytać gazetę, rozmawiac przez telefon i robić dyskoteke, to mozna to też nazwać aneksem kuchennymEchinus pisze:A i jeszcze jedno o ile się oriętuje to w autobusach komunikacji miejskiej nie ma przybuduwek tylko kabiny.
Jasne i zrozumiałe, bo od tego jest własnie przerwa, również pozdrwaiamEchinus pisze:Przerwa jest do mojej dyspozycji i mogę na niej robić co chcę i nikomu nic do tego pozdrawiam
W autobusach obowiązuje całkowity zakaz palenia papierosów,nie ma znaczenia czy w kabinie,w trakcie jazdy,czy też w trakcie przerwy na postoju.Jeden taki z ZTM-u bardzo dobitnie wyjaśnił to znajomemu na Dw.Wschodnim.dzidek pisze:Większość kierowców na pętli pali w autobusie. Mają przerwę a do tego niewielu pasażerów w wozie więc w kabinie palą i nie widzę w tym nic złego szczególnie jeśli wydychają dym w kierunku otwartego okna Za to pani Kasia całkiem dobrze radzi sobie na mieście za kółkiem Kilka razy miałem okazję się przekonaćjacek pisze:1500/154-palaca papierochy w wozie na pętli
Dziś jakaś kobieta na 166 gniotem no i Magda na pieskach swoim wozem
To właśnie cytowałem kilka dni temu, ale dyskusja została wycięta, bo pewna osoba za bardzo się uniosła.
Zacytuję jeszcze raz:
Zacytuję jeszcze raz:
Zakres obowiązków stanowiska: KIEROWCA AUTOBUSU MZA podległego: Kierownikowi Działu Ruchu pisze:Do czynności kierowcy autobusu MZA należy wypełnianie wszystkich obowiązków pracownika zawartych w "Regulaminie Pracy MZA", a ponadto w szczególności:
(...)
III. W zakresie realizacji usług przewozowych:
(...)
6. Przestrzeganie zakazu:
(...)
- palenia tytoniu
(...)
podczas prowadzenia autobusu.