Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 20 paź 2008, 9:24

Bastian pisze:
TGM pisze:Czy UD Mokotów ktoś się pytał o zdanie? UD Wilanów?
Jeszcze nie. Gdy projekt zostanie dopracowany, o opinię zostaną poproszone wszystkie dzielnice, których on dotyczy.

[ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 09:00 ]
rufio198 pisze:A że mieszkańcy Mokotowa czy innego Wilanowa będa mieli spaprany dojazd do Centrum?
Ktoś traci dojazd do centrum? :>
A napisałem że straci? ;>
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 paź 2008, 11:05

No dobra. Komu i co się spaprze?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 20 paź 2008, 11:59

Bastian pisze:No dobra. Komu i co się spaprze?
Ile razy można pisać ciągle to samo? Chyba komuś bardzo zależy, aby komuś innemu przypiąć łatkę trola =; .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 20 paź 2008, 12:16

Reszta się zgadza :]
Gdzie utrzymanie elementarnego połączenia Marysina z Dworcem Wschodnim, bo gdzieś mi umknęło?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 20 paź 2008, 12:17

emdegger pisze:
Reszta się zgadza :]
Gdzie utrzymanie elementarnego połączenia Marysina z Dworcem Wschodnim, bo gdzieś mi umknęło?
137 jest tam możliwe, wszystko jest w fazie projektowania nowego układu.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 20 paź 2008, 12:19

OK, dzięki. W przeciwnym wypadku nie wróżę projektowi powodzenia...
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 20 paź 2008, 12:22

OK, dzięki. W przeciwnym wypadku nie wróżę projektowi powodzenia...
A to czemu w tym przypadku, dzielnica jakoś specjalnie nie zabiega o zostawienie takiego połączenia, chyba że przewidujesz masowe postulaty w czasie konsultacji...
Ja uważam że 137 i 115 do Wschodniego, powinno tak być.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 20 paź 2008, 12:47

Krzysiek_S pisze:Artykuł jak widać pokazujący same zalety projektu, pierwszy pozytywny aspekt od mediów.
Niestety tego typu artykuły - pomimo braku krytyki - mogą więcej zaszkodzić niż pomóc.
Ktoś, kto przeczyta ten artykuł dowie się, że coś likwidują, coś zmieniają, ale nie dowie się niczego konrketnego. Zaczną się niepotrzebne protesty, że jakąś linię ZTM chce coś zabrać, pomimo że tak być nie musi.
Szkoda, że nie podano wstępnych/orientacyjnych tras i relacji....

Andrzej

Post autor: Andrzej » 20 paź 2008, 12:48

emdegger pisze:OK, dzięki. W przeciwnym wypadku nie wróżę projektowi powodzenia...
Na mapce było do Wiatraka, ale może też wrócić na Dworzec Wschodni. Marysin nic nie traci, a jeszcze zyskałby krótszy przejazd do Wschodniego prosto Grochowską, zamiast przez Witolin.
Choć za wiele, wiele lat być może Marysin będzie się przesiadał na Wschodni na stacji Gocławek.. Ale na obecne czasy projekt wawerski jest bardzo ok i przemyślany do szpiku. Że UD Wawer wstępnie jest przychylny to już dobrze, byleby kółka osiedlowe i matki z dziećmi też były.

[ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 12:53 ]
Krzysiek_S pisze:Pewne fakty.

LO pisze: Z Wawra szybciej
Warto wspomnieć, że jednym z czynników utrudniających dalszy rozwój komunikacji miejskiej w Wawrze jest niedobór pętli autobusowych. Obecnie, nie licząc Marysina, jedyną pętlą z prawdziwego zdarzenia jest Międzylesie, reszta to mniej lub bardziej prowizoryczne tzw. łezki lub placyki.
pees
Marysin już jest zawalony, Międzylesie po ewentualnym wprowadzeniu zmian też będzie, Falenica, Aleksandrów, Błota również..
Problemy z pętlami są nie tylko w Wawrze, ale np. również w Rembertowie. I w ogóle te problemy mają coraz większy wpływ na zmiany przebiegów tras.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 20 paź 2008, 13:04

Rady Osiedlowe przynajmniej Zerznia i osiedla Las nie będą raczej robić jakiś problemów, jedynie rada Sadula , może być nie co niezadowolona.

przewoz

Post autor: przewoz » 20 paź 2008, 13:56

Andrzej pisze:Akurat w piątki regularnie stoi nie tylko Wawer, ale też Wesoła i Rembertów, czyli cała Płowiecka w każdą stronę.
Teraz możemy zacząć sobie wyobrażać, co będzie wiosną jak zaczną rozkopywać węzeł Marsa. Tam zawsze był (dłużej niż 2 lata) i będzie kociołek.
Bus pas w tym kierunku i o tej porze też będzie ciężki. Część korka w kierunku Marsa od Reala powodują samochody wyjeżdżające właśnie z Reala.. Można tam stać i stać...
Na samym skrzyżowaniu samochody wjeżdżające w Marsa też często blukują skrzyżowanie dla tych jadących od wschodu (bo Marsa stoi do Okularowej, ale co z tego, skoro mało ko stosuje się do warunku - nie ma gdzie uciec - nie wjeżdżam.. większość wjeżdża i potem blokuje).
Taki sam ruch jest w poniedziałek rano i w niedzielę wieczorem od strony Starej Miłosnej (właściwie od Dębego Wielkiego, czasem już od Mińska jest bardzo ciasno). Na Grochowskiej się rozluźnia. Ot, powroty od rodzinki....

Ja uważam że 137 i 115 do Wschodniego, powinno tak być.
Mhm... tylko jeszcze trasy przejrzeć.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 20 paź 2008, 14:06

przewoz pisze:Mhm... tylko jeszcze trasy przejrzeć.
123 do Wiatraka, 115 przez Wawer wschodni i Wawer zachodni, Gocław do Wschodniego, a 137 z Woli Grzybowskiej , przez Marysin, Grochów.
W ten sposób prawie każdy z tej części Warszawy ma połączenie ze Wschodnim, oprócz Rembertowa i Starej MIłosnej.

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 20 paź 2008, 14:56

A co ile takie 215 miałoby jeździć?
[prywata] czy będzie zachaczać o szkołę na Wygodzie? :P [/prywata]

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 20 paź 2008, 14:58

PiotrekP pisze:[prywata] czy będzie zachaczać o szkołę na Wygodzie? :P [/prywata]
A obecne 137 zahacza?

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 20 paź 2008, 15:23

Dobrze, dobrze. Tylko, że obecne 137 nie jeździ na Marysin i nie pełni roli linii lokalnej, tak jak będzie to robić 215. Zresztą był nawet artykuł w SE, a także solina jeździła Niepołomnicką stąd moje pytanie.

Zablokowany