A napisałem że straci? ;>Bastian pisze:Jeszcze nie. Gdy projekt zostanie dopracowany, o opinię zostaną poproszone wszystkie dzielnice, których on dotyczy.TGM pisze:Czy UD Mokotów ktoś się pytał o zdanie? UD Wilanów?
[ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 09:00 ]Ktoś traci dojazd do centrum?rufio198 pisze:A że mieszkańcy Mokotowa czy innego Wilanowa będa mieli spaprany dojazd do Centrum?
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- Bastian
- Sułtan Maroka
No dobra. Komu i co się spaprze?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
Niestety tego typu artykuły - pomimo braku krytyki - mogą więcej zaszkodzić niż pomóc.Krzysiek_S pisze:Artykuł jak widać pokazujący same zalety projektu, pierwszy pozytywny aspekt od mediów.
Ktoś, kto przeczyta ten artykuł dowie się, że coś likwidują, coś zmieniają, ale nie dowie się niczego konrketnego. Zaczną się niepotrzebne protesty, że jakąś linię ZTM chce coś zabrać, pomimo że tak być nie musi.
Szkoda, że nie podano wstępnych/orientacyjnych tras i relacji....
Na mapce było do Wiatraka, ale może też wrócić na Dworzec Wschodni. Marysin nic nie traci, a jeszcze zyskałby krótszy przejazd do Wschodniego prosto Grochowską, zamiast przez Witolin.emdegger pisze:OK, dzięki. W przeciwnym wypadku nie wróżę projektowi powodzenia...
Choć za wiele, wiele lat być może Marysin będzie się przesiadał na Wschodni na stacji Gocławek.. Ale na obecne czasy projekt wawerski jest bardzo ok i przemyślany do szpiku. Że UD Wawer wstępnie jest przychylny to już dobrze, byleby kółka osiedlowe i matki z dziećmi też były.
[ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 12:53 ]
Marysin już jest zawalony, Międzylesie po ewentualnym wprowadzeniu zmian też będzie, Falenica, Aleksandrów, Błota również..Krzysiek_S pisze:Pewne fakty.
LO pisze: Z Wawra szybciej
Warto wspomnieć, że jednym z czynników utrudniających dalszy rozwój komunikacji miejskiej w Wawrze jest niedobór pętli autobusowych. Obecnie, nie licząc Marysina, jedyną pętlą z prawdziwego zdarzenia jest Międzylesie, reszta to mniej lub bardziej prowizoryczne tzw. łezki lub placyki.
pees
Problemy z pętlami są nie tylko w Wawrze, ale np. również w Rembertowie. I w ogóle te problemy mają coraz większy wpływ na zmiany przebiegów tras.
-
Krzysiek_S
Teraz możemy zacząć sobie wyobrażać, co będzie wiosną jak zaczną rozkopywać węzeł Marsa. Tam zawsze był (dłużej niż 2 lata) i będzie kociołek.Andrzej pisze:Akurat w piątki regularnie stoi nie tylko Wawer, ale też Wesoła i Rembertów, czyli cała Płowiecka w każdą stronę.
Bus pas w tym kierunku i o tej porze też będzie ciężki. Część korka w kierunku Marsa od Reala powodują samochody wyjeżdżające właśnie z Reala.. Można tam stać i stać...
Na samym skrzyżowaniu samochody wjeżdżające w Marsa też często blukują skrzyżowanie dla tych jadących od wschodu (bo Marsa stoi do Okularowej, ale co z tego, skoro mało ko stosuje się do warunku - nie ma gdzie uciec - nie wjeżdżam.. większość wjeżdża i potem blokuje).
Taki sam ruch jest w poniedziałek rano i w niedzielę wieczorem od strony Starej Miłosnej (właściwie od Dębego Wielkiego, czasem już od Mińska jest bardzo ciasno). Na Grochowskiej się rozluźnia. Ot, powroty od rodzinki....
Mhm... tylko jeszcze trasy przejrzeć.Ja uważam że 137 i 115 do Wschodniego, powinno tak być.
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
Dobrze, dobrze. Tylko, że obecne 137 nie jeździ na Marysin i nie pełni roli linii lokalnej, tak jak będzie to robić 215. Zresztą był nawet artykuł w SE, a także solina jeździła Niepołomnicką stąd moje pytanie.