Takie życie. W tej chwili chyba po raz pierwszy od czasu uruchomienia kolei i systemie ZTM-u widać światełko w tunelu.kangoo2 pisze:Wiem doskonale, że temat jest złożony, tylko z drugiej strony czekamy już tyle lat... Więc już od dawna coś powinno być w tym temacie zrobione. Ciągle słychać tylko o skomplikowaniu materii, zaawansowanych projektach i dyskusjach, a efektu jak nie było tak nie ma nadal.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- R-9 Chełmska
Coś czuję, ze metro szybko zastąpi autobusy w komunikacji północ-południe, nawet na dystansie 1-2 stacji. Rozmawiałem sobie wczoraj z ludźmi mieszkającymi w pobliżu metra i byli zachwyceni prędkością z jaką przemieścili się z jednego krańca dzielnicy na drugi. No i ta częstotliwość kursowania pojazdów 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No cóż, 25 lat propagandy połączonej z karygodnymi zaniedbaniami komunikacji miejskiej innej niż metro robi swoje
A tak na poważnie - trzeba moim zdaniem poważnie pomyśleć o zawracaniu co drugiego pociągu na Wilsonie, przynajmniej w szczycie.
A tak na poważnie - trzeba moim zdaniem poważnie pomyśleć o zawracaniu co drugiego pociągu na Wilsonie, przynajmniej w szczycie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I co, cały Tarchomin wciskać razem z Bielanami do co drugiego na Marymoncie?
Nie jestem przekonany...
[ Dodano: 2008-10-26, 11:17 ]
[ Dodano: 2008-10-26, 11:17 ]
A ja nie widzę nic niezwykłego w tym, że ten, kto ma dobry dostęp do metra, oferującego wyższą częstotliwość, niż inne środki komunikacji, zamierza nim jeździć także na krótkich odcinkach. Stacje płytkie, strefa obsługi dobrze zaludniona...Glonojad pisze:No cóż, 25 lat propagandy połączonej z karygodnymi zaniedbaniami komunikacji miejskiej innej niż metro robi swoje![]()
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tarchomin trzeba by wówczas dowozić z powrotem na Wilsona. Moim zdaniem skórka zdecydowanie warta wyprawki, niż wożenie much od Marymontu na północ.Bastian pisze:I co, cały Tarchomin wciskać razem z Bielanami do co drugiego na Marymoncie?Nie jestem przekonany...
![]()
Autobusów na powierzchni na powierzchni praktycznie brak.[ Dodano: 2008-10-26, 11:17 ]A ja nie widzę nic niezwykłego w tym, że ten, kto ma dobry dostęp do metra, oferującego wyższą częstotliwość, niż inne środki komunikacji, zamierza nim jeździć także na krótkich odcinkach. Stacje płytkie,Glonojad pisze:No cóż, 25 lat propagandy połączonej z karygodnymi zaniedbaniami komunikacji miejskiej innej niż metro robi swoje![]()
Zwłaszcza w porównaniu do ciągów Żeromskiego i Broniewskiego?strefa obsługi dobrze zaludniona...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.