rufio198 pisze:Bucefał pisze:mi się podoba nie tyle ze względu na gust, ale na parametry przekładające się na realny komfort jazdy - a to już wskaźnik dużo bardziej obiektywny.
Na razie komfortu jazdy ocenić nie moge. Nie jeździ to to w ruchu pasażerskim. A z parametrami to różnie bywa.
Bucefał pisze:Co do wyremontowania torów - proponuję sprawdzić, przejechać się.
Jechałem. Nie narzekam. W porównianiu z tym co było pare lat temu to i tak nastąpiła poprawa.
Co do komfortu - 19 jest szybsza i ma więcej drzwi. Chyba nie trzeba więc nawet wsiadać, bo wiadomo z góry, że im mniej czasu zajmuje podróż, tym wyższy jej komfort. No i w drzwiach się nie trzeba będzie przepychać.
Co do porównania ze starymi czasami - stare składy są 30 lat za Zachodem - to że teraz jest lepiej nie znaczy jeszcze, ze osiągnęliśmy już zadowalający poziom.
Gdybyś jeździł tak codzienni - uwierz mi - że stałbyś się bardziej wymagający i bardziej wrazliwy na obecne braki (zwłaszcza jakby Ci przyszło jechać upalnym latem w tłoku z zepsutą klimatyzacją i małymi lufcikami - każda minuta mniej okazałby się bardzo cenna dla Twojego stanu psych-fizycznego).
Umowę sprzedaży WKD parafowali przedstawiciele zainteresowanych samorządów z wyjątkiem Warszawy. Prezydent Lech Kaczyński był wtedy chory i nie zdążył ustanowić swojego pełnomocnika. Stołeczni urzędnicy mieli uzupełnić brakujący podpis w ciągu kilku dni. Nie zrobili tego przed dwa lata.