Nie szkodzi. Zawsze odciążyłoby się linie jadące dalej. Dziś ze skręcającego w Królewską duetu 175/195 korzystają pojedyncze osoby. Gdyby owe linie pojechały prosto grono pasażerów jadących dalej zwiększyłoby się (także dzięki ludziom jadącym do Teatru Wielkiego).Bastian pisze:Było to analizowane... Po odsunięciu przystanku PL. ZAMKOWY jest z niego bliżej chyba tylko o ok. 200 metrów do placu, niż z PL. PIŁSUDSKIEGO.R-11 Kleszczowa pisze:Ja bym 175 i 195 zwyczajnie skierował Krakowskim, Senatorską i Wierzbową.
Echa objazdĂłw linii na Andersa...
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Tylko muszą się nieco dziwić, kiedy autobus skręca w prawo zamiast w lewoSławekM pisze:I tak nadal ludzie myślą, że 195 jeździ na Metro Młociny i można oglądać pielgrzymki z Pl. Piłsudskiego na Pl. Zamkowy....
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- Bastian
- Sułtan Maroka
No toż do Teatru Wielkiego akurat najwygodniej jest dojechać teraz...R-11 Kleszczowa pisze:Gdyby owe linie pojechały prosto grono pasażerów jadących dalej zwiększyłoby się (także dzięki ludziom jadącym do Teatru Wielkiego).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z jednej strony tak, z drugiej nie. Ludzie cenią sobie wygodę i wolą podjechać na Plac Teatralny niż iść od pętli przy Trębackiej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kilkadziesiąt metrów bliżej, za to kilka minut później. Czy ja wiem... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na Senatorskiej przecież takich strasznych korków chyba ostatnio nie maBastian pisze:Kilkadziesiąt metrów bliżej, za to kilka minut później. Czy ja wiem...
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Nie ma. Ale przystanek Pl. Teatralny 01 jest prawie tak samo dobrze umiejscowiony względem placu, co pętle 175 i 195.
Tu raczej chodzi o dość duże potoki wzdłuż Traktu, które wyraźnie załamują się przy Pl. Zamkowym.
Tu raczej chodzi o dość duże potoki wzdłuż Traktu, które wyraźnie załamują się przy Pl. Zamkowym.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Czyli są dwa punkty widzenia: pierwszy- Pl. Teatralny/Pl. Piłsudskiego jako pętla, czyli miejsce, gdzie dojeżdża raczej mało pasażerów (teoretycznie) i drugi- dojazd do dwóch placów od Traktu, Teatru Wielkiego (o Narodowym nie wspomnępawcio pisze:Nie ma. Ale przystanek Pl. Teatralny 01 jest prawie tak samo dobrze umiejscowiony względem placu, co pętle 175 i 195.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
-
geograf_OSU
I postawisz bandę Strażników Miejskich przeganiających parkujące samochody?geograf_OSU pisze:A czy nie mozna urzadzic petli na Swietojerskiej? mozna zrobic tak: plac Krasinskich-Swietojerska-MURANOW-Andersa-Muranowska-Bonifraterska-Plac Krasinskicj
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Raczej parkujące autokary. Na Świętojerskiej jest jeden z niewielu parkingów dla przyjezdnych autokarów. Samochody to trzeba by przegonić z przystanku 520 po drugiej stronie ulicy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
geograf_OSU
A to ciekawe, widać , że ludzie nie umieją czytać. A wyraźnie pisze na autobusie. Może to głupie przyzwyczajenia ludzi. Ale ja na ich miejscu szedłbym do Metra świętokrzyska. Jest bliżej i szybciej można dotrzeć na Bielany i Żoliborz. Nie sądzę, żeby 195 wydłużać dalej (metro i 116). Natomiast można to zrobić ze 175, ale to po wycofaniu 520 z Muranowa.SławekM pisze:I tak nadal ludzie myślą, że 195 jeździ na Metro Młociny i można oglądać pielgrzymki z Pl. Piłsudskiego na Pl. Zamkowy....