Mówisz o przesiadce czy generalnie o Żeromskiego? Bo teraz to zdecydowanie za mało. Jak będzie częstsze 110 i 112, przy odjęciu 701 to wtedy będzie można raczej uznać, że jest ok.116 to za mało?
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
Obawiam się o niewystarczającą przepustowość prawoskretu ze Słowackiego we Włościańską rano. Dodatkowych 6 kursów/h może spowodować, że zaczną się tworzyć kolejki autobusów do skrętu.195 pisze:A tak na marginesie, kiedy 520 zostanie połączone z 522??
Myślałem też nad nową trasą 112 przez Żeromskiego oczywiście, czy linia ta nie mogłaby podjeżdżać (tylko) w stronę CH.Marki pod stacje <M> Marymont (czyli: Karolin-...- Żeromskiego-Słowackiego-Włościańska-Żelazowska-Al.Armii Krajowej-...-CH.Marki) ponieważ stacja <M> Słodowiec jest niekomfortowym miejscem przesiadki do metra w stronę centrum
Reasumując - Twoja propozycja to mała poprawa dla Żeromskiego, duże ryzyko pogorszenia dojazdu z Tarchomina.
Wiem, też o tym myślałem. Więc 112 nie pomoże w szczycie A linii 116 i 110 w rozładowaniu pasażerów chcących się dostać do metraObawiam się o niewystarczającą przepustowość prawoskretu ze Słowackiego we Włościańską rano. Dodatkowych 6 kursów/h może spowodować, że zaczną się tworzyć kolejki autobusów do skrętu.
Reasumując - Twoja propozycja to mała poprawa dla Żeromskiego, duże ryzyko pogorszenia dojazdu z Tarchomina.
-
Dęboszczak
Zawsze można wygiąć przez Duracza do Kasprowicza tam ma powstać przystanek autobusowy, (na Kasprowicza przed skrzyżowaniem z Żeromskiego) więc na pewno przesiadka będzie wygodniejsza.195 pisze:Wiem, też o tym myślałem. Więc 112 nie pomoże w szczycie A linii 116 i 110 w rozładowaniu pasażerów chcących się dostać do metraObawiam się o niewystarczającą przepustowość prawoskretu ze Słowackiego we Włościańską rano. Dodatkowych 6 kursów/h może spowodować, że zaczną się tworzyć kolejki autobusów do skrętu.
Tak ogólnie to czy 106 to jeszcze się w coś przepoczwarzy, czy tak zostanie? Kwestia jest taka co z uczniami z ZS przy Reymonta (róg Żeromskiego) mieszkający z Izabelina (są jeszcze inne szkoły przy starym 708)?
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
To jeśli już wyginamy 112, to 110 i 116 też, co zwłaszcza rano będzie przydatne (korek przy Popiełuszki). Myślę, że z lewoskrętem z Żeromskiego w Duracza nie powinno być problemu.Dęboszczak pisze:Zawsze można wygiąć przez Duracza do Kasprowicza tam ma powstać przystanek autobusowy, (na Kasprowicza przed skrzyżowaniem z Żeromskiego) więc na pewno przesiadka będzie wygodniejsza.
-
Dęboszczak
Ja tylko odniosłem się do dyskusji nt. 112 oczywiście ze 110 i 116 też będzie można tak zrobić,Nazgul pisze:To jeśli już wyginamy 112, to 110 i 116 też, co zwłaszcza rano będzie przydatne (korek przy Popiełuszki). Myślę, że z lewoskrętem z Żeromskiego w Duracza nie powinno być problemu.Dęboszczak pisze:Zawsze można wygiąć przez Duracza do Kasprowicza tam ma powstać przystanek autobusowy, (na Kasprowicza przed skrzyżowaniem z Żeromskiego) więc na pewno przesiadka będzie wygodniejsza.
-
Dęboszczak
Będzie miłym widokiem z okna dla klientów kebabów:)Jarek pisze:W takim razie po co przystanek na Żeromskiego?Dęboszczak pisze:Zawsze można wygiąć przez Duracza do Kasprowicza tam ma powstać przystanek autobusowy, (na Kasprowicza przed skrzyżowaniem z Żeromskiego) więc na pewno przesiadka będzie wygodniejsza.
A może lepiej przenieść stacje metraJarek pisze:W takim razie po co przystanek na Żeromskiego?Dęboszczak pisze:Zawsze można wygiąć przez Duracza do Kasprowicza tam ma powstać przystanek autobusowy, (na Kasprowicza przed skrzyżowaniem z Żeromskiego) więc na pewno przesiadka będzie wygodniejsza.
-
desert_eag
Dla mnie są za późno więc nie mam szans na obserwację. Za to 116 o 6.37 był wyraźnie bardziej obciążony, nie wiem czy to skutek niskich temp. ? Co ciekawe na Słodowcu z ok. 50 os. wysiadła tylko jedna zaś przy Potockiej chyba 3. Reszta pojechała na SM.desert_eag pisze:Jak tam poranne kursy zjazdowe 708? Ktokolwiek widział?
Dzisiaj jechałem tym drugim ale tylko do Popiela, gdzie i tak masa ludzi wysiadła. Młodzieży sporo i pewnie dla nich dobrze, ale dezorientacja duża. Ciekawe czy kierowcy się dostało czemu nie skręcił do metra i ile ludzi nieostrożnych wpakowało się w inną trasę. W ogóle na Popiela wysiada o różnych porach też wielu pasażerów i tam przesiada sie do tramwaju albo do 110 czy 701, więc gdy zabiorą 701, 110 MUSI być wzmocnione - inaczej sobie tego nie woybrażam. 116 nawet na Bogusławskiego (tam przesiadka jest strasznie neiwygodna) to za mało.Kra pisze:Dla mnie są za późno więc nie mam szans na obserwację.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.