Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Rosa

Post autor: Rosa » 06 sty 2009, 22:03

Beznadziejna akcja tylko dla wtajemniczonych. Normalni pasażerowie nie maja o niej żadnego pojęcia i co więcej nie maja się tego skąd dowiedzieć bo karteczek zabrakło. Nienormalny pasażer który wie o akcji tez nie wie czy dany kierowca to z tych zorientowanych czy też nie.
Jechalem 525 to co prawda zwolnil przy Międzynarodowej ale że oczywiście nikt nie zamachal to nikt sie nie zatrzymał. Przystanek wcześniej na Kanale Gocławskim juz nie zwolnił a 2 biedaków ktora tam marzla na przystanku gdyby wiedziała o akcji to pewnie chetnie by skorzystala.
Gdybym wiedział o przygodach Jarka to sam machalbym na E-5 na Saskiej a tak ją przepuściłem i kosztowało mnie to poźniejsze marznięcie 20 min i oczekiwanie na 147.

Akcja bez sensu, spóźniona o 1.5 dnia (jeśli juz ktos koniecznie chcial zamieszanie robic) i bez choćby dostatecznej informacji. Przyda się jedynie do tego aby oglosic później na stronie ZTM jak to sie dba w zimie o pasażerow.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 06 sty 2009, 22:12

Drivter1234 pisze:No nic tylko gratulować ZTM-owi, jutro duże mrozy się skończą i znowu polecą skargi na kierowców bo ktoś machał a autobus się nie zatrzymał, i znowu będzie bezsensowna papierologia i wprowadzanie w błąd pasażerów ... BOSKO :D Już chyba nie mają się czym zajmować tylko tworzą głupoty.. rozumiem że fala mrozów wg. prognoz miała by się jeszcze utrzymywać prze np. 1,5 tygodnia to wtedy by miało może jakiś sens a tak ... ?? Głupota, głupota i jeszcze raz głupota do potęgi !!! #-o :głupek:
No popatrz, a meteorolodzy mówią co innego :) Może powinni się Ciebie pytać jaka będzie pogoda? :D
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... kendu.html

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 06 sty 2009, 23:13

do weekendu mrozy, ale tak niskie temperatury do jutra tylko z tego, co większośc podaje...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

SP45-166
Zbanowany

Post autor: SP45-166 » 06 sty 2009, 23:21

TGM pisze:A to jest świetne:
ZTM pisze: Nie obowiązują jedynie przystanki (...) w bezpośrednim sąsiedztwie (...) przystanków krańcowych innych linii.
Czyli o wsiadających pomyśleli: "na pętli wsiądą w wóz, nie zmarzną", ale o wysiadających już nie. Dajmy na to ktoś chce z Centrum do pętli Sadyba dojechać. 522 i tak przepuścić musi i czekać marznąc na przystanku na 131.
Sorry ale takie wypisywanie warunków to na moje niezłe rzeźbienie w gównie przez ZTM.........
Pogrążacie się coraz bardziej!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 06 sty 2009, 23:31

No i jest ogłoszenie :D
ZTM pisze:Krócej na przystanku

Od 6 stycznia, aż do odwołania, wszystkie autobusowe linie przyspieszone (4xx, 5xx) zatrzymują się "na żądanie" na każdym napotkanym przystanku.

Taka decyzja została podjęta w związku z utrzymującymi się mrozami. Dzięki temu pasażerowie, na niektórych przystankach (linii zwykłych), czekają na autobusy znacznie krócej. Skorzystają na tym również pasażerowie linii zwykłej 190, która zatrzymuje się także na zawieszonych przystankach u wylotu tunelu Trasy W-Z. Przystanki obowiązują także dla autobusów linii 410. Obowiązek zatrzymywania się na każdym przystanku nie dotyczy linii ekspresowych.

Przypominamy również, że kierowcy i motorniczowie muszą włączać ogrzewanie w autobusach i tramwajach, a także - w pojazdach wyposażonych w specjalną instalację - uruchamiać tzw. ciepły guzik, czyli system otwierania drzwi na przystanku przez pasażerów. Pasażerowie mogą zgłaszać do ZTM (numer telefonu 94-84) przypadki niestosowania się przez przewoźników do tych wytycznych. Każdy sygnał zostanie sprawdzony, a wobec przewoźników, którzy dopuszczą się zaniedbań, wyciągniemy konsekwencje zgodnie z zawartymi umowami.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 06 sty 2009, 23:36

Lukasz436 pisze:Było grzecznie temu kierowcy E-5 zwrócić Uwagę...
Zamieniłem z nim kilka słów. Kierowca bardzo uprzejmy powiedział, że kazali mu stawać wszędzie, to staje. Ja mu odpowiedziałem, że przystanki są "nż" (wtedy nie wiedziałem jeszcze, ze dla ekspresów nie obowiązują wcale) i że niepotrzebnie łapie opóźnienie, gdy nie ma chętnych do skorzystania.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 06 sty 2009, 23:37

MeWa pisze:No i jest ogłoszenie
Jest tak od około południa :-s
Rosa pisze:Jechalem 525 to co prawda zwolnil przy Międzynarodowej ale że oczywiście nikt nie zamachal to nikt sie nie zatrzymał.
Po co miał się zatrzymać, skoro dodatkowe przystanki są warunkowe?

Prawdą jest, że:
- decyzję podjęto w środku dnia i zapewne maczała w tym palce (populistyczna) polityka;
- niestety nie wszyscy kierowcy wiedzieli o tym fakcie, bo nie ma z nimi kontaktu oraz nie wszystkie pętle są ekspediowane - więc po co taka doszczętna ich krytyka na tym forum? Mieli czytać Wawkom/stronę ZTMu za kółkiem?
- akcja jest nieco spóźniona, no ale cóż...

Rosa

Post autor: Rosa » 06 sty 2009, 23:45

geograf pisze:
MeWa pisze:No i jest ogłoszenie
Jest tak od około południa :-s
Rosa pisze:Jechalem 525 to co prawda zwolnil przy Międzynarodowej ale że oczywiście nikt nie zamachal to nikt sie nie zatrzymał.
Po co miał się zatrzymać, skoro dodatkowe przystanki są warunkowe?
Oczywiście że dobrze że się nie zatrzymał ale chodziło mi o to że ludzie na przystanku z pewneścią nie mieli zielonego pojecia o tym że mogą zatrzymać tą 525. Kierowce jedynie można pochwalić za to że wogole zwolnił.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 06 sty 2009, 23:45

geograf pisze:Jest tak od około południa
ale niewklejone :D wybacz, nie śledzę strony ZTM tak intensywnie, żeby wyłapać wszystkie nowe wspaniałe newsy, zwłaszcza jak jestem poza komputerem.
geograf pisze:niestety nie wszyscy kierowcy wiedzieli o tym fakcie, bo nie ma z nimi kontaktu oraz nie wszystkie pętle są ekspediowane - więc po co taka doszczętna ich krytyka na tym forum? Mieli czytać Wawkom/stronę ZTMu za kółkiem?
a jak wytłumaczyć w takim razie ZATRZYMYWANIE się linii ekspresowych, opisanych przez Jarka?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 sty 2009, 0:08

MeWa pisze:a jak wytłumaczyć w takim razie ZATRZYMYWANIE się linii ekspresowych, opisanych przez Jarka?
Tym, że nie są całodzienne, więc kierowcy byli w zajezdniach w środku dnia. A że nie zrozumieli, to rzecz druga...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 07 sty 2009, 1:06

Ehh znowu ta populistyczna, kompletnie absurdalna akcja i to jeszcze uruchamiana w środku dnia :roll: Ciekawe, jaka temperatura wyznacza możliwość uruchomienia mrozowych przystanków i jak długo się utrzymująca :-k Temperatura mierzalna to jedno, a odczuwalna to drugie (silny wiatr, duża wilgotność) i ta druga może być znacznie niższa, ale mimo to przystanki mrozowe uruchamia się tylko przy niskiej temperaturze wskazywanej przez termometr. Ludzie marzną na przystankach, niezależnie czy jest -2, czy -10, taki urok niestety tej pory roku, więc może całą zimę niech trwa ta akcja :-? Poza tym przystanki mrozowe wychładzają dodatkowo wozy i dla "komfortu" garstki pasażerów korzystających z nich, wszyscy pasażerowie będą poszkodowani.

Awatar użytkownika
Tymesz
Zbanowany

Post autor: Tymesz » 07 sty 2009, 1:10

Witam.
Bastian pisze:
MeWa pisze:a jak wytłumaczyć w takim razie ZATRZYMYWANIE się linii ekspresowych, opisanych przez Jarka?
Tym, że nie są całodzienne, więc kierowcy byli w zajezdniach w środku dnia. A że nie zrozumieli, to rzecz druga...
Koleżko sympatyczny znów zaczynasz pieprzyć głupoty!!
Zanim (ze względu na brak wiedzy) znów z siebie zrobisz idiotę skorzystaj z którejś z poniższych opcji:

a) Zapraszam do klasy z nauczaniem początkowym, to może się w końcu nauczysz czytać ze zrozumieniem.
Plesim pisze:Niestety od godziny 14 dziś zaczynają obowiązywać dodatkowe przystanki dla linii przyśpieszonych. Dotyczy to wszystkich napotkanych na trasie (oczywiście nż). (...).
b) Nabierz (jak zawsze w czasie pełnienia obowiązków służbowych) wodę w usta.
Memento mori

120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811

desert_eag

Post autor: desert_eag » 07 sty 2009, 1:30

Kolego Tymesz,

przykro mi to mówić ale w powyższym poście to Ty robisz z siebie idiotę.

A jeśli kogoś odsyłasz na naukę czytania ze zrozumieniem wypadałoby najpierw samemu nauczyć się czytania. Wszak Bastian ma w podpisie: <<<< urlop do 4.01.09 >>>>.
W międzyczasie skasowałeś część posta odnoszącą się do urlopu kolegi... no, ale czytać by się przydało nauczyć ;-)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 07 sty 2009, 2:22

Ludzie zupełnie nic nie wiedzą. Miałem kilka zatrzymań, w zasadzie w 100% przypadkowych (problem łatwości przypadkowego wciśnięcia przycisku w SU18). Np. zatrzymałem się przy PKP Kasprzaka :arrow: Górczewska, bo miałem NŻ z wewnątrz. Nikt nie wysiadł, za to zszokowany tłum czekających na tym przystanku wpakował mi się do wozu. Na pętli przyszła do mnie pani z podziękowaniem, że zatrzymałem się na PKP Kasprzaka i czy ona może napisać pochwałę do ZTM-u. Odpowiedziałem jej, że zgodnie z zarządzeniem ZTM-u od 14:00 taka akcja obowiązuje.
Ani razu nie zostałem natomiast zatrzymany przez machających pasażerów, a ci wyraźnie mieliby ochotę wsiąść, gdyby wiedzieli o akcji :sad:.
Jutro zapewne pojawi się info w gazetach i TV (TVN W-wa już pisze o tym na stronie), to ludzie będą bardziej świadomi. niestety, nie mam już w tym tygodniu pośpiecha :sad:.

[ Dodano: Sro 07 Sty, 2009 02:24 ]
Mam 522 w sobotę, ale pewnie już odwołają akcję :sad:...

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 07 sty 2009, 9:32

Tymesz pisze:Koleżko sympatyczny znów zaczynasz pieprzyć głupoty!!
Zanim (ze względu na brak wiedzy) znów z siebie zrobisz idiotę skorzystaj z którejś z poniższych opcji:

a) Zapraszam do klasy z nauczaniem początkowym, to może się w końcu nauczysz czytać ze zrozumieniem.
Bastian słusznie odpowiedział. A kto inny robi z siebie idiotę, w dodatku jednocześnie robi z siebie chama.

ODPOWIEDZ