Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Beznadziejna akcja tylko dla wtajemniczonych. Normalni pasażerowie nie maja o niej żadnego pojęcia i co więcej nie maja się tego skąd dowiedzieć bo karteczek zabrakło. Nienormalny pasażer który wie o akcji tez nie wie czy dany kierowca to z tych zorientowanych czy też nie.
Jechalem 525 to co prawda zwolnil przy Międzynarodowej ale że oczywiście nikt nie zamachal to nikt sie nie zatrzymał. Przystanek wcześniej na Kanale Gocławskim juz nie zwolnił a 2 biedaków ktora tam marzla na przystanku gdyby wiedziała o akcji to pewnie chetnie by skorzystala.
Gdybym wiedział o przygodach Jarka to sam machalbym na E-5 na Saskiej a tak ją przepuściłem i kosztowało mnie to poźniejsze marznięcie 20 min i oczekiwanie na 147.
Akcja bez sensu, spóźniona o 1.5 dnia (jeśli juz ktos koniecznie chcial zamieszanie robic) i bez choćby dostatecznej informacji. Przyda się jedynie do tego aby oglosic później na stronie ZTM jak to sie dba w zimie o pasażerow.
Jechalem 525 to co prawda zwolnil przy Międzynarodowej ale że oczywiście nikt nie zamachal to nikt sie nie zatrzymał. Przystanek wcześniej na Kanale Gocławskim juz nie zwolnił a 2 biedaków ktora tam marzla na przystanku gdyby wiedziała o akcji to pewnie chetnie by skorzystala.
Gdybym wiedział o przygodach Jarka to sam machalbym na E-5 na Saskiej a tak ją przepuściłem i kosztowało mnie to poźniejsze marznięcie 20 min i oczekiwanie na 147.
Akcja bez sensu, spóźniona o 1.5 dnia (jeśli juz ktos koniecznie chcial zamieszanie robic) i bez choćby dostatecznej informacji. Przyda się jedynie do tego aby oglosic później na stronie ZTM jak to sie dba w zimie o pasażerow.
No popatrz, a meteorolodzy mówią co innego Może powinni się Ciebie pytać jaka będzie pogoda?Drivter1234 pisze:No nic tylko gratulować ZTM-owi, jutro duże mrozy się skończą i znowu polecą skargi na kierowców bo ktoś machał a autobus się nie zatrzymał, i znowu będzie bezsensowna papierologia i wprowadzanie w błąd pasażerów ... BOSKO Już chyba nie mają się czym zajmować tylko tworzą głupoty.. rozumiem że fala mrozów wg. prognoz miała by się jeszcze utrzymywać prze np. 1,5 tygodnia to wtedy by miało może jakiś sens a tak ... ?? Głupota, głupota i jeszcze raz głupota do potęgi !!!
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... kendu.html
Sorry ale takie wypisywanie warunków to na moje niezłe rzeźbienie w gównie przez ZTM.........TGM pisze:A to jest świetne:Czyli o wsiadających pomyśleli: "na pętli wsiądą w wóz, nie zmarzną", ale o wysiadających już nie. Dajmy na to ktoś chce z Centrum do pętli Sadyba dojechać. 522 i tak przepuścić musi i czekać marznąc na przystanku na 131.ZTM pisze: Nie obowiązują jedynie przystanki (...) w bezpośrednim sąsiedztwie (...) przystanków krańcowych innych linii.
Pogrążacie się coraz bardziej!
- MeWa
- Cukiereczek
No i jest ogłoszenie
ZTM pisze:Krócej na przystanku
Od 6 stycznia, aż do odwołania, wszystkie autobusowe linie przyspieszone (4xx, 5xx) zatrzymują się "na żądanie" na każdym napotkanym przystanku.
Taka decyzja została podjęta w związku z utrzymującymi się mrozami. Dzięki temu pasażerowie, na niektórych przystankach (linii zwykłych), czekają na autobusy znacznie krócej. Skorzystają na tym również pasażerowie linii zwykłej 190, która zatrzymuje się także na zawieszonych przystankach u wylotu tunelu Trasy W-Z. Przystanki obowiązują także dla autobusów linii 410. Obowiązek zatrzymywania się na każdym przystanku nie dotyczy linii ekspresowych.
Przypominamy również, że kierowcy i motorniczowie muszą włączać ogrzewanie w autobusach i tramwajach, a także - w pojazdach wyposażonych w specjalną instalację - uruchamiać tzw. ciepły guzik, czyli system otwierania drzwi na przystanku przez pasażerów. Pasażerowie mogą zgłaszać do ZTM (numer telefonu 94-84) przypadki niestosowania się przez przewoźników do tych wytycznych. Każdy sygnał zostanie sprawdzony, a wobec przewoźników, którzy dopuszczą się zaniedbań, wyciągniemy konsekwencje zgodnie z zawartymi umowami.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Zamieniłem z nim kilka słów. Kierowca bardzo uprzejmy powiedział, że kazali mu stawać wszędzie, to staje. Ja mu odpowiedziałem, że przystanki są "nż" (wtedy nie wiedziałem jeszcze, ze dla ekspresów nie obowiązują wcale) i że niepotrzebnie łapie opóźnienie, gdy nie ma chętnych do skorzystania.Lukasz436 pisze:Było grzecznie temu kierowcy E-5 zwrócić Uwagę...
Jest tak od około południaMeWa pisze:No i jest ogłoszenie
Po co miał się zatrzymać, skoro dodatkowe przystanki są warunkowe?Rosa pisze:Jechalem 525 to co prawda zwolnil przy Międzynarodowej ale że oczywiście nikt nie zamachal to nikt sie nie zatrzymał.
Prawdą jest, że:
- decyzję podjęto w środku dnia i zapewne maczała w tym palce (populistyczna) polityka;
- niestety nie wszyscy kierowcy wiedzieli o tym fakcie, bo nie ma z nimi kontaktu oraz nie wszystkie pętle są ekspediowane - więc po co taka doszczętna ich krytyka na tym forum? Mieli czytać Wawkom/stronę ZTMu za kółkiem?
- akcja jest nieco spóźniona, no ale cóż...
Oczywiście że dobrze że się nie zatrzymał ale chodziło mi o to że ludzie na przystanku z pewneścią nie mieli zielonego pojecia o tym że mogą zatrzymać tą 525. Kierowce jedynie można pochwalić za to że wogole zwolnił.geograf pisze:Jest tak od około południaMeWa pisze:No i jest ogłoszenie
Po co miał się zatrzymać, skoro dodatkowe przystanki są warunkowe?Rosa pisze:Jechalem 525 to co prawda zwolnil przy Międzynarodowej ale że oczywiście nikt nie zamachal to nikt sie nie zatrzymał.
- MeWa
- Cukiereczek
ale niewklejone wybacz, nie śledzę strony ZTM tak intensywnie, żeby wyłapać wszystkie nowe wspaniałe newsy, zwłaszcza jak jestem poza komputerem.geograf pisze:Jest tak od około południa
a jak wytłumaczyć w takim razie ZATRZYMYWANIE się linii ekspresowych, opisanych przez Jarka?geograf pisze:niestety nie wszyscy kierowcy wiedzieli o tym fakcie, bo nie ma z nimi kontaktu oraz nie wszystkie pętle są ekspediowane - więc po co taka doszczętna ich krytyka na tym forum? Mieli czytać Wawkom/stronę ZTMu za kółkiem?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tym, że nie są całodzienne, więc kierowcy byli w zajezdniach w środku dnia. A że nie zrozumieli, to rzecz druga...MeWa pisze:a jak wytłumaczyć w takim razie ZATRZYMYWANIE się linii ekspresowych, opisanych przez Jarka?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ehh znowu ta populistyczna, kompletnie absurdalna akcja i to jeszcze uruchamiana w środku dnia Ciekawe, jaka temperatura wyznacza możliwość uruchomienia mrozowych przystanków i jak długo się utrzymująca Temperatura mierzalna to jedno, a odczuwalna to drugie (silny wiatr, duża wilgotność) i ta druga może być znacznie niższa, ale mimo to przystanki mrozowe uruchamia się tylko przy niskiej temperaturze wskazywanej przez termometr. Ludzie marzną na przystankach, niezależnie czy jest -2, czy -10, taki urok niestety tej pory roku, więc może całą zimę niech trwa ta akcja Poza tym przystanki mrozowe wychładzają dodatkowo wozy i dla "komfortu" garstki pasażerów korzystających z nich, wszyscy pasażerowie będą poszkodowani.
Witam.
Zanim (ze względu na brak wiedzy) znów z siebie zrobisz idiotę skorzystaj z którejś z poniższych opcji:
a) Zapraszam do klasy z nauczaniem początkowym, to może się w końcu nauczysz czytać ze zrozumieniem.
Koleżko sympatyczny znów zaczynasz pieprzyć głupoty!!Bastian pisze:Tym, że nie są całodzienne, więc kierowcy byli w zajezdniach w środku dnia. A że nie zrozumieli, to rzecz druga...MeWa pisze:a jak wytłumaczyć w takim razie ZATRZYMYWANIE się linii ekspresowych, opisanych przez Jarka?
Zanim (ze względu na brak wiedzy) znów z siebie zrobisz idiotę skorzystaj z którejś z poniższych opcji:
a) Zapraszam do klasy z nauczaniem początkowym, to może się w końcu nauczysz czytać ze zrozumieniem.
b) Nabierz (jak zawsze w czasie pełnienia obowiązków służbowych) wodę w usta.Plesim pisze:Niestety od godziny 14 dziś zaczynają obowiązywać dodatkowe przystanki dla linii przyśpieszonych. Dotyczy to wszystkich napotkanych na trasie (oczywiście nż). (...).
Memento mori
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
-
Kolego Tymesz,
przykro mi to mówić ale w powyższym poście to Ty robisz z siebie idiotę.
A jeśli kogoś odsyłasz na naukę czytania ze zrozumieniem wypadałoby najpierw samemu nauczyć się czytania. Wszak Bastian ma w podpisie: <<<< urlop do 4.01.09 >>>>.
W międzyczasie skasowałeś część posta odnoszącą się do urlopu kolegi... no, ale czytać by się przydało nauczyć
Pozdrawiam.
przykro mi to mówić ale w powyższym poście to Ty robisz z siebie idiotę.
A jeśli kogoś odsyłasz na naukę czytania ze zrozumieniem wypadałoby najpierw samemu nauczyć się czytania. Wszak Bastian ma w podpisie: <<<< urlop do 4.01.09 >>>>.
W międzyczasie skasowałeś część posta odnoszącą się do urlopu kolegi... no, ale czytać by się przydało nauczyć
Pozdrawiam.
Ludzie zupełnie nic nie wiedzą. Miałem kilka zatrzymań, w zasadzie w 100% przypadkowych (problem łatwości przypadkowego wciśnięcia przycisku w SU18). Np. zatrzymałem się przy PKP Kasprzaka Górczewska, bo miałem NŻ z wewnątrz. Nikt nie wysiadł, za to zszokowany tłum czekających na tym przystanku wpakował mi się do wozu. Na pętli przyszła do mnie pani z podziękowaniem, że zatrzymałem się na PKP Kasprzaka i czy ona może napisać pochwałę do ZTM-u. Odpowiedziałem jej, że zgodnie z zarządzeniem ZTM-u od 14:00 taka akcja obowiązuje.
Ani razu nie zostałem natomiast zatrzymany przez machających pasażerów, a ci wyraźnie mieliby ochotę wsiąść, gdyby wiedzieli o akcji .
Jutro zapewne pojawi się info w gazetach i TV (TVN W-wa już pisze o tym na stronie), to ludzie będą bardziej świadomi. niestety, nie mam już w tym tygodniu pośpiecha .
[ Dodano: Sro 07 Sty, 2009 02:24 ]
Mam 522 w sobotę, ale pewnie już odwołają akcję ...
Ani razu nie zostałem natomiast zatrzymany przez machających pasażerów, a ci wyraźnie mieliby ochotę wsiąść, gdyby wiedzieli o akcji .
Jutro zapewne pojawi się info w gazetach i TV (TVN W-wa już pisze o tym na stronie), to ludzie będą bardziej świadomi. niestety, nie mam już w tym tygodniu pośpiecha .
[ Dodano: Sro 07 Sty, 2009 02:24 ]
Mam 522 w sobotę, ale pewnie już odwołają akcję ...
Bastian słusznie odpowiedział. A kto inny robi z siebie idiotę, w dodatku jednocześnie robi z siebie chama.Tymesz pisze:Koleżko sympatyczny znów zaczynasz pieprzyć głupoty!!