Nie za bardzo. Kurtkę i czapkę się ściąga . Rosa ma rację. Upały są dużo bardziej groźne.Fikander pisze:Sorry, ale jeżeli spędzam przykładowo 10h na uczelni i 2*0,5h w drodze z/do domu, to nie będę się ubierał jak na Syberię, bo później nie wyrobię w ogrzewanych pomieszczeniach, chyba logiczne?Rosa pisze:W lato od upału nie uciekniesz a jak komuś zima jest zimno przy 0 czy -5 stopniach to mam propozycję, NIECH SIĘ CIEPLEJ UBIERZE
Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- fik
- Naczelne Chamidło
A co mam zrobić z trzema bluzami? Rozdać koleżankom? Kalesony też mam zdejmować w szatni?TGM pisze:Nie za bardzo. Kurtkę i czapkę się ściąga
Tak, i dlatego stosunek liczby ofiar wychłodzenia organizmu zimą do ofiar przegrzania latem wynosi circa 10:1?TGM pisze:Rosa ma rację. Upały są dużo bardziej groźne.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Stosunek liczby ofiar znaczy się
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mi tam wystarcza jedna zwykła bluza plus dobra kurtka z kapturem. Kalesony, czapka zbędne.Fikander pisze:A co mam zrobić z trzema bluzami? Rozdać koleżankom? Kalesony też mam zdejmować w szatni?TGM pisze:Nie za bardzo. Kurtkę i czapkę się ściąga
Zamarzają czekając na autobus?Tak, i dlatego stosunek ofiar wychłodzenia organizmu zimą do ofiar przegrzania latem wynosi circa 10:1?TGM pisze:Rosa ma rację. Upały są dużo bardziej groźne.
Ja też łatwo marznę. Ale dobra kurtka wystarcza. Natomiast w lecie schłodzić się ubraniem nie ma jak... Azjaci co prawda eksperymentują z wszywanymi wiatraczkami, ale póki co to tylko taka ciekawostka.Fikander pisze:Przepraszam, że ludzie są różni i inaczej odczuwają temperatury, to się więcej nie powtórzyTGM pisze:Mi tam wystarcza jedna zwykła bluza plus dobra kurtka z kapturem. Kalesony, czapka zbędne.
chyba tylko jak się niczego w tym plecaku nie ma...Rosa pisze:A bluzę lub nawet dwie mozna spokojnie schowac do plecaka.
ja się na przykład do szkoły ciepło ubierać nie będę, nie moja wina, że podczas gdy na dworze panuje klimat okołobiegunowy, w środku mam do czynienia ze zwrotnikowym wybitnie suchym...
noidea
Ja rozumiem taką akcję, gdyby naprawdę była ciężka zima - zaspy, autobusy i tramwaje z gigantycznymi opóźnieniami... Tymczasem Interia podawała temperaturę odczuwalną na poziomie -10 (nominalnie -12) stopni i naprawdę nic szczególnego się nie działo. Cała akcja to moim zdaniem nadgorliwość. A jeśli już, to wprowadzać to z wyprzedzeniem - prognozy pogody w dzisiejszych czasach są wystarczająco dokładne, żeby móc podejmować takie decyzje z wyprzedzeniem pozwalającym np. na wzmianki w prasie. A kartki można wydrukować zawczasu.
W przyszłym tygodniu w pn-wt i pt (wg Pogodynki), temperatury odczuwalne znowu spadną mocno. I co, przystanki wrócą na pojedyncze dni?
W przyszłym tygodniu w pn-wt i pt (wg Pogodynki), temperatury odczuwalne znowu spadną mocno. I co, przystanki wrócą na pojedyncze dni?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
No proszę, a według accuweather w poniedziałek ma być +5 i pełne słońce. Jak widać na prognozy jednak nie można liczyć .KwZ pisze: W przyszłym tygodniu w pn-wt i pt (wg Pogodynki), temperatury odczuwalne znowu spadną mocno. I co, przystanki wrócą na pojedyncze dni?