Linie 189 i 401

Moderator: Wiliam

reserved

Post autor: reserved » 24 lut 2009, 20:16

Glonojad pisze:z faktu, że ludzie jeżdżą 184 do Zachodniego nie wynika jeszcze, że jeżdżą nim z całej jego trasy (a zwłaszcza w szaleńców jeżdżących z Huty ciężko mi uwierzyć). Czyli być może potrzebna jest linia Jelonki - Zachodni, ale już niekoniecznie Cała-Powstańców-Śląskich - Zachodni.
Tak jak mówiłem... może to być i 523 czy cokolwiek innego, byle częściej!
W Ursusie jest potrzebna linia zwykła na Aleje i być możę lewobrzeżną TŁ, wcale nie musi się nazywać 187 i wcale nie musi potem zawijać na Wisłostradę.
Ehh... już nie chce mi się wałkować tematu 187. Pisałem już dużo o tym, że to jest jedyna linia, która zjeżdża na Wisłostradę z TŁ i to połączenie jest bardzo cenione przez ludzi.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 lut 2009, 20:20

A co ma zjazd z Wisłostrady na TŁ do linii do Ursusa?

[ Dodano: Wto 24 Lut, 2009 20:22 ]
Oczywiście oprócz tego, że Czerniaków czeka przez to na swoją ulubioną linię nie wiadomo ile, bo ta się przebija przez kocioł w Alejach?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

reserved

Post autor: reserved » 24 lut 2009, 20:34

A co ma 187 do 189 i 401? Powróćmy na odpowiedni tor dyskusji. ;-)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 lut 2009, 20:38

Tchórz!!! :p :p :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

reserved

Post autor: reserved » 24 lut 2009, 20:44

Nie.. po prostu nie widzę sensu ciągłego rozprawiania o tym samym. I tak obaj mamy inny pogląd na tą sprawę i inne racje i każdy broni swojej. Takie coś nie doprowadzi nawet do kompromisu. Ty patrzysz na to z perspektywy całości, sieci komunikacji itd. a ja patrzę na to z perspektywy ucznia, który codziennie rano próbuje się resztkami sił dostać do szkoły i obserwuje co się dzieje na niektórych liniach. Z tego doświadczenia też wiem, że przy Politechnice wsiada mnóstwo osób do 187 dojeżdżających choćby do Sobieskiego czy tam jeszcze jakiś szkół. Grupa ta jest liczna, bo zawsze rano mnie wkurza, gdy wsiada cały autobus naburmuszonej młodzieży rozprawiającej od rana o kartkówkach, jakie będą mieli w szkole. :-D Ale Póki co tworzymy sztuczne problemy, dlatego lepiej powrócić do meritum tematu.

kajo

Post autor: kajo » 24 lut 2009, 20:50

reserved pisze:136
Proszę was, do galerii nikt nie jeździ tą linią, przejście takiego kawału skutecznie od tego odstrasza, sporo osób wysiada Taśmowej i stara się w coś przesiąść, a jeżeli może to jedzie 186. Ten przystanek jest wyjątkowo nie przyjazny dla pasażerów.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

reserved

Post autor: reserved » 24 lut 2009, 20:51

Jakiego kawału? ;-) Przecież ma wspólny przystanek ze 189 i innymi przy Rzymowskiego.

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 24 lut 2009, 20:54

Jakiego kawału? ;-) Przecież ma wspólny przystanek ze 189 i innymi przy Rzymowskiego.
Zależy w którą stronę :P
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

reserved

Post autor: reserved » 24 lut 2009, 20:55

A faktycznie.. zapomniałem... no dobrze, ale to aż taki duży kawał nie jest. Zwłaszcza że jedzie tam się jeszcze BEZ zakupów. :-D

kajo

Post autor: kajo » 24 lut 2009, 21:05

reserved pisze:A faktycznie.. zapomniałem... no dobrze, ale to aż taki duży kawał nie jest. Zwłaszcza że jedzie tam się jeszcze BEZ zakupów. :-D
Tylko ten kawał ma jeszcze schody, przechodzi się na piechote jeden przystanek autobusowy, a od skrzyżowania do Galerji też jest kawałek, a przesiadka jest bardziej kusząca jak z tyłu jedzie 182:) :D
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 lut 2009, 21:08

reserved pisze:Nie.. po prostu nie widzę sensu ciągłego rozprawiania o tym samym. I tak obaj mamy inny pogląd na tą sprawę i inne racje i każdy broni swojej. Takie coś nie doprowadzi nawet do kompromisu. Ty patrzysz na to z perspektywy całości, sieci komunikacji itd. a ja patrzę na to z perspektywy ucznia, który codziennie rano próbuje się resztkami sił dostać do szkoły i obserwuje co się dzieje na niektórych liniach. Z tego doświadczenia też wiem, że przy Politechnice wsiada mnóstwo osób do 187 dojeżdżających choćby do Sobieskiego czy tam jeszcze jakiś szkół. Grupa ta jest liczna, bo zawsze rano mnie wkurza, gdy wsiada cały autobus naburmuszonej młodzieży rozprawiającej od rana o kartkówkach, jakie będą mieli w szkole. :-D Ale Póki co tworzymy sztuczne problemy, dlatego lepiej powrócić do meritum tematu.
Przede wszystkim na razie skutecznie próbujesz nie czytać, w czym tkwi clou problemu. A clou jest takie: relacja Wisłostrada - TŁ i Ursus TŁ to nie musi, nie powinna, a wręcz nie może być jedna i ta sama linia.
Na razie nie podważyłeś ani raz tej tezy, tylko omijasz temat dookoła i jeszcze opowiadasz że "każdy ma inny pogląd itd.". Więc chciałem poznać Twój pogląd i jego uzasadnienie i od trzech postów się skutecznie bronisz :p

reserved

Post autor: reserved » 24 lut 2009, 21:45

Glonojad pisze: Przede wszystkim na razie skutecznie próbujesz nie czytać, w czym tkwi clou problemu. A clou jest takie: relacja Wisłostrada - TŁ i Ursus TŁ to nie musi, nie powinna, a wręcz nie może być jedna i ta sama linia.
Na razie nie podważyłeś ani raz tej tezy, tylko omijasz temat dookoła i jeszcze opowiadasz że "każdy ma inny pogląd itd.". Więc chciałem poznać Twój pogląd i jego uzasadnienie i od trzech postów się skutecznie bronisz :p
A.. o to chodzi. :D W sumie oczywiście, że nie może być to jedna i ta sama linia. Bronię jej dlatego, że obecnie świetnie się sprawdza na obecnej trasie i zarówno na jednym jak i drugim końcu frekwencję ma. Że korki... tego nie unikniesz. Aleje się blokują, ale Wawelska czasem też... Jak puścisz tam coś z Centrala utknie Ci już w centrum w korku. Jak przedłużysz na Wisłostradę coś z Prymasa to tam Ci utknie w korku. Dlatego na to nie mamy wpływu, a moim zdaniem obecna forma 187 jest najlepsza jaka powinna być. Nikt na nią nie narzeka dlatego tym bardziej się dziwię, że chcecie coś zmieniać.
Zresztą przede wszystkim konkrety... jaka to linia ew. miała być puszczona do Ursusa, jaka na Wisłostradę... tak jak mówię, dwie relacje dość znaczące to Ursus - Politechnika i Politechnika - Wisłostrada i te relacje mam nadzieję, że zostaną zachowane jako bezpośrednie połączenia.

[ Dodano: Wto 24 Lut, 2009 21:46 ]
kajo pisze:a przesiadka jest bardziej kusząca jak z tyłu jedzie 182:) :D
:D
A to 136 nie da się wykręcić jakoś przez Al. Lotników i Modzelewskiego czy przez tamte rejony, by potem jakoś powróciło na Dolinę Służewiecką? Po prostu żeby miało wspólny przystanek przy Galerii ze 189, a zbyt dużo obecnej trasy nie opuści. No jedynie opuści ZP Cybernetyki.

Lipa

Post autor: Lipa » 24 lut 2009, 21:55

reserved pisze:A to 136 nie da się wykręcić jakoś przez Al. Lotników i Modzelewskiego czy przez tamte rejony, by potem jakoś powróciło na Dolinę Służewiecką? Po prostu żeby miało wspólny przystanek przy Galerii ze 189, a zbyt dużo obecnej trasy nie opuści. No jedynie opuści ZP Cybernetyki.
No właśnie się nie da, ponieważ z Modzelewskiego możesz skęcić w Rzymowskiego tylko w prawo, tam nie ma skrzyżowania. Musiałby pojechać przez Orzycką a to już kompletny bezsens - Ursynowianie by Cię kazali spalić na stosie za takiego oberka. :D

reserved

Post autor: reserved » 24 lut 2009, 22:00

Orzycka to jest ta ulica, która prowadzi od Modzelewskiego do Gotarda?
Jeśli o tej myślisz no to myślę, że to aż takim utrudnieniem nie będzie. W końcu żaden ekspres z niego nie jest. Obsłuży więcej potrzebnych relacji i więcej pasażerów zbierze na trasie. ;-)

Lipa

Post autor: Lipa » 24 lut 2009, 22:05

Dokładnie - to ta ulica.

ODPOWIEDZ