Sposoby na "zrowiepanizdrowiaboziada,dajcienamleko,nabu
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
A teraz mi powiedz ilu cyganów masz w swoim liceum? Niech zgadnę. Żadnego. A dlaczego?Adam G. pisze:a teraz pomyśl, że taki sam stereotyp związany jest z Polakami. Miło by Ci było? Piszmy poprawnie, to są Romowie (Cyganie).
Romowie chodzą do szkoły ponieważ żeby uzyskać prawo jazdy trzeba mieć ukończone gimnazjum. I teraz mi powiedz skąd osoba mająca tak liche wykształcenie miała pieniądze na zakup swojego nowego BMW?
Niech mi nikt nie mówi o stereotypach ponieważ znam to środowisko dosyć dobrze. Przynajmniej jeśli chodzi o Polskich cyganów.
na poniatoszczaku też. Tam właśnie trzy razy widziałem popisowy numer z przejściem na kolanach przez cały tramwaj

cyganeria w słowaku?Premo pisze:A teraz mi powiedz ilu cyganów masz w swoim liceum? Niech zgadnę. Żadnego. A dlaczego?Adam G. pisze:a teraz pomyśl, że taki sam stereotyp związany jest z Polakami. Miło by Ci było? Piszmy poprawnie, to są Romowie (Cyganie).
Romowie chodzą do szkoły ponieważ żeby uzyskać prawo jazdy trzeba mieć ukończone gimnazjum. I teraz mi powiedz skąd osoba mająca tak liche wykształcenie miała pieniądze na zakup swojego nowego BMW?
blam blam blam
zgadłeś.Premo pisze:A teraz mi powiedz ilu cyganów masz w swoim liceum? Niech zgadnę. Żadnego.
a gdzieś to wyczytał? wszędzie jest mowa o ukończeniu 18 roku życia, niezależnie od tego, ile szkół po drodze zwiedziłeś.Premo pisze:Romowie chodzą do szkoły ponieważ żeby uzyskać prawo jazdy trzeba mieć ukończone gimnazjum.
nie wiem, o co Ci chodzi z tym BMW.Premo pisze:I teraz mi powiedz skąd osoba mająca tak liche wykształcenie miała pieniądze na zakup swojego nowego BMW?
poza tym, ja wcale nie neguję tego, że Romowie żebrzą w tramwajach
noidea
- R-9 Chełmska
Grajkowie zaś lecą równo Traktem Królewskim. Ostatnio taki rumuński artysta dał w bardzo solidnie nabitym 180 koncert od Trzech Krzyży do Spacerowej, po czym wysiadł, bo z okazji bardzo wysokiej frekwencji nie mógł przejść po wozie w celu zebrania pieniędzySławekM pisze:Rumuni vel Romowie to lubią sobie kursować w Alejach (DH Smyk - Pl. Starynkiewicza), Marszałkowska (Pl. Bankowy - Pl. Konstytucji), Al. Jana Pawła II (Pl. Grunwaldzki - Rondo Radosława), ostatnio ich u siebie na żabie spotykam na odcinku Rondo Żaba - Budowlana...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Często przy Zamkowym się kręcąR-9 Chełmska pisze:Grajkowie zaś lecą równo Traktem Królewskim. Ostatnio taki rumuński artysta dał w bardzo solidnie nabitym 180 koncert od Trzech Krzyży do Spacerowej, po czym wysiadł, bo z okazji bardzo wysokiej frekwencji nie mógł przejść po wozie w celu zebrania pieniędzySławekM pisze:Rumuni vel Romowie to lubią sobie kursować w Alejach (DH Smyk - Pl. Starynkiewicza), Marszałkowska (Pl. Bankowy - Pl. Konstytucji), Al. Jana Pawła II (Pl. Grunwaldzki - Rondo Radosława), ostatnio ich u siebie na żabie spotykam na odcinku Rondo Żaba - Budowlana...
Tak mnie zastanawiało, zawsze, czy to bardzo dochodowy interes... Załóżmy 100 zł uzbiera dziennie, to jak tak łazi 30 dni, to 3000 zł na czysto ma... A potem ich w McDonaldzie z tymi ryczącymi bachorami widuję...
- R-9 Chełmska
Było o tym czas jakiś temu w Newsweeku/Polityce/Wprost (którymś z tych) - gdzieś w jakiś archiwach się znajdzie - po krótce: nie pracują codziennie (bo po co, jak wyrobią średnią polską pensję robiąc sobie dni wolneSławekM pisze:Tak mnie zastanawiało, zawsze, czy to bardzo dochodowy interes..
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
My? We własnym kraju mamy zmieniać środek lokomocji i się do nich dostosowywać? No sorry, ale przesadziłeś. Ja we własnym mieście mam prawo jeździć czym chcę i gdzie chcę, a nie jakaś rumuńska hołota będzie mi ustawiać życie.reserved pisze:O Boże... macie problem.Zmieńcie środek lokomocji na autobus... Ja cyganów itp. nie widziałem odkąd jesteśmy w Euro. o.O
http://www.youtube.com/watch?v=4iSwjKupCO0
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
CAŁA PRAWDA O LEWAKACH
W 175 też bywają...R-9 Chełmska pisze:Grajkowie zaś lecą równo Traktem Królewskim. Ostatnio taki rumuński artysta dał w bardzo solidnie nabitym 180 koncert od Trzech Krzyży do Spacerowej, po czym wysiadł, bo z okazji bardzo wysokiej frekwencji nie mógł przejść po wozie w celu zebrania pieniędzySławekM pisze:Rumuni vel Romowie to lubią sobie kursować w Alejach (DH Smyk - Pl. Starynkiewicza), Marszałkowska (Pl. Bankowy - Pl. Konstytucji), Al. Jana Pawła II (Pl. Grunwaldzki - Rondo Radosława), ostatnio ich u siebie na żabie spotykam na odcinku Rondo Żaba - Budowlana...
Od 5.2008 tylko autobusy
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Cyganom wcale nie powodzi się najgorzej. Miałem okazję być w jednym z cygańskich domów. U rodziny w której matka zajmowała się zaczepianiem ludzi przy dw. Śródmieście z zapytaniem o wróżenie. Dom był luksusowo wyposażony. Same najdroższe meble. A samochód jakim się wozili to właśnie nowe BMW serii 7.Adam G. pisze:nie wiem, o co Ci chodzi z tym BMW.
Zaznaczyłem że chodzi mi o cyganów. Przez nich powstał stereotyp Rumuna jako brudnego żebrakaAdam G. pisze:chodzi mi tylko, by nie utożsamiać ich z Rumunami.
Od kiedy byłem świadkiem, jak dwóch romskich grajków po wyjściu z tramwaju wsiadło do może nie najnowszego modelu BMW, ale też nie kilkunastoletniego (jakim jeździ młodzież w sportowych strojach
) to nawet złamanego grosza im nie dałem i każdemu to odradzam. Chcesz pomóc, wpłać na jakąś fundację, czy inną organizację tego typu.