Zbiorkom w BiaĹoĹÄce, sugestie mieszkaĹcĂłw i.......
Moderator: Wiliam
- gregory5576
- Kontakt:
Brak wiary w gminę i Z.T.M. Już wyjaśniam o co chodzi:- obsługując sobie linię 204, usłyszałem takową rozmowę między dwoma niewiastami mieszkającymi w osiedlu "DERBY" : Jedna Pani do drugiej "Muszę sprawdzić jak mam dojechać do gminy , bo muszę tam załatwić sprawę i tu jest problem bo trzeba jechać na około, przydałby się jakiś bezpośredni autobus". Na to odezwałem się ,że trzeba napisać pismo do gminy i zebrać podpisy mieszkańców,a najlepiej to załatwić to przez tamtejszą radę osiedla. Na co jedna z kobiet odpowiedziała , że nawet jak to się wszystko zrobi to i tak z Z.T.M-u będzie taka odpowiedź w dwóch słowach "niedasię". A w gminie nic nie mogą z tym zrobić, bo nawet zorganizować spotkanie z przedstawicielami z.t.m-u i to kompetentnymi jest trudno zorganizować. Sory cytuję tylko.
-
prosper5250
Kiedy napisałem, że przydała by się lepsza dowózka do Ratusza z okolic krańca 527, to użytkownicy tego forum próbowali mnie zakrzyczeć i podawali śmieszne alternatywy przesiadkowe... Wszytko w ostatnich dziesięciu stronach tematu Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach...
-
prosper5250
Mój nie był zmyślony... Więc śmiało można przypuszczać, że jest ich znacznie więcej...
-
jacek
- Zbanowany
Akurat wiekszośc mieszkanców tego osiedla niewie, jak ma dojechać gdziekolwiek i wychodząc z domu zabieraja plan Warszawygregory5576 pisze: obsługując sobie linię 204, usłyszałem takową rozmowę między dwoma niewiastami mieszkającymi w osiedlu "DERBY" : Jedna Pani do drugiej "Muszę sprawdzić jak mam dojechać do gminy , bo muszę tam załatwić sprawę i tu jest problem bo trzeba jechać na około, przydałby się jakiś bezpośredni autobus".
Co im po bezpośrednim połączeniu z Ratuszem, jak i tak meldunki mają daleko, daleko
- gregory5576
- Kontakt:
jacek pisze:Akurat wiekszośc mieszkanców tego osiedla niewie, jak ma dojechać gdziekolwiek i wychodząc z domu zabieraja plan WarszawyWczoraj jezdzilem na 132 i u kilku osob widziałem w ręku globus Warszawy
Co im po bezpośrednim połączeniu z Ratuszem, jak i tak meldunki mają daleko, daleko
[ Dodano: Wto 17 Mar, 2009 20:13 ]
prosper5250 pisze:Kiedy napisałem, że przydała by się lepsza dowózka do Ratusza z okolic krańca 527, to użytkownicy tego forum próbowali mnie zakrzyczeć i podawali śmieszne alternatywy przesiadkowe... Wszytko w ostatnich dziesięciu stronach tematu Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach...
[ Dodano: Wto 17 Mar, 2009 20:20 ]
MeWa pisze:Jeden przypadek o niczym nie świadczy.
- gregory5576
- Kontakt:
MeWa pisze:Podstawową byłyby zwielokrotnione wnioski...
- gregory5576
- Kontakt:
jacek pisze:Przeciez widzieli gdzie kupowali mieszkania.
Na co liczyli, na tramy, na metro, na kilka lini autobusowych?
Widziały galy co braly, teraz kwekanie
[ Dodano: Wto 17 Mar, 2009 21:04 ]
MeWa pisze:albo może z lenistwa ich nie podejmowali, tylko od razu narzekali?
Gregory, ZTM choćby nie wiem jak chciał, nie poszerzy dróg dojazdowych na Derby 17, czy inny białołęcki Mordor. Planowanie tras, budowa pętli wymagają uzgodnień z dzielnicą, a na Białołęce jest to śmiem twierdzić trudniejsze niż gdzie indziej. Wystarczy posłuchać burmistrza tej dzielnicy - zmienia zdanie częściej niż ZTM koryguje rozkład linii 114 (ostatnio 4 razy na półrocze), a co gorsza - jaśnie pan bur... wypiera się własnych słów.
-
Ikarus 5780
Mają wielki problem, 132 do Żerania i potem dogodna przesiadka na pętli, naprawdę nie wiem z czego tu robić problem, kiedyś za przeproszeniem to zad***e nie miało nic poza 132, potem doszło 407 i teraz jak widzą, że mają jakąś linię do cywilizacji i jeździ to przez cały tydzień to już za mało. Standard, chyba każda dzielnica kiedyś tak miała, a na pewno każdy chciałby mieć autobus spod domu do pracy i do każdego miejsca, które go (ją) interesuje.
- Bastian
- Sułtan Maroka
W sytuacji, gdy do Żerania jest 132 w szczycie co kilkanaście minut, a stamtąd coś bez mała co chwila (choćby 516 z samej pętli), komu opłaci się czekać na jakiś bezpośredni bus co godzinę? Bo na więcej, to się pasażerów w takiej relacji raczej nie nazbiera. Widać było choćby po frekwencji w dawnym 104.
A w ogóle to całe te Derby, Olesiny, Grodziski i inne Lewandowy powinny tworzyć dzielnicę z Bródnem, a nie z Tarchominem...
A w ogóle to całe te Derby, Olesiny, Grodziski i inne Lewandowy powinny tworzyć dzielnicę z Bródnem, a nie z Tarchominem...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Której gminy? Cała Warszawa jest jedna gminą na prawach powiatu. Moze chodziło paniom o urząd nadzorczy na placu Starynkiewicza?gregory5576 pisze:Brak wiary w gminę i Z.T.M. Już wyjaśniam o co chodzi:- obsługując sobie linię 204, usłyszałem takową rozmowę między dwoma niewiastami mieszkającymi w osiedlu "DERBY" : Jedna Pani do drugiej "Muszę sprawdzić jak mam dojechać do gminy , bo muszę tam załatwić sprawę i tu jest problem bo trzeba jechać na około, przydałby się jakiś bezpośredni autobus".
Obojętnie co fascynującego jeszcze napiszesz, to zapewniam ciebie, że taka linia świeciłaby pustkami. 132+516 wystarczająco zapewniają połaczenie, a tłumy między tymi autobusami nie biegają.prosper5250 pisze:Kiedy napisałem, że przydała by się lepsza dowózka do Ratusza z okolic krańca 527, to użytkownicy tego forum próbowali mnie zakrzyczeć i podawali śmieszne alternatywy przesiadkowe... Wszytko w ostatnich dziesięciu stronach tematu Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach...
Absolutnie się nie zgodzę...Bastian pisze:A w ogóle to całe te Derby, Olesiny, Grodziski i inne Lewandowy powinny tworzyć dzielnicę z Bródnem, a nie z Tarchominem...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.