Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
może czas się wreszcie nauczyć, mamy XXI wiek i naturalnym jest to, że wprowadzane będą coraz to nowsze rozwiązania.elijah pisze:Pomyśl o osobach starszych i niepełnosprawnych. Nie każdy lubi/może/umie obcować z maszyną.person pisze: A ja sądziłem, że docelowo to automaty mają zastąpić sprzedaż biletów w kioskach
Widać myliłem się - wygoda właściciela i serwisanta automatów jest ważniejsza od wygody pasażera...
noidea
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie sposób się nie zgodzićJacekM pisze:Poza tym o dziwo niektóre babcie są zaskakująco zorientowane i lepiej przyswajają nowości od niektórych znacznie młodszych osób
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Pozatym, mohery zazwyczaj są nie chcą się czegoś nauczyć. Jednak jak staną przed wyborem nauczenia się korzystania z automatów, albo płacenia mandatów za brak biletów, to szybko się nauczą. Moim zdaniem, to że ktoś może nie chceć korzystać z usług maszyny, jego brocha. Niech płaci mandaty, ale dlaczego takie osoby mają blokować rozwój technologiczny miasta? Taka maszyna jest lepsza, bo nie trzeba się użerać z kioskarzami, którzy akurat mają zespół napięcia przed miesiączkowego...
Nie mówie, że wszyscy. Na moim starym osiedlu połowa osób w wieku 55 - 65 to wyznawcy o. Rydzyka itp. Technofoby, które nawet obsługi komórki nie rozumieją. Jednak z automatem gdyby musieli, to myślę że by sobie poradzili...po iluś tam próbachjajcys pisze:to moja matka powinan byc moherem w sile wieku
- a/p TALENT
Adam G. pisze:może czas się wreszcie nauczyć, mamy XXI wiek i naturalnym jest to, że wprowadzane będą coraz to nowsze rozwiązania.
Banknoty nigdy nie zastąpiły monet, a karty nie zastąpiły banknotów, bankomaty, wpłatomaty i możliwość składania dyspozycji przez internet nie zastąpiły oddziałów banków... więc darujmy sobie gdybanie o rozwoju społeczeństwa dzięki paragonikom zamiast standardowych biletów kupionym w kioskach.Websterek pisze: Muahhaha. Wybacz...
My jesteśmy jaskiniowcy, czy rozwinięci ludzi, którzy żyją w XXI wieku?
Jak taki moher będzie miał problemy, to sobie po psioczy, a potem się nauczy.
Wprowadzanie nowych rozwiązań nie wymusza odejścia od sprawdzonych metod, bo prawdziwy zysk jest wtedy, gdy mamy mnogość metod i możliwość wyboru.
A, i jako prywatne życzenie to pierwszorzędnie poproszę kodowanie (S)WKM przez internet i szybkim, darmowym przelewem - chociaż podobno "niedasie".
--
Oko za oko, kwit za dowód.
Oko za oko, kwit za dowód.