Nie no... po prostu porównuje to z tymi obietnicami, jakie to szybkie tramwaje miały być w Alejach Jerozolimskich, a tymczasem są w mojej ocenie jeszcze wolniejsze.MisiekK pisze:A co? Tramwaj jadący 75km/h nie jest szybki?
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
-
prosper5250
Nie odpiszę, bo już widzę że będzie kłótnia... Skoro zaczynasz od tego, że każdy tramwaj pojedzie 70... To niech z taką szybkością jeżdzą, niech mają ustalone nowe rozkłady do tej prędkości... Zapobiegawczo wyłączam się bo tym razem nie dam się sprowokować. Idę pocykać fotki (ale nie telefonem:)), pogoda sprzyja 
Śmieszne...SławekM pisze:Uwzględnij stan torowisk, odległość między przystankami, tramwaj poprzedzający, ograniczenia prędkości i wiele innychTo nie tak łatwo się rozpędzić do 70
Subiektywna ocena. Nikt nie mówił, że tramwaj będzie tam się poruszał z prędkością światła.reserved pisze:Nie no... po prostu porównuje to z tymi obietnicami, jakie to szybkie tramwaje miały być w Alejach Jerozolimskich, a tymczasem są w mojej ocenie jeszcze wolniejsze.
He? Ja byc spokojny człolwiek.. Bany z kamienną twarzą wstawiam....prosper5250 pisze:Nie odpiszę, bo już widzę że będzie kłótnia...
Jeżdżą, jeżdża.... Stwierdzone wielokrotnie.prosper5250 pisze:Skoro zaczynasz od tego, że każdy tramwaj pojedzie 70... To niech z taką szybkością jeżdzą,
Cieżko dostosowuje się taki rozkład jak co 100m przystanek i co 100m swiatła.prosper5250 pisze:niech mają ustalone nowe rozkłady do tej prędkości...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
O ile ma którędy, a tych pojazdów ma ciut więcejSławekM pisze:Tylko, że autobus może ominąć inny pojazd
Zapytajcie ludzi, czemu, jadąc przez most Śląsko - Dąbrowski, upychali się w tramwajach, zamiast jeździć 190.
Oczywiste jest, że tramwaj nigdy całkiem nie wygryzie autobusów, choćby dlatego, że ma znacznie droższą infrastrukturę, więc mniejsze możliwości nadążania za rozwojem urbanistycznym. Ale środki te powinny współistnieć rozdzielnie, a nie współegzystować na tych samych odcinkach. Na to nas po prostu nie stać. De facto zresztą nikogo nie stać.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
ciekawe w ktorym śnieW takim razie dopowiem, że niektóre autobusy rozpędzą się do 80/100 km/h... tylko że po drodze są ograniczenia prędkości, korki, zatory drogowe...
a akurat tramwaje na Trasie W-Z będą szybsze, bo torowisko będzie w lepszym stanie - teraz tramwaje niejednokrotnie zwalniały na moście, w innym razie rzucało.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Dzulikiewicz
Przecież na moście i tak będzie standardowe ograniczenie do 30km/h.MeWa pisze:ciekawe w ktorym śnieW takim razie dopowiem, że niektóre autobusy rozpędzą się do 80/100 km/h... tylko że po drodze są ograniczenia prędkości, korki, zatory drogowe...![]()
a akurat tramwaje na Trasie W-Z będą szybsze, bo torowisko będzie w lepszym stanie - teraz tramwaje niejednokrotnie zwalniały na moście, w innym razie rzucało.
Pesę można bez problemu rozpędzić do 70 tylko co to zmienia, skoro zaraz będziesz musiał odstać 2 minuty na durnych światłach.SławekM pisze:Uwzględnij stan torowisk, odległość między przystankami, tramwaj poprzedzający, ograniczenia prędkości i wiele innychTo nie tak łatwo się rozpędzić do 70
"Szybki tramwaj" to nie taki, który może się rozpedzić do prędkości światła, tylko taki który ma wysoką średnią prędkość handlową...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- MeWa
- Cukiereczek
na wiaduktach też obowiązuje takie ograniczenie? Moim zdaniem w swojej istocie idiotyczne po prostu...Dzulikiewicz pisze:Przecież na moście i tak będzie standardowe ograniczenie do 30km/h.MeWa pisze:ciekawe w ktorym śnie![]()
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
-
Domino2001
Jest ciszej - badania to potwierdziły. Tam nie będzie absolutej ciszy, bo stalowa kontrukcja wiaduktu działa jak pudło rezonansowe.Domino2001 pisze:Tory miały być ciche [..] Różnicy praktycznie żadnej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
A mi się wydaje, ze tory na płycie węgierskiej by te drgania znacznie wytłumiły...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"