Tyle, że 120 "od zawsze" (choć z przerwą) było na Gilarskiej, zaś 169 na Bródnie...
Moje pomysĹy - Wasze opinie
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Można i tak 
Tyle, że 120 "od zawsze" (choć z przerwą) było na Gilarskiej, zaś 169 na Bródnie...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Chciałbym zwrócić uwagę, że nie tylko Derby jeżdzą 527- 527 do piachu.
Twój pomysł pozbawia sporo ludzi szybki dojazd z metra na Bródno w okolice Ratusza.
500 to można sobie w szczycie popołudniowym w pupę wsadzić, gdyż zajmuje sporo czasu przebicie się przez Starzyniaka.
400? Kolejny śmiech na sali. Jak było E-3, to pierwszy kurs z R. Radosława był o 14:20 coś, bodaj 27. Teraz, mamy pierwszy kurs o 15:10...Proszę tylko mi nie wyskakiwać z tramwajami, bo te jadą, jadą i jadą i dojechać nie mogą.
Zapomniałeś o 119;]emdegger pisze:Za to z Międzylesia bynajmniej nie potrzeba 2 linii do Śródmieścia.
Skoro rzeczywiście Ostrobramska potrzebuje tego 135, to można puscić Ostrobramską aż do Rodziewiczówny i dalej na Os. Ostrobramska. Tyle, że wtedy trzeba wywalić coś z Os.Ostrobramska. A na Olszynkę może 148? Bo na Grochowskiej raczej nikt jej braku nie odczuje, a powstałoby w ten sposób połączenie Olszynki z Gocławiem. Albo zamienić końcówki 135 i 168 - ktoś już chyba proponował takie coś
Żeby było krócejBastian pisze:Przełożycie tych ludzi na Zieleniecką nie wiem po co
311, jako socjal w tej relacji starczy, bez żartów proszęBastian pisze:albo do UD z Ostrobramskiej czym dowieziecie?
158, przecież już o tym pisałem, na Boga! Nie czytasz uważnie, a potem piszesz bzdury w rodzajuBastian pisze:a do szpitala na Grenadierów z Pragi
Bastian pisze:Już mogę zgadnąć, jaki będzie miał numer. 135![]()
Zdaje się wyczerpująco wypunktowałem wszystkie korzyści płynące dla układu linii autobusowych na terenie Pragi, więc nie zadawaj mi demagogicznych pytań.Bastian pisze:To co? 193 jeszcze krótsze, jak wydłużysz, będzie lepsza? To nie tak działa
Ten problem ma już parę dobrych latpawcio pisze:Problemem jest to, że 135 przestaje być wydolne w relacji Rawar-Targowa, a na Szwedzkiej i Olszynce świeci pustkami.
No właśnie, to może i 120 zacząłbyś równolegle przemyśliwać?Bastian pisze:Za to 120 jest linią rozwojową, gdy się spojrzy na Derby, budowy w Mańkach, w Kobiałce.
[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 00:52 ]
Nie, nie potrzebuje ani linii o takiej częstotliwości, ani o takiej trasie, ani o takim taborze. W przypadku Olszynki zastępstwo jest jasne - 168, w przypadku relacji socjalnej Ostra - UD też - 311. Na Namysłowskiej może zostać i solowkowe 135 i jechać sobie gdzie chce, byle z daleka od Ostrobramskiej.jasiu pisze:Skoro rzeczywiście Ostrobramska potrzebuje tego 135
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Bastian
- Sułtan Maroka
I tą TŁ dokąd? Na Saską? Pojadą z Pragi 509. Na Rozbrat? Pojadą 162. Na Politechnikę? Pojadą 4. Ja wiem, że niektóre rzeczy na mapie wyglądają atrakcyjnie, ale jeszcze by się musieli znaleźć jacyś chętni...emdegger pisze:żeby dać przesiadkę Pradzę Północ na TŁ już na TŁ (SPALINOWĄ od OS. MAJDAŃSKA dzieli, uwaga 20 metrów, taki atut jest niepodważalny i należy go wykorzystać)
Nic nie jest jasne, koniecznie chcesz na Ostrobramską dowieźć z Bródna, odcinając pobliski Gocław? Na to ci nie pozwolą.emdegger pisze:W przypadku Olszynki zastępstwo jest jasne - 168
No dobra, pośmialiśmy się. A co z Ostrobramskiej? Bo 311, przypominam, ma ją omijać przez Pekin.emdegger pisze:w przypadku relacji socjalnej Ostra - UD też - 311
A to 158 ma jechać z Pragi? A to nowośćemdegger pisze:158, przecież już o tym pisałem, na Boga!Bastian pisze:a do szpitala na Grenadierów z Pragi
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A mnie szlag trafia jak widzę pod oknem muchowóz 311 - szczególnie rano. Z tym by najpierw należało zrobić porządek, a potem brać się za inne linie.emdegger pisze: ... A kiedy widzę, gdy przy Rawarze rano wychodzi z Solówki 30 osob i rozchodzi się po okolicy, a autobus jeszcze pałęta się na Olszynkę to trafia mnie szlag.
A tak wracając do tematu - 169 przez Waszyngtona wydaje się najlepszym pomysłem.
I tak z większości kursów ludzie z 169 wysypują się przy Wileniaku i idą na tramwaj, albo czekają na inne autobusy.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Postanowiłem pozaglądać po raz kolejny w te Wasze strefy czasowe, zwłaszcza tam, gdzie mają małe pokrycie z rzeczywistością. Na początek 509. Czas oficjalny przejazdu z Wileniaka do Saskiej to 11/12. Wszystko zgoda, tyle że ja nie mogąc doczekać się na 135 sam wybieralem ten sposob, by dostać się na Ostrobramską. 11/12 to jakieś pobożne życzenia, przynajmniej w wydłużonej wersji. 15-16 minut, tyle tak naprawdę się jedzie na tym odcinku, zakładając podróż w szczycie. Niech więc i będzie to 11 poza szczytem, ale 12 to chyba efekt, że dobrego humoru Wam nie brak.Ojciec Dyrektor pisze:I tą TŁ dokąd? Na Saską? Pojadą z Pragi 509. Na Rozbrat? Pojadą 162. Na Politechnikę? Pojadą 4. Ja wiem, że niektóre rzeczy na mapie wyglądają atrakcyjnie, ale jeszcze by się musieli znaleźć jacyś chętni...emdegger pisze:żeby dać przesiadkę Pradzę Północ na TŁ już na TŁ (SPALINOWĄ od OS. MAJDAŃSKA dzieli, uwaga 20 metrów, taki atut jest niepodważalny i należy go wykorzystać)
Teraz wersja ze 169. Na spalinowej jadąc Wileniaku znalazło by się w czasie 12/13. Czas po wprowadzeniu buspasa na odcinku Majdańska - Saska to 13-14/15-16. Jak więc widzisz czasy przejazdy są całkowicie konkurencyjne, szczytowe - takie same, być może mniejsze dla 169. Ale połączenie jest bezpośrednie, a przesiadka na Saskiej zdecydowanie lepsza
169 vs 162. Tym razem racja jest po Twojej stronie. Ale to racja iluzoryczna, gdyż ROzbrat to jedyny przystanek na TŁ, na który można dojechać szybciej niż 169. Bez przesiadki, bardzo częstą linią w czasie 13/19/, 169 18/19. Dodam jednak, że gdyby chcieć się z z Wielniaka dostać już na Rozdroże, to szybciej jest w kombinacji 169+ 523 z Majdańskiej
Na razie 1:1
Czas na nasze ukochane warszawskie tramwaje. Ofereują one szeroką paletę usług dla chcących przeczołgać się przez połowę miasta. "4" z Żaby dojedziesz do pl. Zbawiciela w czasie 22/28. Dojście do przystanku <M> P to 2 minut. 24/30. Przesiadka przy pl. Konstytucji w szereg autobusów jest z czworki średnio korzystna, długa faza, przystanek daleko od sygnalizacji. W porywach 2 minuty. Znów 24/30. 169 oferuje tę samą podroz w czasie 18/22 z buspasami (i przesiadką w 523), lub bodajże 23/26 bez nich. Komu zależy na czasie, wynik ma, komu zależy mniej, tego bardzo, ale to bardzo z tego miejsca serdecznie pozdrawiam.
Niech sobie mija i przez Mandżurię czy Hajnan, nic to moim planom nie szkodzi. Przystanek KINOWA dzieli od urzędu dzielnicy via Kinowa, Stanisława Augusta niewiele ponad 300 metrów. Poradzą sobie, tak jak muszą radzić sobie Ci wysiadający przy RZS, którzy kierują się do kas biletowych na Zachodnim, a wmawia im się, że przecież bezpośrednie połączenie jest... Wot zagadkaOjciec Dyrektor pisze:No dobra, pośmialiśmy się. A co z Ostrobramskiej? Bo 311, przypominam, ma ją omijać przez Pekin.emdegger pisze:w przypadku relacji socjalnej Ostra - UD też - 311
Przepraszam, ale co Ty masz zamiar, Ojcze Dyrektorze zrobić z tego języka, krawat?Ojciec Dyrektor pisze:A to 158 ma jechać z Pragi? A to nowośćemdegger pisze:158, przecież już o tym pisałem, na Boga!
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Bastian
- Sułtan Maroka
Koloratkę...emdegger pisze:Przepraszam, ale co Ty masz zamiar, Ojcze Dyrektorze zrobić z tego języka, krawat?![]()
Ok. 450 metrów w stronę UD, ok. 500 w przeciwną. Poza strefą dojściaemdegger pisze:Przystanek KINOWA dzieli od urzędu dzielnicy via Kinowa, Stanisława Augusta niewiele ponad 300 metrów.
MAJDAŃSKA - SASKA w minutę? Chyba żartujeszemdegger pisze:Teraz wersja ze 169. Na spalinowej jadąc Wileniaku znalazło by się w czasie 12/13. Czas po wprowadzeniu buspasa na odcinku Majdańska - Saska to 13-14/15-16.
Aha, średni czas oczekiwania na MAJDAŃSKIEJ doliczyłeś?
Nie wydaje się, tylko jest bezapelacyjnie najlepszym pomysłem. I daje szanse na korzystne zmiany poboczne z 158.rufio198 pisze:A tak wracając do tematu - 169 przez Waszyngtona wydaje się najlepszym pomysłem.
[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 15:24 ]
Nie, Ty chyba nigdy tam nie byłeś i nie wiesz, gdzie ma się znajdować bus-pas.Ojciec Dyrektor pisze:MAJDAŃSKA - SASKA w minutę? Chyba żartujesz
Zakladam ciągła podróż drzwi w drzwi (o ile nie ma przesiadek wymagających przemieszczania się - tak jest najsprawiedliwiej, poprzednio, gdy o tym pisalem w celu, by Twoja wersja wypadła jak najkorzystniej jakoś Waść nie oponowałeś:P), gdyż inaczej w poprzedniej w polemice, ktora dotyczyła rzekomej jazdy placu Szembeka, a potem 123 Twój post byłby wielkim jednym spamem i ośmieszyłbyś się.Ojciec Dyrektor pisze:Aha, średni czas oczekiwania na MAJDAŃSKIEJ doliczyłeś
Natomiast niedogodnosc przesiadek i czas przemieszczania się pomiędzy punktami przesiadkowymi oczywiście doliczam do końcowego wyniku, gdyż to jest także czas podróży.
[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 15:25 ]
No proszę, a UD w soim biuletynie podaje 350Ojciec Dyrektor pisze:Ok. 450 metrów w stronę UD
-
Marcin_buw
- Kontakt:
I chyba było coś tam jeszcze w stylu "Mam nadzieję, że ta propozycja napompuje ego jej autora choćby na tydzień"św. Szymon pisze:Obraził się, bo uznałem za absurdalny pomysł kierowania 521 przez ZP Rokosowska.emdegger pisze:Gdzie jest do cholery Dennis?!