A władze Warszawy nie maja Straży Miejskiej? Z tego co mówili w porannym TKW udało się Straż Miejską wygonić na Krakowskie. Może i udałoby się wygonić na Modlińska?MisiekK pisze:Władzom Warszawy udało się znów zapewnić stałe patrole. Aczkolwiek koszt focących skrzynek i ich obsługi byłby mniejszy, a zysk pewny...Glonojad pisze: No właśnie. Jak są. A jak nie ma, to umarł w butach.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Tylko, że Straż Wiejska na Krakowskim Przedmieściu może sobie teraz co najwyżej marszczyć Freda, bo wystarczy, że kierowca blaszaka powie, że jest mieszkańcem i jedzie dalej. Póki nie będzie przepustek imiennych albo na rejestrację to nic się nie zmieni.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
ZaciszaniN pisze:Tylko, że Straż Wiejska na Krakowskim Przedmieściu może sobie teraz co najwyżej marszczyć Freda, bo wystarczy, że kierowca blaszaka powie, że jest mieszkańcem i jedzie dalej.
To jest tylko głupie wytłumaczenie nieudolności strażników. W dowodzie rejestracyjnym jest wyraźnie wpisany adres właściciela pojazdu. Z definicji wszystkie pojazdy z mnemonikiem regionu innym niz WI nie mają prawa wjeżdżać na Krakowskie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
No niestety zwykle są to takie patałachy, że nie wpadliby na ten pomysł Z resztą wpuszczanie jedynie WI też nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo jeśli każdy z WI na rejestracji dowiedziałby się o swoim przywileju, byłaby wieksza bardacha niż obecnie. A tymczasem Wiejskie wolą zajmować się ganianiem rowerzystów na Trakcie. Śmiech na sali.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Napisałem tylko, że pojazdy o innym mnemoniku niż WI nie powinny się tam pojawiać z definicji.ZaciszaniN pisze:No niestety zwykle sa to takie patałachy, że nie wpadli by na ten pomysł Z resztą wpuszczanie jedynie WI też nie jest dobrym rozwiązaniem, bo jeśli każdy z WI na rejestracji dowiedziałby się o swoim przywileju, byłaby wieksza brdacha niż obecnie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nieprawda. Można mieszkać na Krakowskim, można nawet zarejestrować samochód na Mariańskiej i mieć dowolną inną rejestrację z Wawy.MisiekK pisze:Napisałem tylko, że pojazdy o innym mnemoniku niż WI nie powinny się tam pojawiać z definicji.ZaciszaniN pisze:No niestety zwykle sa to takie patałachy, że nie wpadli by na ten pomysł Z resztą wpuszczanie jedynie WI też nie jest dobrym rozwiązaniem, bo jeśli każdy z WI na rejestracji dowiedziałby się o swoim przywileju, byłaby wieksza brdacha niż obecnie.
-
W czasach kiedy połowa ludzi ma inny meldunek niż faktyczne zamieszkanie, ciężko jest pilnować tego typu przepisów jak na Trakcie...
Zły pomysł. Tak jak pisze przedmówca, Rondo Radosława to jeden wielki korek. Nie ma sensu psuć dowozówki do metra.MisiekK pisze:Zapomnij. Żadnego pchania dobrej linii 508 na zatkane rondo Babka i rozwalanie jej częstotliwości byłoby głupotą, gdyby ZTM na to poszedł.... Zresztą tam i tak nie ma gdzie zakrańcować tą linię.groov pisze:508 + 510 508
Rondo Radosława Nowodwory
Korzystam z linii : 509, 511, E4, E8, a w weekendu i poza szczytem z samochodu
-
- Zbanowany
Do tego dochodzą samochody leasingowane i inne wynalazki firmowe, natomiast kierowcy maja meldunek w tamtej okolicy, więc raczej WI nie przejdzieSzeregowy_Równoległy pisze:Nieprawda. Można mieszkać na Krakowskim, można nawet zarejestrować samochód na Mariańskiej i mieć dowolną inną rejestrację z Wawy.MisiekK pisze: Napisałem tylko, że pojazdy o innym mnemoniku niż WI nie powinny się tam pojawiać z definicji.
- tarantula01
- Kontakt:
Aby pomóc władzom Warszawy w zrozumieniu istotności problemu pt. przejezdny pas autobusowy na ul. Modlińskiej zorganizowałem coś takiego:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... w=93833466 . Jest ktoś chętny do pomocy, czy tylko do narzekania, kontentowania (jak zwykle kwitowane były wszelkie tego typu akcje) i nic nie robienia ?
Przy okazji ponownie o pas autobusowy na T-AK wystapię, po:
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-E4lin ... _wynik.doc
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... w=93833466 . Jest ktoś chętny do pomocy, czy tylko do narzekania, kontentowania (jak zwykle kwitowane były wszelkie tego typu akcje) i nic nie robienia ?
Przy okazji ponownie o pas autobusowy na T-AK wystapię, po:
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-E4lin ... _wynik.doc
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Pod pewnymi mocno określonymi warunkami tylko mozna mieć inny mnemonik (przerejestrowanie w obrębie miasta stołeczego Warszawy). Mariańska nie wydaje tablic innnych niż WI dla pojazdów nie będących zabytkami i WJ dla zabytków. W tym, że pojazdy zabytkowe mogą jeździć i po Krakowskim i po samym Starym Mieście. Aczkolwiek dane w DR jednoznacznie wskazują na potrzebę wjazdu.Szeregowy_Równoległy pisze:Nieprawda. Można mieszkać na Krakowskim, można nawet zarejestrować samochód na Mariańskiej i mieć dowolną inną rejestrację z Wawy.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Straż miejska nie ma prawa do zatrzymywania pojazdów będących w ruchu do kontroli. Z jednym wyjątkiem - jeśli naruszają strefę ograniczoną znakiem B-1 (zakaz ruchu).rufio198 pisze:A władze Warszawy nie maja Straży Miejskiej? Z tego co mówili w porannym TKW udało się Straż Miejską wygonić na Krakowskie. Może i udałoby się wygonić na Modlińska?
ZTCW to obecnie trwają prace nad nowelizacją odpowiednich ustaw, które mają zapewnić strażnikom większe uprawnienia w zakresie kontroli pojazdów w ruchu - wtedy można pomyśleć o zatrudnieniu SM do pilnowania buspasów
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
- tarantula01
- Kontakt:
Mam już ponad 700 ankiet - podpisów
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
W takim razie nic tylko pogratulować... A w sprawie prowadzonej systematycznie i z rozmysłem degradacji 510 UD Białołęka ma jakieś stanowisko, kolego radny?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kolega radny z 510 nie korzysta, to i ze stanowiska nici
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow