Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 09 kwie 2009, 10:11

MisiekK pisze:
Glonojad pisze: No właśnie. Jak są. A jak nie ma, to umarł w butach.
Władzom Warszawy udało się znów zapewnić stałe patrole. Aczkolwiek koszt focących skrzynek i ich obsługi byłby mniejszy, a zysk pewny...
A władze Warszawy nie maja Straży Miejskiej? Z tego co mówili w porannym TKW udało się Straż Miejską wygonić na Krakowskie. Może i udałoby się wygonić na Modlińska? :-k
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 09 kwie 2009, 11:13

Tylko, że Straż Wiejska na Krakowskim Przedmieściu może sobie teraz co najwyżej marszczyć Freda, bo wystarczy, że kierowca blaszaka powie, że jest mieszkańcem i jedzie dalej. Póki nie będzie przepustek imiennych albo na rejestrację to nic się nie zmieni.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 09 kwie 2009, 11:17

ZaciszaniN pisze:Tylko, że Straż Wiejska na Krakowskim Przedmieściu może sobie teraz co najwyżej marszczyć Freda, bo wystarczy, że kierowca blaszaka powie, że jest mieszkańcem i jedzie dalej.

To jest tylko głupie wytłumaczenie nieudolności strażników. W dowodzie rejestracyjnym jest wyraźnie wpisany adres właściciela pojazdu. Z definicji wszystkie pojazdy z mnemonikiem regionu innym niz WI nie mają prawa wjeżdżać na Krakowskie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 09 kwie 2009, 11:26

No niestety zwykle są to takie patałachy, że nie wpadliby na ten pomysł :lol: Z resztą wpuszczanie jedynie WI też nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo jeśli każdy z WI na rejestracji dowiedziałby się o swoim przywileju, byłaby wieksza bardacha niż obecnie. A tymczasem Wiejskie wolą zajmować się ganianiem rowerzystów na Trakcie. Śmiech na sali.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 09 kwie 2009, 11:28

ZaciszaniN pisze:No niestety zwykle sa to takie patałachy, że nie wpadli by na ten pomysł :lol: Z resztą wpuszczanie jedynie WI też nie jest dobrym rozwiązaniem, bo jeśli każdy z WI na rejestracji dowiedziałby się o swoim przywileju, byłaby wieksza brdacha niż obecnie.
Napisałem tylko, że pojazdy o innym mnemoniku niż WI nie powinny się tam pojawiać z definicji.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 09 kwie 2009, 17:12

MisiekK pisze:
ZaciszaniN pisze:No niestety zwykle sa to takie patałachy, że nie wpadli by na ten pomysł :lol: Z resztą wpuszczanie jedynie WI też nie jest dobrym rozwiązaniem, bo jeśli każdy z WI na rejestracji dowiedziałby się o swoim przywileju, byłaby wieksza brdacha niż obecnie.
Napisałem tylko, że pojazdy o innym mnemoniku niż WI nie powinny się tam pojawiać z definicji.
Nieprawda. Można mieszkać na Krakowskim, można nawet zarejestrować samochód na Mariańskiej i mieć dowolną inną rejestrację z Wawy.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 09 kwie 2009, 18:32

W czasach kiedy połowa ludzi ma inny meldunek niż faktyczne zamieszkanie, ciężko jest pilnować tego typu przepisów jak na Trakcie...

_DoMeL_

Post autor: _DoMeL_ » 09 kwie 2009, 19:24

MisiekK pisze:
groov pisze:508 + 510 :arrow: 508
Rondo Radosława :arrow: Nowodwory
Zapomnij. Żadnego pchania dobrej linii 508 na zatkane rondo Babka i rozwalanie jej częstotliwości byłoby głupotą, gdyby ZTM na to poszedł.... Zresztą tam i tak nie ma gdzie zakrańcować tą linię.
Zły pomysł. Tak jak pisze przedmówca, Rondo Radosława to jeden wielki korek. Nie ma sensu psuć dowozówki do metra.
Korzystam z linii : 509, 511, E4, E8, a w weekendu i poza szczytem z samochodu ;)

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 09 kwie 2009, 20:30

Szeregowy_Równoległy pisze:
MisiekK pisze: Napisałem tylko, że pojazdy o innym mnemoniku niż WI nie powinny się tam pojawiać z definicji.
Nieprawda. Można mieszkać na Krakowskim, można nawet zarejestrować samochód na Mariańskiej i mieć dowolną inną rejestrację z Wawy.
Do tego dochodzą samochody leasingowane i inne wynalazki firmowe, natomiast kierowcy maja meldunek w tamtej okolicy, więc raczej WI nie przejdzie

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 10 kwie 2009, 0:43

Aby pomóc władzom Warszawy w zrozumieniu istotności problemu pt. przejezdny pas autobusowy na ul. Modlińskiej zorganizowałem coś takiego:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... w=93833466 . Jest ktoś chętny do pomocy, czy tylko do narzekania, kontentowania (jak zwykle kwitowane były wszelkie tego typu akcje) i nic nie robienia ?

Przy okazji ponownie o pas autobusowy na T-AK wystapię, po:
http://radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-E4lin ... _wynik.doc
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 10 kwie 2009, 1:17

Szeregowy_Równoległy pisze:Nieprawda. Można mieszkać na Krakowskim, można nawet zarejestrować samochód na Mariańskiej i mieć dowolną inną rejestrację z Wawy.
Pod pewnymi mocno określonymi warunkami tylko mozna mieć inny mnemonik (przerejestrowanie w obrębie miasta stołeczego Warszawy). Mariańska nie wydaje tablic innnych niż WI dla pojazdów nie będących zabytkami i WJ dla zabytków. W tym, że pojazdy zabytkowe mogą jeździć i po Krakowskim i po samym Starym Mieście. Aczkolwiek dane w DR jednoznacznie wskazują na potrzebę wjazdu.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 10 kwie 2009, 10:29

rufio198 pisze:A władze Warszawy nie maja Straży Miejskiej? Z tego co mówili w porannym TKW udało się Straż Miejską wygonić na Krakowskie. Może i udałoby się wygonić na Modlińska? :-k
Straż miejska nie ma prawa do zatrzymywania pojazdów będących w ruchu do kontroli. Z jednym wyjątkiem - jeśli naruszają strefę ograniczoną znakiem B-1 (zakaz ruchu).
ZTCW to obecnie trwają prace nad nowelizacją odpowiednich ustaw, które mają zapewnić strażnikom większe uprawnienia w zakresie kontroli pojazdów w ruchu - wtedy można pomyśleć o zatrudnieniu SM do pilnowania buspasów
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 15 kwie 2009, 17:48

Mam już ponad 700 ankiet - podpisów
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 15 kwie 2009, 20:40

W takim razie nic tylko pogratulować... :) A w sprawie prowadzonej systematycznie i z rozmysłem degradacji 510 UD Białołęka ma jakieś stanowisko, kolego radny?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 15 kwie 2009, 20:49

Kolega radny z 510 nie korzysta, to i ze stanowiska nici :P :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Zablokowany