Fascynujące. Jeździłem cały dłuuugi weekend linią kilkanaście razy 508 i w każdym ITS-ie klima była włączona. To, ze pasażerowie przy okazji debilnie otwierali okna to inna bajka (mści się brak blokad okien w tych wozach).jacek pisze:Kierowcy w ITSie wkopali topor wojenny z klimatyzacja, ze wzgledu na upierdliwość pasażerów i naprawde w niewielu Lionsach mozna się na nią napatoczyć![]()
O grzaniu i niegrzaniu
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
prosper5250
Gregory, doskonale wiem kto zarządza grzaniem i chłodzeniem. Chodzi o to, że kiedy klimat osiąga temperaturę regulaminową, część wozów jest chłodzona, część nie a jeszcze inna ma zablokowane okna i wyłączoną klimę... Czyli przewoźnicy znają regulamin i wydają dyspozycję brygadom (albo i nie) i albo część kierowców się do niej stosuje albo nie... Tu jest bałagan. Jako codzienny pasażer linii 110 stwierdzam, że klima w Mobilisie jest włączana (przynajmniej na 110) za każdym razem w taki sposób, że nikt nie myśli o otwieraniu okien. W ITSie w tym roku słabo, ale liczę że Michalczewscy pokażą klasę jak w zeszłym roku kiedy nadejdą prawdziwe upały i 508 będzie jedynym schronieniem
Nie zgadzam się że opcja chłodzenia w 81XX jest najlepsza, bowiem okna znajdują się tam na wysokości głów i ludzie je zamykają usilnie "po osiemnastej" w lipcu i sierpniu bo im wieje centralnie w łeb, tymczasem reszta dusi się.
Z głupotą ludzką nie wygraszprosper5250 pisze:Nie zgadzam się że opcja chłodzenia w 81XX jest najlepsza, bowiem okna znajdują się tam na wysokości głów i ludzie je zamykają usilnie "po osiemnastej" w lipcu i sierpniu bo im wieje centralnie w łeb, tymczasem reszta dusi się.
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
-
prosper5250
Faktrosier pisze:Z głupotą ludzką nie wygrasz
W trzecim świecierosier pisze:ale sam zamysł takiego wietrzenia jest ok.
- gregory5576
- Kontakt:
Tak masz rację bałagan jest i to jest nie zaprzeczalne.prosper5250 pisze:Gregory, doskonale wiem kto zarządza grzaniem i chłodzeniem. Chodzi o to, że kiedy klimat osiąga temperaturę regulaminową, część wozów jest chłodzona, część nie a jeszcze inna ma zablokowane okna i wyłączoną klimę... Czyli przewoźnicy znają regulamin i wydają dyspozycję brygadom (albo i nie) i albo część kierowców się do niej stosuje albo nie... Tu jest bałagan. Jako codzienny pasażer linii 110 stwierdzam, że klima w Mobilisie jest włączana (przynajmniej na 110) za każdym razem w taki sposób, że nikt nie myśli o otwieraniu okien. W ITSie w tym roku słabo, ale liczę że Michalczewscy pokażą klasę jak w zeszłym roku kiedy nadejdą prawdziwe upały i 508 będzie jedynym schronieniemNie zgadzam się że opcja chłodzenia w 81XX jest najlepsza, bowiem okna znajdują się tam na wysokości głów i ludzie je zamykają usilnie "po osiemnastej" w lipcu i sierpniu bo im wieje centralnie w łeb, tymczasem reszta dusi się.
Szkoda, bo w zeszłym roku ITS mógł uchodzić za wzór dla innych przewoźników.jacek pisze:Kierowcy w ITSie wkopali topor wojenny z klimatyzacja, ze wzgledu na upierdliwość pasażerów i naprawde w niewielu Lionsach mozna się na nią napatoczyć
Jak trafisz na dzialającą i wydajną, to może być znak-sygnal, że Ja siedze za sterami tego wozu
No to może to "Twoje 110" ma na stałe kierowcę, któremu nie zależy na braku przepału, ale ja jako pasażer linii 122, 157 i 205 mogę stwierdzić, że mobilis klimy nie stosuje.prosper5250 pisze:. Jako codzienny pasażer linii 110 stwierdzam, że klima w Mobilisie jest włączana (przynajmniej na 110) za każdym razem w taki sposób, że nikt nie myśli o otwieraniu okien.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Wracając jeszcze do rozmowy o zakręcaniu kranów, jeśli chodzi o autobusy niskopodłogowe na Kleszczowej to kierowcy gdy zakręcają w nich krany to temperatura bardzo nieznacznie idzie do góry. Później całą zmianę jest spokój bo nikt nie przychodzi z (uzasadnioną) pretensją, że w autobusie grzeje ...
Na Kleszczowej też był kiedyś przypadek, że jakiś kierowca przekręcił nie ten kran co trzeba... zakręcił zawór od układu chłodzenia i wiadomo, że po czymś takim wóz szybko padł
Na Kleszczowej też był kiedyś przypadek, że jakiś kierowca przekręcił nie ten kran co trzeba... zakręcił zawór od układu chłodzenia i wiadomo, że po czymś takim wóz szybko padł
zapraszam dziś na 157 poczujesz co to klimaJacekM pisze:No to może to "Twoje 110" ma na stałe kierowcę, któremu nie zależy na braku przepału, ale ja jako pasażer linii 122, 157 i 205 mogę stwierdzić, że mobilis klimy nie stosuje.
i potem połowa neoplanów staje z powodu wywalenia borygadzidek pisze:Wracając jeszcze do rozmowy o zakręcaniu kranów, jeśli chodzi o autobusy niskopodłogowe na Kleszczowej to kierowcy gdy zakręcają w nich krany to temperatura bardzo nieznacznie idzie do góry
Hmm wygląda na to że powinienem się cieszyć że TW jeszcze nie stwierdziło że 120N zużywają za dużo energii z włączoną klimatyzacją, oraz że w szczycie tramwaj z klimą jest średnio co 8 minut ;>
No i mam nadzieję że KM nie dojdzie do podobnego wniosku z Bombardierami, ale na szczęście z tym chyba będzie lepiej bo kierownicy pociągów są w garniturkach i lubią chłód
...
No i mam nadzieję że KM nie dojdzie do podobnego wniosku z Bombardierami, ale na szczęście z tym chyba będzie lepiej bo kierownicy pociągów są w garniturkach i lubią chłód
jest sposób, żeby te okna zablokować i już raz się z takim czymś w tym roku spotkałemMisiekK pisze:To, ze pasażerowie przy okazji debilnie otwierali okna to inna bajka (mści się brak blokad okien w tych wozach).
Na dobrze działającą klimę w Warszawie w tym sezonie trafiłem może z 4 razy. Dwa razy był to ITSowy Lion's, raz jakiś 84xy (byłem w szoku) i 1516 wczoraj na N36 (tyle, że tu akurat klima zupełnie nie była potrzebna, a wręcz przeszkadzała).
Dla porównania, podczas 3-dniowego pobytu w Berlinie z komunikacji miejskiej korzystałem kilkadziesiąt razy i tylko raz trafiłem na autobus, w którym klima nie działała tak, jak powinna...
noidea
No tak jak na Kleszczowej oprócz Ikarusów mamy tylko Neoplany i Solarki to siłą rzeczy będziesz często widział w południowo zachodniej częsci miasta ściągane NeoplanyMisiek997 pisze:no cóż to widać co za tatrą jest sciąganedzidek pisze:Rozumiem, że to jedynie Twoje obserwacje, które nie są poparte liczbami ?![]()
Tu zgoda.Misiek997 pisze:Poprostu tutaj mamy zaniedbania serwisowe układu chłodzenia. Ciekawe czy w nich kiedykolwiek były czyszczone chlodnice?
Demontowanie mechanizmu otwierania okna i jego późniejsze montowanie do najłatwiejszych i najprzyjemniejszych nie należy.Adam G. pisze:jest sposób, żeby te okna zablokować i już raz się z takim czymś w tym roku spotkałem
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -