Modernizacja Al. Jerozolimskich (R. Zesłańców - Łopuszańska)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 maja 2006, 14:29

Przyznaję Wam rację. Macie słusznośc. Choć tak czy inaczej wielopoziomowy węzeł przy Łopuszanskiej powstać powinien. Łacznie z bezkolizyjnym skretem w lewo z Alej w Łopuszańską ;-)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 maja 2006, 15:46

R-11 Kleszczowa pisze:Łacznie z bezkolizyjnym skretem w lewo z Alej w Łopuszańską
No co za uparty człowiek. Nie! Skrętem w lewo, ale z Łopuszańskiej w Aleje! :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 maja 2006, 16:26

A to po co? Przecież S2 powstanie szybciej niż trasa N-S, bo już działki powykupowane, decyzja lokalizacyjna chyba też już jest... tam w tej chwili od biedy byłby drugi pas potrzebny, ale jeśli część ruchu miałaby pójść górą, to i długość fazy będzie mogła być dłuższa....

Jest też pytanie, jaka fukncja jest dla Alei przewidziana po wybudowaniut trasy NS. No i kiedy to będzie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 maja 2006, 16:32

Tyz prowda. Inna rzecz, że planów huk, a w realizację to już chyba żaden z nas nie wierzy dopóki nie zobaczy przecinania wstęgi. I to własnie jest tragedia, bo robiąc jedne plany nie można założyć, że zostaną zrealizowane inne, a powiązane... ](*,)

[ Dodano: 2006-05-06, 16:34 ]
inż. Glonojad pisze:Jest też pytanie, jaka fukncja jest dla Alei przewidziana po wybudowaniut trasy NS. No i kiedy to będzie.
Ja mam zaś pytanie, czy jeśli mają powstać S-2, S-W, N-S i NL, to czy ta modernizacja Alej z fyfnastoma wiaduktami jest w ogóle potrzebna? :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 maja 2006, 16:57

I to wcale nie jest złe pytanie...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 maja 2006, 22:16

Bastian pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Łacznie z bezkolizyjnym skretem w lewo z Alej w Łopuszańską
No co za uparty człowiek. Nie! Skrętem w lewo, ale z Łopuszańskiej w Aleje! :P
To swoją droga ;-)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 08 maja 2006, 14:11

Bastian pisze:Ja mam zaś pytanie, czy jeśli mają powstać S-2, S-W, N-S i NL, to czy ta modernizacja Alej z fyfnastoma wiaduktami jest w ogóle potrzebna? :-k
Jak najbardziej. Zanim powstaną te drogi to Jerozolimskie będą się nadawały już do kolejnego remontu. ;-)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 maja 2006, 19:39

A mi nie o to chodzi. Tylko czy potem rozbiorą te wiadukty? Bo zdaje się polityka niewpuszczania blachosmrodów do centrum przewiduje wzmacnianie ciągów obwodowych, a nie promienistych... :roll:

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 maja 2006, 19:45

No tak, tyle że póki co dopełnieniem obwodowych Prymasa Tysiąclecia i Łopuszańskiej są właśnie ALeje Jerozlimskie. Jeśli to póki co ma potrwać następne 20 lat, to może i wybudować te wiadukty warto.
Poza tym, pierścienie pierścieniami, ale jakoś między nimi muszą być przejazdy. Liczy się, jak będzie rozwiązany ostatni kordon, gdzie będzie wjazd do strefy płatnego parkowania/ płatnego wjazdu itd.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 08 maja 2006, 20:00

Warto budować. Ludzie coraz chętniej wyprowadzaja sie za miasto. A ruch samochodow na wylotkówka sie zwiększa. Wiec siłą rzeczy takie wiadukty, nawet bo wybudowaniu trasy N-S i Salomea -Wolica będą spełniały ważne funkcje.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 10 maja 2006, 13:58

Bastian pisze:R-11 Kleszczowa napisał/a:
Łacznie z bezkolizyjnym skretem w lewo z Alej w Łopuszańską

No co za uparty człowiek. Nie! Skrętem w lewo, ale z Łopuszańskiej w Aleje!
Po przeczytaniu kilku wypowiedzi tutaj, forum SISKOM i SkyScraperCity wyrysowałem coś takiego: A może jedno i drugie?
Obrazek

Czerwony kolor - estakady
pomarańczowy - najazdy na estakady
zielony - tunel

A jeśli kogoś intersuje stan faktyczny, to z informacji z naszego forum wynika, że w al. Jerozolimskicvh 28 w pokoju nr 100 wisi sobie mapa na ścianie.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 10 maja 2006, 14:19

Rysunek pokrywa się z informacjami które jakiś czas temu publikowała, OIDP, Wyborcza.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 maja 2006, 17:25

Prościej by było walnąć tunel na wprost, a estakadę z Łopuszańskiej na Pruszków. I więcej nie trzeba...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 maja 2006, 19:00

Nie dokońca się zgadza, ale powiedzmy, że tak to było przedstawione ;-)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 10 maja 2006, 19:01

tarantula01 pisze: Po przeczytaniu kilku wypowiedzi tutaj, forum SISKOM i SkyScraperCity wyrysowałem coś takiego
A jak to zorientowałeś? :D
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ