Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Gdyby udało się znaleźć alternatywę dla 177 na Sosnkowskiego to może faktycznie mogłoby skręcać w lewo w aleje i potem jechać przez Starodęby i Skoroszewską
(+ "efki" od PKP do WKD). 207 prosto Ryżową (zasadniczo przydałyby się przystanek na Ryżowej za skrzyżowaniem z alejami - obok hurtowni mięsa
). Chyba jakoś by to pracowało
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie wiem - niekoniecznie widzę tam właśnie 129...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Gdzie prosto?R-11 Kleszczowa pisze:207 prosto Ryżową (zasadniczo przydałyby się przystanek na Ryżowej za skrzyżowaniem z alejami - obok hurtowni mięsa).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hm. A co ma dać ten przejazd Ryżową bez zaglądania na Prystora, skoro to z tamtejszych bloków ma się dowozić? 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Osobiście uważam, że 207 powinno pojechać Skoroszewską i Prystora do Ryżowej. Niestety między Prystora, a Ryżową domy powstają jak grzyby po deszczu...Bastian pisze:Hm. A co ma dać ten przejazd Ryżową bez zaglądania na Prystora, skoro to z tamtejszych bloków ma się dowozić?
178 jest - przynajmniej tak mi się wydaje - nie do zabrania ze Spisaka.rudy pisze:Też nie wiem, stąd znak zapytania.
Bo jeśli nie 129, to może 178...
W odległej przyszłości można zastanowić się nad linią z PKP właśnie na ciąg Sosnkowskiego oraz dwukierunkowo przez Bodycha i do stacji WKD Michałowice
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Głównie Michałowice mogą się nad nią zastanowić, a na razie się im odechciało... Będzie taką linią jeździł PKS Grodzisk w lecie (jako uzupełnienie WKD w czasie remontu), ale bez przystanków. Może się ludziom spodoba i wymolestują normalną linięR-11 Kleszczowa pisze:W odległej przyszłości można zastanowić się nad linią z PKP właśnie na ciąg Sosnkowskiego oraz dwukierunkowo przez Bodycha i do stacji WKD Michałowice
no niestety brak przystanków na Ryzowej wychodzi bokiemBastian pisze:Hm. A co ma dać ten przejazd Ryżową bez zaglądania na Prystora, skoro to z tamtejszych bloków ma się dowozić?
[ Dodano: |28 Maj 2009|, 2009 23:25 ]
problem polega na tym co juz wczesniej napisałem - nie da sie wszystkiego obsłuzyc 207ką - zawsze cos zostanie pominieteR-11 Kleszczowa pisze: Osobiście uważam, że 207 powinno pojechać Skoroszewską i Prystora do Ryżowej.
w tym przypadku pomijasz osiedla Harmonia na Dzieci Warszawy i bloki w poblizu Centrum Skorosze - a tych ostatnich jest juz sporo
I generalnie jesli chodzi o WKD to własnie mieszkający w pobliżu Ryzowej i w poblizu Leroya mieliby z niej znakomity pozytek. ale z 2 strony puszczanie linii 207 jako przedłużenia obecnej do WKD czyli przez Prystora, Składkowskiego, Starodęby, Aleje, Ryzową i Bodycha bardzo by tę atrakcyjność dojazdu do WKD zmniejszyło bo co to za przyjemność dla mieszkanców Ryzowej zwiedzać wszystkie bloki na boki jesli do stacji ma sie prosto ...
sam nie wiem , poki co, jakby to rozwiązac
PURA VIDA!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Byłoby bardzo fajnie gdyby wymolestowali. Połączenie Michałowic z Ursusem powinno powstać już dawnoBastian pisze:Głównie Michałowice mogą się nad nią zastanowić, a na razie się im odechciało... Będzie taką linią jeździł PKS Grodzisk w lecie (jako uzupełnienie WKD w czasie remontu), ale bez przystanków. Może się ludziom spodoba i wymolestują normalną linięR-11 Kleszczowa pisze:W odległej przyszłości można zastanowić się nad linią z PKP właśnie na ciąg Sosnkowskiego oraz dwukierunkowo przez Bodycha i do stacji WKD Michałowice
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Z ZP Sosnkowskiego nie jest tak źle - mają przecież teraz 517.R-11 Kleszczowa pisze: Dodajmy, że obecnie ZP Kolorowa oraz ZP Sosnkowskiego mają najsłabszą - w całym Starym Ursusie - ofertę dowozu do stacji kolejowej. [/color]
A z ZP Kolorowa to jednak niewiele osób korzysta i - moim zdaniem - nie wynika to tylko z obecnej obsługi tego ZP. Wynika to z tego, że z bloków przy Sosnkowskiego i części Kolorowej blisko jest stosunkowo do ZP Sosnkowskiego, a z pozostałej części Kolorowej, końcówki Tomcia Palucha itp. ludzie wędrują na Plac Tysiąclecia, chcąc dostać się na stację PKP.
Dokładnie tak, pełna zgoda.mariow pisze:problem polega na tym co juz wczesniej napisałem - nie da sie wszystkiego obsłuzyc 207ką - zawsze cos zostanie pominiete
Fantazjując - musiałyby być dwie linie - jedna dla osiedli całej Ryżowej (z Osiedlem Harmonia włącznie), których jest niemało; druga przez Skoroszewską i Składkowskiego dla osiedli przy Leroy, końcówki Skoroszewskiej itp. Ale oczywiście brak łącznika Skoroszewskiej ze Składkowskiego/Prystora sprawia, że to na razie niemożliwe.
Pozdrawiam