Komunikacja miejska w Ursusie

Moderator: Wiliam

mariow

Post autor: mariow » 28 maja 2009, 12:01

o 177 to jest grupa walcząca o wyprostowanie i osbługę nią ZP Zywiecka,

207 na Ryzowej prosto do WKD Opacz?
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 maja 2009, 12:19

Gdyby udało się znaleźć alternatywę dla 177 na Sosnkowskiego to może faktycznie mogłoby skręcać w lewo w aleje i potem jechać przez Starodęby i Skoroszewską :-k (+ "efki" od PKP do WKD). 207 prosto Ryżową (zasadniczo przydałyby się przystanek na Ryżowej za skrzyżowaniem z alejami - obok hurtowni mięsa :-k). Chyba jakoś by to pracowało :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

rudy

Post autor: rudy » 28 maja 2009, 13:05

R-11 Kleszczowa pisze:Gdyby udało się znaleźć alternatywę dla 177 na Sosnkowskiego ...
129 :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 maja 2009, 13:24

Nie wiem - niekoniecznie widzę tam właśnie 129...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

rudy

Post autor: rudy » 28 maja 2009, 13:48

Też nie wiem, stąd znak zapytania.
Bo jeśli nie 129, to może 178... :-k
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 maja 2009, 16:27

R-11 Kleszczowa pisze:207 prosto Ryżową (zasadniczo przydałyby się przystanek na Ryżowej za skrzyżowaniem z alejami - obok hurtowni mięsa :-k ).
Gdzie prosto? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mariow

Post autor: mariow » 28 maja 2009, 16:44

do Opaczy
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 maja 2009, 19:47

A jak tam zawrócić?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

mariow

Post autor: mariow » 28 maja 2009, 21:07

tak jak planowaliście - kółko przez Bodycha i Aleje
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 maja 2009, 21:36

Hm. A co ma dać ten przejazd Ryżową bez zaglądania na Prystora, skoro to z tamtejszych bloków ma się dowozić? :-k

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 maja 2009, 22:01

Bastian pisze:Hm. A co ma dać ten przejazd Ryżową bez zaglądania na Prystora, skoro to z tamtejszych bloków ma się dowozić? :-k
Osobiście uważam, że 207 powinno pojechać Skoroszewską i Prystora do Ryżowej. Niestety między Prystora, a Ryżową domy powstają jak grzyby po deszczu...
rudy pisze:Też nie wiem, stąd znak zapytania.
Bo jeśli nie 129, to może 178... :-k
178 jest - przynajmniej tak mi się wydaje - nie do zabrania ze Spisaka.
W odległej przyszłości można zastanowić się nad linią z PKP właśnie na ciąg Sosnkowskiego oraz dwukierunkowo przez Bodycha i do stacji WKD Michałowice :-k Dodajmy, że obecnie ZP Kolorowa oraz ZP Sosnkowskiego mają najsłabszą - w całym Starym Ursusie - ofertę dowozu do stacji kolejowej.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 maja 2009, 23:14

R-11 Kleszczowa pisze:W odległej przyszłości można zastanowić się nad linią z PKP właśnie na ciąg Sosnkowskiego oraz dwukierunkowo przez Bodycha i do stacji WKD Michałowice :-k
Głównie Michałowice mogą się nad nią zastanowić, a na razie się im odechciało... Będzie taką linią jeździł PKS Grodzisk w lecie (jako uzupełnienie WKD w czasie remontu), ale bez przystanków. Może się ludziom spodoba i wymolestują normalną linię :]

mariow

Post autor: mariow » 28 maja 2009, 23:18

Bastian pisze:Hm. A co ma dać ten przejazd Ryżową bez zaglądania na Prystora, skoro to z tamtejszych bloków ma się dowozić? :-k
no niestety brak przystanków na Ryzowej wychodzi bokiem

[ Dodano: |28 Maj 2009|, 2009 23:25 ]
R-11 Kleszczowa pisze: Osobiście uważam, że 207 powinno pojechać Skoroszewską i Prystora do Ryżowej.
problem polega na tym co juz wczesniej napisałem - nie da sie wszystkiego obsłuzyc 207ką - zawsze cos zostanie pominiete

w tym przypadku pomijasz osiedla Harmonia na Dzieci Warszawy i bloki w poblizu Centrum Skorosze - a tych ostatnich jest juz sporo

I generalnie jesli chodzi o WKD to własnie mieszkający w pobliżu Ryzowej i w poblizu Leroya mieliby z niej znakomity pozytek. ale z 2 strony puszczanie linii 207 jako przedłużenia obecnej do WKD czyli przez Prystora, Składkowskiego, Starodęby, Aleje, Ryzową i Bodycha bardzo by tę atrakcyjność dojazdu do WKD zmniejszyło bo co to za przyjemność dla mieszkanców Ryzowej zwiedzać wszystkie bloki na boki jesli do stacji ma sie prosto ...

sam nie wiem , poki co, jakby to rozwiązac
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 maja 2009, 23:25

Bastian pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:W odległej przyszłości można zastanowić się nad linią z PKP właśnie na ciąg Sosnkowskiego oraz dwukierunkowo przez Bodycha i do stacji WKD Michałowice :-k
Głównie Michałowice mogą się nad nią zastanowić, a na razie się im odechciało... Będzie taką linią jeździł PKS Grodzisk w lecie (jako uzupełnienie WKD w czasie remontu), ale bez przystanków. Może się ludziom spodoba i wymolestują normalną linię :]
Byłoby bardzo fajnie gdyby wymolestowali. Połączenie Michałowic z Ursusem powinno powstać już dawno :roll:
Albert Camus-"Dżuma"

rudy

Post autor: rudy » 29 maja 2009, 8:35

R-11 Kleszczowa pisze: Dodajmy, że obecnie ZP Kolorowa oraz ZP Sosnkowskiego mają najsłabszą - w całym Starym Ursusie - ofertę dowozu do stacji kolejowej. [/color]
Z ZP Sosnkowskiego nie jest tak źle - mają przecież teraz 517.
A z ZP Kolorowa to jednak niewiele osób korzysta i - moim zdaniem - nie wynika to tylko z obecnej obsługi tego ZP. Wynika to z tego, że z bloków przy Sosnkowskiego i części Kolorowej blisko jest stosunkowo do ZP Sosnkowskiego, a z pozostałej części Kolorowej, końcówki Tomcia Palucha itp. ludzie wędrują na Plac Tysiąclecia, chcąc dostać się na stację PKP.
mariow pisze:problem polega na tym co juz wczesniej napisałem - nie da sie wszystkiego obsłuzyc 207ką - zawsze cos zostanie pominiete
Dokładnie tak, pełna zgoda.
Fantazjując - musiałyby być dwie linie - jedna dla osiedli całej Ryżowej (z Osiedlem Harmonia włącznie), których jest niemało; druga przez Skoroszewską i Składkowskiego dla osiedli przy Leroy, końcówki Skoroszewskiej itp. Ale oczywiście brak łącznika Skoroszewskiej ze Składkowskiego/Prystora sprawia, że to na razie niemożliwe.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ