Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
A myślisz, że Bronowska odda? Już było od nich pismo z chyba 300 podpisami.
Moim zdaniem projekt właśnie poszedł do piachu, a ZTM oszczędził kilkanaście brygad. Szkoda. Może się do tego wróci po wyborach za dwa lata.
Moim zdaniem projekt właśnie poszedł do piachu, a ZTM oszczędził kilkanaście brygad. Szkoda. Może się do tego wróci po wyborach za dwa lata.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
A spróbuj się zapytać mieszkańców jakich połączeń by chcieli dostać, a w odpowiedzi dostaniesz, 1) musi być do centrum (najlepiej po jednej z każdego osiedla), 2) do szpitali w Warszawie, 3) i do bazarku też by się przydała - a najlepiej jak by wszystkie były przyspieszonerhemek pisze:przed przystapieniem do jej planowania nalezaloby przeprowadzic szerokie konsultacje z mieszkancami, czego tak naprawde chca
Otóż to, przecież po zakończeniu konsultacji zawsze projekt można skorygowaćpawcio pisze:W żadnym przypadku. Konsultacje bardzo ładnie wykażą, czego ludzie chcą, a czego nie.
Co do tego to mam nadzieję, że mieszkańcy z Jeziorowej nie stracą połączenia z Centrum, a mieszkańcy Wiązanej, Zwoleńskiej i osiedli doń przyległych w końcu odzyskają takie połączenie. Mam jednak nadzieję, że protesty jakiegoś Aleksandrowa nie wpłyną na poprawę komunikacji w tej części dzielnicyKrzysiek_S pisze:A co z osiedlami przy Jeziorowej, Wiązanej, Zwoleńskiej czy Ligustrowej, bo oni to bez mrugnięcia okiem na pewno oddadzą 119.?
the best 147!!
-
Krzysiek_S
Poszedł, bo jak napisałem wcześniej narodził się WYŁĄCZNIE w głowach paru pasjonatów. A tak niestety reform komunikacyjnych robić sie nie da. Dlaczego uważacie mieszkańców wawra za idiotów? Gdyby były szerokie konsultacje przed i wytłumaczono, co zyskają , a co stracą , i uwzgledniono choć część postulatów myslę,że nie byłoby tylu protestów.
-
Krzysiek_S
No to właśnie dzisiaj usłyszeli co stracą , do ludzii argumenty nie trafiły niestety.rhemek pisze:Poszedł, bo jak napisałem wcześniej narodził się WYŁĄCZNIE w głowach paru pasjonatów. A tak niestety reform komunikacyjnych robić sie nie da. Dlaczego uważacie mieszkańców wawra za idiotów? Gdyby były szerokie konsultacje przed i wytłumaczono, co zyskają , a co stracą , i uwzgledniono choć część postulatów myslę,że nie byłoby tylu protestów.
No pewnie, ty zrobisz lepiej.rhemek pisze:A tak niestety reform komunikacyjnych robić sie nie da.
Egoistów jeśli już, a nie od razu idiotów. I nie tylko Wawra, że przypomnę o wątku tarchomińskim i działalności ankieterskiej pewnego użytkownika na t.rhemek pisze: Dlaczego uważacie mieszkańców wawra za idiotów?
Dziwisz się? Przecież to była prezentacja już GOTOWEGO projektu. Mogli go albo zaakceptować, albo odrzucić w całości. To nie są konsultacje, to postawienie ludzi przed faktem dokonanym.Krzysiek_S pisze:No to właśnie dzisiaj usłyszeli co stracą , do ludzii argumenty nie trafiły niestety.rhemek pisze:Poszedł, bo jak napisałem wcześniej narodził się WYŁĄCZNIE w głowach paru pasjonatów. A tak niestety reform komunikacyjnych robić sie nie da. Dlaczego uważacie mieszkańców wawra za idiotów? Gdyby były szerokie konsultacje przed i wytłumaczono, co zyskają , a co stracą , i uwzgledniono choć część postulatów myslę,że nie byłoby tylu protestów.
-
Krzysiek_S
[ Dodano: |3 Cze 2009|, 2009 00:00 ]
Kpij sobie. Powtórzę: Najpierw trzeba rozmawiać z ludźmi, przekonywać, słuchać ich propozycji i na podstawie tego robić projekt, tak, żeby czuli, że w jakims stopniu uwzględnia ich postulaty.jasiu pisze:No pewnie, ty zrobisz lepiej.rhemek pisze:A tak niestety reform komunikacyjnych robić sie nie da.
-
Krzysiek_S
No to zbierano opinie rad osiedlowych które są najbliżej ludzi, opiniowano pozytywnie, teraz nagle mówią nie.rhemek pisze:Kpij sobie. Powtórzę: Najpierw trzeba rozmawiać z ludźmi, przekonywać, słuchać ich propozycji i na podstawie tego robić projekt, tak, żeby czuli, że w jakims stopniu uwzględnia ich postulaty.
Ja sobie nie kpię. Po prostu moje zdanie jest takie, że ludzie mają trochę roszczenia "na wyrost" - tzn. będą bronić wszystkimi kończynami autobusu do centrum/szpitala, z którego skorzystają raz na miesiąc. Trafi im się korek, autobus będzie się spóźniał pół godziny - o tym nazajutrz zapomną. Natomiast będą dumni bladzi, że mają bezpośredni do Centrala.
Rady osiedlowe są blisko ludzi? Sorki, ale te osoby dbaja tylko o własne za przeproszeniem d..y, i nie korzystaja z komunikacji. Ja mówie o zwykłych pasażerach, którzy na codzień jeżdzą Wawerskimi liniami.Krzysiek_S pisze:No to zbierano opinie rad osiedlowych które są najbliżej ludzi, opiniowano pozytywnie, teraz nagle mówią nie.rhemek pisze:Kpij sobie. Powtórzę: Najpierw trzeba rozmawiać z ludźmi, przekonywać, słuchać ich propozycji i na podstawie tego robić projekt, tak, żeby czuli, że w jakims stopniu uwzględnia ich postulaty.
[ Dodano: |3 Cze 2009|, 2009 00:05 ]
A ja ci powiem ,że sie mylisz. Rozmawiałem z ludźmi i wiekszośc np. z Anina jest gotowa się przesiadać na Płowieckiej, jeśli za to autobusy dowożace tam i lokalne kursowałyby częściej.jasiu pisze:Ja sobie nie kpię. Po prostu moje zdanie jest takie, że ludzie mają trochę roszczenia "na wyrost" - tzn. będą bronić wszystkimi kończynami autobusu do centrum/szpitala, z którego skorzystają raz na miesiąc. Trafi im się korek, autobus będzie się spóźniał pół godziny - o tym nazajutrz zapomną. Natomiast będą dumni bladzi, że mają bezpośredni do Centrala.