A nie można podpisać aneksu z ITS-em do umowy na brygady 12-metrowe, by włączyć do obsługi również 409? Taki aneks został przecież podpisany z PKS-em na obsługę 137 (Dudziarska). W ten sposób uniknięto by wielu problemów i można by swobodnie manewrować wielkością taboru w zależności od pory roku...pawcio pisze:A będziesz wymieniać pozwolenia w październiku przy przejściu na przeguby?
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja akurat przypominam sobie przetarg na Dudziarską.fraktal pisze: Taki aneks został przecież podpisany z PKS-em na obsługę 137 (Dudziarska).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Aneks raczej w rachubę nie wchodzi bo czegoś takiego dla jednej linii się nie praktyktuje, ale argument o wydawaniu kasy (która jest wydawana tylko wtedy, gdy zawnioskuje o to przewoźnik) jest nieco dziwny - nikt na przykład nie patrzał na to, gdy wrzucił Mobilisa od 1.07 na jeden dodatek na 181? Tu też potrzebne jest zezwolenie...fraktal pisze:A nie można podpisać aneksu z ITS-em do umowy na brygady 12-metrowe, by włączyć do obsługi również 409? Taki aneks został przecież podpisany z PKS-em na obsługę 137 (Dudziarska). W ten sposób uniknięto by wielu problemów i można by swobodnie manewrować wielkością taboru w zależności od pory roku...pawcio pisze:A będziesz wymieniać pozwolenia w październiku przy przejściu na przeguby?
Nawet chyba dłużej niż przez pierwszych kilka miesięcy, w każdym razie na początku na pewno była obsługa na podstawie aneksu, a argumentowano to tym, że Dudziarska już tak długo czeka na autobus, że trzeba było uruchomić linię jak najszybciej.slupek pisze:Ale przez pierwszych kilka miesięcy obsługa była bez przetargu ZTCP.
To ciekawe, zwłaszcza, że Mobilis tam raczej długo się nie najeździ, bo w roku akademickim na pewno wrócą przeguby. Kolejny przykład to ITS na E-4 od 1 lipca. Tu chyba też potrzebne zezwolenie, ale w tym wypadku być może jest szansa, że zostanie tak na dłużej.marcus pisze:nikt na przykład nie patrzał na to, gdy wrzucił Mobilisa od 1.07 na jeden dodatek na 181? Tu też potrzebne jest zezwolenie...
Tu zezwolenie jest potrzebne i tak, bo jest zmieniany rozkład.fraktal pisze:Kolejny przykład to ITS na E-4 od 1 lipca. Tu chyba też potrzebne zezwolenie, ale w tym wypadku być może jest szansa, że zostanie tak na dłużej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Solaris U10
Zobaczymy, czy to nowe połączenie się przyjmie i czy ta trasa 103 będzie już tą docelową. Czy przy okazji nastąpi też zmiana trasy 197 na Bielanach?ZTM pisze:2009-06-26 | Zmiana trasy linii 103 oraz zmiany przystankowe | Od dnia 11 lipca 2009 r. w celu:
- zapewnienia bezpośredniego połączenia osiedla Wrzeciono ze stacją metra Młociny
- zapewnienia bezpośredniego połączenia osiedla Piaski ze Szpitalem Bielańskim
- poprawy dojazdu do stacji metra Stare Bielany z głębi osiedla Piaski
- wykreowania nowego połączenia między Bielanami i Wolą (i Dworcem Zachodnim) ciągiem ulic: Tatarska - Ostroroga
linia 103 zostaje skierowana na trasę zmienioną:
METRO MŁOCINY - Kasprowicza - Przy Agorze - Marymoncka - al. Zjednoczenia - Jarzębskiego - Galla Anonima - Kochanowskiego - Rudnickiego - gen. Maczka - Powązkowska - Tatarska - Ostroroga - Obozowa - Płocka - Krzyżanowskiego - Szarych Szeregów - Brylowska - Prądzyńskiego - Tunelowa - DW. ZACHODNI /TUNELOWA/
(...)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ciekawe jaka będzie częstotliwość nowego 103
Byłoby fajnie gdyby nadal kursowało co kwadrans...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To bardzo dobrze
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
No właśnie dlaczego trasa 197 pozostanie jeszcze bez zmian? Widać ZTM postanowił zafundować mieszkańcom Bielan niezłe atrakcje w te wakacje - co tydzień jakaś zmiana trasy. Poza tym mam pewne wątpliwości, czy autobus nie będzie miał problemów ze skrętem na przykład z Powązkowskiej w Tatarską i z Tatarskiej w Powązkowską, bo tam nierzadko wiele samochodów oczekuje na wyjazd z Tatarskiej, więc trudno będzie skręcić chyba. Nawet midi-busom.Solaris U10 pisze:Zobaczymy, czy to nowe połączenie się przyjmie i czy ta trasa 103 będzie już tą docelową. Czy przy okazji nastąpi też zmiana trasy 197 na Bielanach?
To co jest teraz na Wólce to kpina
409:
| 9 |[03] [33] |
| 10 |[03] [33] |
| 11 |[03] [33] |
| 12 |[03] [33] |
| 13 |[03] [33] |
| 14 |[03] [33] |
| 15 |[03] [33] |
| 16 |[03] [33] |
| 17 |[03] [33] |
110:
| 9 |[05] [35] |
| 10 |[05] [35] |
| 11 |[05] [35] |
| 12 |[05] [35] |
| 13 |[05] [35] |
| 14 |[05] [35] |
| 15 |[05] [35] |
Rozumiem, że 409 jest ustawione pod 701. No ale w takiej sytuacji trzeba dorzucić w DS 701 przez bramę zachodnią. Albo bardziej coś poprzestawiać. Lub przynajmniej wspólny przystanek na Estrady.
Do tego według słupków i rozkładów na nich 701 nadal jeździ przez bramę zach. w DP, a 409 do M. Marymont.
A tabor też ciekawie rozmieszczony, na dłuższy 701 solówki, na krótszym 409 przeguby
.
409:
| 9 |[03] [33] |
| 10 |[03] [33] |
| 11 |[03] [33] |
| 12 |[03] [33] |
| 13 |[03] [33] |
| 14 |[03] [33] |
| 15 |[03] [33] |
| 16 |[03] [33] |
| 17 |[03] [33] |
110:
| 9 |[05] [35] |
| 10 |[05] [35] |
| 11 |[05] [35] |
| 12 |[05] [35] |
| 13 |[05] [35] |
| 14 |[05] [35] |
| 15 |[05] [35] |
Rozumiem, że 409 jest ustawione pod 701. No ale w takiej sytuacji trzeba dorzucić w DS 701 przez bramę zachodnią. Albo bardziej coś poprzestawiać. Lub przynajmniej wspólny przystanek na Estrady.
Do tego według słupków i rozkładów na nich 701 nadal jeździ przez bramę zach. w DP, a 409 do M. Marymont.
A tabor też ciekawie rozmieszczony, na dłuższy 701 solówki, na krótszym 409 przeguby
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.