Zamiast 7 co 10 dać 25 co 5?mariow pisze:wypadłaby 7tka wiec by trzeba zapewne cos na Okecie dać
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Powiedzcie, jak to wyglądało, przy układzie
FSO - WZ - ...
zamiast
FSO - Al Jer - ...
był taki projekt obejmujący 23 z koła na fso. I jeszcze jedna sprawa. Skoro z Wołoskiej wypada i 10 i 33, na to miejsce wchodzi 16, to rozumiem ze będzie miała jakaś przyzwoitą częstotliwość, prawda? Chyba ze na Wołoskiej jest w tym momencie nadpodaż.
FSO - WZ - ...
zamiast
FSO - Al Jer - ...
był taki projekt obejmujący 23 z koła na fso. I jeszcze jedna sprawa. Skoro z Wołoskiej wypada i 10 i 33, na to miejsce wchodzi 16, to rozumiem ze będzie miała jakaś przyzwoitą częstotliwość, prawda? Chyba ze na Wołoskiej jest w tym momencie nadpodaż.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Teraz jest 18 ale przed wakacjami było 24 i różowo wcale nie było.
Ale ważniejsze muchi na Puławskiej
Ale ważniejsze muchi na Puławskiej
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiem, ale to nie zmienia faktu, że na pewnym poziomie w ZTM są rzeczy ważne i ważniejsze. W szczgólności, ważniejsze jest zachowywanie relacji, nawet dublowanych przez kolej, a zapewnienie podaży i regularności jest jedynie ważnepawcio pisze:Akurat Ty to od nadpodaży na Puławskiej mógłbyś się odstosunkować, bo dobrze wiesz, że bez Andersa masz tam węzeł gordyjski.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
uważasz że byłaby nadpodaż? Gocławek ma dwie mocne linie w Aleje; Okecie tez by wówczas miało.Bastian pisze:Zamiast 7 co 10 dać 25 co 5?mariow pisze:wypadłaby 7tka wiec by trzeba zapewne cos na Okecie dać
choć osobiście zastanawia mnie kombinacja kiedy to 24 i 25 byłyby podstawowymi liniami w Alejach - co 5' a 9tka by kursowała co 10'. czemu? bo akurat by pięknie uzupełniały cztery różna krańce Nowe Bemowo, Gocławek, Okęcie i Bródno a nie jak obecnie gdzie dwie mocne idą na Gocławek a słabsza na Bródno. ale wtedy zapewne 22 by musiało zostać na Waszyngtona a wiec Zerań by stracił połączenie w Aleje. Generalnie zatem układ jak po reformie ale 9 zamienione czestotliwościami z 25.
PURA VIDA!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Odczep się z łaski swojej od 9, bo Ci będę 517 ciął 
Po przemyśleniu doszedłem do wniosku, że ta propozycja z 7 na Żerań FSO i 22 na Kawenczyńską jest lepsza. Natomiast co do uwalenia "siódemki": jeżeli Gocławek ma mieć dwie linie co 5 minut to Okęcia nie powinno się zostawiać tylko z 9 i 35. 7 z 35 powodują, że pomiędzy "dziewiątkami" zawsze pojawia się jakiś tramwaj wyrównując odstępy i zapełnienie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po prostu 9 powinno jeździć co 3 minuty w szczycie i tyle. 35 nic nie zmienia, bo mało kto podjeżdża na 25 (o 21 nie wspominając). A przy 9 co 3 minuty 24 można by do Wiatracznej skrócić.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przy silnym 25 - tak. Przy słabym 25 - coś musi wspomóc relację z Wileniaka. W tym układzie wolę Żerań via Wileniak niż "unikalne" 8.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak wiesz, jestem zwolennikiem linii mocnych kosztem relacyjnych, niemniej Żeraniowi mógłbym wzamian za 21 dać tylko 46, co nie jest jakimś wielkim darem
.
Boję się że silne 25 musi poczekać do czasu realizacji trasy na Gocław (i puszczenia tam 21 z Żerania)... tyle, że wtedy będzie już odcinek centralny metra i silne 25 może nie być potrzebne
Boję się że silne 25 musi poczekać do czasu realizacji trasy na Gocław (i puszczenia tam 21 z Żerania)... tyle, że wtedy będzie już odcinek centralny metra i silne 25 może nie być potrzebne