Naruciak byłby bardzo dobrą końcówką dla linii z Nowowiejskiej - o ile byłaby to jedna, silna linia. Coś jak pętle tramwajowe wzdłuż ringu czy na Westbahnhof w Wiedniu.MeWa pisze:wprost wspaniałe przesiadki na Naruciaku...
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Różnica taka, że... obecnie na 14 jest przesiadka jednoperonowa, a gdyby linia jakaś kończyła na Naruciaku, to przesiadka zrobiłaby się trzyperonowa (z innego peronu linia, którą się przyjechało "na przesiadkę", z innego ta linia startująca na Naruciaku na Nowowiejską, a z innego linia tranzytowa na Nowowiejską. I zgaduj zgadula, który tramwaj z którego stanowiska odjedzie pierwszy, czy odjedzie / przyjedzie zgodnie z rozkładem itp. itd.Glonojad pisze:Naruciak byłby bardzo dobrą końcówką dla linii z Nowowiejskiej - o ile byłaby to jedna, silna linia. Coś jak pętle tramwajowe wzdłuż ringu czy na Westbahnhof w Wiedniu.MeWa pisze:wprost wspaniałe przesiadki na Naruciaku...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlatego mówię silna linia = bez tranzytówki.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Mało było o tym dyskusji? Były setki pomysłów, jak to rozwiązać bez 14...MeWa pisze:może i na Puławskiej muchowóz, ale zostają dwa znaczące krańce - Nowowiejska i Woronicza.piotram pisze:Naprawdę? Po co ten muchowóz na Puławskiej jeździ? I jeszcze nikt go nigdy nie śmie zawiesić, nawet w święta...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale żaden realny.piotram pisze:Mało było o tym dyskusji? Były setki pomysłów, jak to rozwiązać bez 14...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ten pomysł rozwiązuje przywiązanie do "7" na Pradze .Problem pojawi się jak Piaski albo Okpowa stwierdzą że nie wyobrazaja sobie swiata bez "22" czy wreszcie Okęcie nie zgodzi się zamienić "7"na "21".Nie dajmy się zwariować .Garstka ludzi nie wyobraza sobie jazdy w tej samej relacji innym nr to co może nie ulepszajmy czestotliwosci zostawmy a nawet przywrócmi historyczne trasy .To ja też dorzuce ze swojego ogródka .Nie wyobrazam sobie żeby 19 z Broniewskiego nie jechała na Puławską i co jak sie Piaski tak jak Szmulki uprą to co tez ZTM stwierdzi ze "19" jest nie do ruszenia.Albo jest reforma albo jej nie róbmy wcale .Doman pisze:jeżeli została obiecana "7" na Kawęczyńską zatem 7+22 7 na trasie Kawęczyńska - al. Jerozlimskie - Okopowa - Broniewskiego - Piaski oraz 21 na trasie Żerań Fso - ... Grojecka - al. Krakowska - Okęcie
Nie ma takiego miasta Londyn, jest Lądek, Lądek Zdrój.
Były całkiem realne, tylko jacyś "politycy" wolą najłatwiejsze rozwiązania pokroju 5.Bastian pisze:Ale żaden realny.piotram pisze:Mało było o tym dyskusji? Były setki pomysłów, jak to rozwiązać bez 14...
Wiadomo, ze wtedy trzeba było "na szybko", ale później było tyle okazji żeby to wyprostować...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
A nie będzie problemem Towarowa, gdzie ze skrętów 20+15 już będziesz miał układ 24+12, a z 32 byłby 24+18? 42 składy na Towarowej? Ja tego w ogóle nie widzę.Glonojad pisze:Właśnie spada 21, więc powstaje 6 wolnych slotów na najsłabszym wlocie południowo-zachodnim. A 32 by używało otwieranego dwa razy w cyklu kierunku skrętnego...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie wiem. Masz dwa sloty z Nowowiejskiej i trzy z Puławskiej do Centrum. Jeśli nie chcesz mieć 14, to na Marszałkowskiej masz pięć slotów, z czego tylko jeden może uciec w WZ. Puścisz 18 co 5 minut?
W rozkładzie 5/10 jest trochę trudniej, ale wydaje mi się że po 2 sloty w relacjach Nowowiejska-Marszałkowska i Puławska-Marszałkowska by starczyły. Do tego oczywiście 10 jako dawne 19.
- Bastian
- Sułtan Maroka
3 sloty to na Puławskiej za mało. Chyba, że chcecie reanimować 505.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Do centrum? Po co, bedą 3 w tym jeden do metra. Widze jak działa to teraz - co z tego że są 3, jak i tak zawsze jeden z nich siedzi innemu na ogonie i jedzie pusty.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A w drugą stronę?
Policzmy: Marymoncka miała przed marcem 20 kursów (w tym 5 solo), w porywach 25. Teraz mieć będzie (miałaby, gdyby była czynna) 18, w tym 6 solo(choć zgodziłbym się, że sama 17 - 12 kursów - by wystarczyła). I to wszystko z lasem po jednej stronie.
Tyleż samo chcecie dać Puławskiej. Czy ktoś z was choć raz widział zabudowę wzdłuż niej, zwłaszcza biurową?
To, co by mogło mieć sens, to 14 tylko w DP. Ale wtedy Filtrowa co 10 minut? Marnie.
Policzmy: Marymoncka miała przed marcem 20 kursów (w tym 5 solo), w porywach 25. Teraz mieć będzie (miałaby, gdyby była czynna) 18, w tym 6 solo(choć zgodziłbym się, że sama 17 - 12 kursów - by wystarczyła). I to wszystko z lasem po jednej stronie.
Tyleż samo chcecie dać Puławskiej. Czy ktoś z was choć raz widział zabudowę wzdłuż niej, zwłaszcza biurową?
To, co by mogło mieć sens, to 14 tylko w DP. Ale wtedy Filtrowa co 10 minut? Marnie.