Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
Brawa dla "czopków" z ZTM-u za zorganizowanie objazdów. Info na zajezdnię przyszło jakieś 20 min przed wyjazdem. Wg Zlecenia powinienem jeździć przez żytnią i tak odebrałem dokumenty. Po cym 20 min przed wyjazdem zmiana planów jeździmy objazdem od 3.08. Ok mnie to ryba. Oczywiście 0 informacji na przystankach o tym że tędy N42 jeździ, pogotowie przystankowe oczywiście było, ale było zajęte jedzeniem kebabów na ul. górczewskiej a potem spaniem na ulicy Redutowej
Najklejki pojawiły się dopiero po godzinie 5 rano
Tak trzymac panowie
Fajnie mieli tramwajarze z "Woli" jak czekali pod DT Wola na N42 w stronę Górczewskiej które nigdy nie nadjedzie a rozkład i naklejki są. Pięknie burdel na maksa.... Za takie coś powinno się wywalac z roboty na zbity ryj....
Ciekawe co by było i jakbyś krzyczał gdyby nagle zmieniono trase N33 i N36 i przystanek Zajezdnia Woronicza nie funkcjonuje... Byłbyś wkurzony...Flash8222 pisze:Tobie trzeba zorganizować jakieś praktyki w ZTMie byś zobaczył, że tak różowo jak się Tobie wydaje wcale nie jest. Ale ostatnio coś za bardzo się tym wszystkim przejmujesz, wyluzuj trochę
Desert pisze:Flash, Chciałbym zauważyć to nie ty czekałes na N42 pod DT w nieskończoność... A to już jest lekka przesada ZTM przegina i tyle
Kogo to obchodzi? Jeśli podejmuje się decyzję o otwarciu objazdu to przystanki mają być gotowe.SławekM pisze:Akurat brygady przystankowe to już firma zewnętrzna
To zależy, jak rozumiesz to słowo. Dla mnie pieniactwo jest nieuzasadnioną krytyką, niewspółmierną do problemu itp. Natomiast Misiek997 i Desert niewątpliwie mają rację i ich krytyka jest jak najbardziej uzasadniona. Nie po raz pierwszy ZTM pokazał, że pasażerowie go niewiele obchodzą i czas najwyższy skończyc z taką praktyką - takie podejście jest cechą ustroju, który w Polsce na szczęście skończył się 20 lat temu (niestety, nie we wszystkich sferach...)
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Bzdura. Misiek słusznie zauważył, że ktoś kto zajmuje się objazdami ewidentnie nie radzi sobie z powierzoną mu funkcją. Z tym N42 to ładną lipę ktoś odwaliłMeWa pisze:Niektórzy to naprawdę uprawiają pieniactwo
[ Dodano: |3 Sie 2009|, 2009 15:08 ]
A ja się zastanawiam jak kiedyś było z informacjami? Bo nie przypominam sobie takich "akcji" jakie od pewnego czasu mają miejscealtar pisze: Nie po raz pierwszy ZTM pokazał, że pasażerowie go niewiele obchodzą i czas najwyższy skończyc z taką praktyką - takie podejście jest cechą ustroju, który w Polsce na szczęście skończył się 20 lat temu (niestety, nie we wszystkich sferach...)
.jakiś "mądry inaczej" urzędnik z ZTM, zapewne bez jakiegoś wykształcenia transportowego
A może system informowania ZTM przez inne instytucje miejskie się w ostatnim czasie zmienił?
- MeWa
- Cukiereczek
nie chodzi o wytknięcie błędów, a o styl wypowiedzi i nastawienie ("nie interesują mnie powody")...Misiek997 pisze:Niektórzy to czczą tylko "święte metro" ...MeWa pisze:Niektórzy to naprawdę uprawiają pieniactwo
Bo co wytknąłem błędy ZTM-u? to od razu pieniactwo?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Ja nie znam szczegółów nt. przepływu informacji w MZA, ale zlecenie 1040 A28 zostało wysłane do MZA 30.07.2009 - po otrzymaniu informacji od firmy prowadzącej remont.
Misiek, proszę Cię, jeżeli występujesz tu jako kierowca MZA to trzymaj się zasady "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem".
Misiek, proszę Cię, jeżeli występujesz tu jako kierowca MZA to trzymaj się zasady "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem".
Polityka złym doradcą w pracy!
to ja piszę jak było:
Zlecenia przyszły dwa:
JEdno przez żytnią i to miało obowiązywac w nocy z 2/3 sierpnia....
Drugie od 3/4 sierpnia tak jak obecnie jest objazd.
Ale po godzinie 22 wczoraj przyszedł telefon od ZTM-u do centrali ruchu MZA że objazd od 3 obowiązuje już w nocy 2/3.... Ja bylem nastawiony zgodnie ze zleceniem na objazd przez żytni tak jak zlecenie ale 20 min przed wyjazdem zostalem poinformowany że objazd się zmienił i otrzymałem plakaty które ważne są od 3 sierpnia!!! rozkłady wisiały tez od 3 sierpnia. Więc ktoś niezłą lip odstawił i uważam że tak jak pisał dzidek ta osoba nie radzi sobie z objazdami....
Zlecenia przyszły dwa:
JEdno przez żytnią i to miało obowiązywac w nocy z 2/3 sierpnia....
Drugie od 3/4 sierpnia tak jak obecnie jest objazd.
Ale po godzinie 22 wczoraj przyszedł telefon od ZTM-u do centrali ruchu MZA że objazd od 3 obowiązuje już w nocy 2/3.... Ja bylem nastawiony zgodnie ze zleceniem na objazd przez żytni tak jak zlecenie ale 20 min przed wyjazdem zostalem poinformowany że objazd się zmienił i otrzymałem plakaty które ważne są od 3 sierpnia!!! rozkłady wisiały tez od 3 sierpnia. Więc ktoś niezłą lip odstawił i uważam że tak jak pisał dzidek ta osoba nie radzi sobie z objazdami....
-
NR
- (tygrys)
Obecnie w Warszawie jest od groma odjazdów. Jedna linia może mieć objazdy w kilku miejscach, zlecenia też są już liczone w setkach, do ZTM przychodzą tony korenspodecji, brygady przystankowe rozwożą ogromne ilości rozkładów w tym objazdowych...
... Wszystko to może przyczynić się do pomyłki, błędu, niedoczytania itd.
(Nie zmienia to faktu że po każdorazowym przypadku dezinformacji powinny być wyciągane wnioski i konsekwencje służbowe bo wg ZTM pasażer to miejsce I)
... Wszystko to może przyczynić się do pomyłki, błędu, niedoczytania itd.
(Nie zmienia to faktu że po każdorazowym przypadku dezinformacji powinny być wyciągane wnioski i konsekwencje służbowe bo wg ZTM pasażer to miejsce I)
Dla potwierdzenia nawet na stronie ZTM jest napisane o Żytniej... (na samym dole)
http://www.ztm.waw.pl/wz_etap5.phpW związku z pracami związanymi z wdrożeniem zmienionej organizacji ruchu na skrzyżowaniu ulic al. Solidarności/Okopowa, w nocy 2/3. sierpnia linie nocne N42 i N91 zostają skierowane na poniższe trasy objazdowe:
N42
(w kierunku krańca DW. CENTRALNY) zostaje skierowana na trasę zmienioną: OS. GÓRCZEWSKA - ... - Górczewska - Leszno - Okopowa - Żytnia - Żelazna - al. Solidarności - ... - DW. CENTRALNY
(w kierunku krańca OS. GÓRCZEWSKA): DW. CENTRALNY - ... - al. Solidarności - ... - Leszno - Górczewska - ... - OS. GÓRCZEWSKA
N91
(w kierunku krańca CM. PÓŁNOCNY - BRAMA ZACH.) zostaje skierowana na trasę zmienioną: DW. CENTRALNY - ... - Towarowa - Grzybowska - Żelazna - al. Solidarności - Leszno - Okopowa - ... - CM. PÓŁNOCNY - BRAMA ZACH.
(w kierunku krańca DW. CENTRALNY): CM. PÓŁNOCNY - BRAMA ZACH. - ... - Okopowa - Żytnia - Żelazna - Grzybowska - Towarowa - ... - DW. CENTRALNY