Czytałem.pawcio pisze:Zresztą zajrzyj do tematu dolnomokotowskiego i wawerskiego i poczytaj posty TGM-a.
Można się pośmiać.
Moderator: Wiliam
Wielkokrotnie była mowa, że te - i parę innych - linii są (przynajmniej na razie, w perspektywie paru lat) nie do ruszenia, niezależnie od tego, jak bardzo byśmy chcieli je ruszyć.BJ pisze:4x 505 + 2x 305 + 2x 202 odpada
Nawet trzykrotnieBJ pisze:I co, przekraczał na 186 15 min. w szczycie?
Wyszczekany jesteś, młody człowieku, ale masz ten problem, że osoba z mojej rodziny codziennie dojeżdża tą linią do pracy i ma nieco lepszy ogląd na sprawę niż licealista z przedmieść Piaseczna.BJ pisze:Fikander gdzieś ostatnio napisał, że czekanie 30 min. rano na BW w kier. MW na 186 to norma. Kłamie![]()
W związku z czym nie należy go wycofywać z największego korka na trasie. I przypadkiem nie tworzyć atrakcyjnego połączenia Woli i Ochoty z północnym Ursynowem.BJ pisze:BTW 136 też jeździ czasem na -60 albo lepiej.
Chyba raz w miesiącu.Bastian pisze:Nawet trzykrotnie
Napisałem, jak jest.fik pisze:Wyszczekany jesteś, młody człowieku
Ja też mogę napisać, że moja ciocia, wujek, babcia albo brat, którego nie mam, dojeżdża nią codziennie gdzieś.fik pisze:ale masz ten problem, że osoba z mojej rodziny codziennie dojeżdża tą linią do pracy i ma nieco lepszy ogląd na sprawę niż licealista z przedmieść Piaseczna.
Przedmieść Warszawy.fik pisze:przedmieść Piaseczna
Największy korek na trasie 136 jest na PT.fik pisze:W związku z czym nie należy go wycofywać z największego korka na trasie.
Takie połączenie istniało i istnieje nadal.fik pisze:I przypadkiem nie tworzyć atrakcyjnego połączenia Woli i Ochoty z północnym Ursynowem.
Chyba nie będzie pocięte. 136 zastąpi linię 186 na Racławickiej i Wołoskiej więc raczej nie potną. A jak nie będzie wykorzystywania, to napewno się potnie bo czemu nie ? 1 września zobaczymy jak będzie po zmianach. Jak coś będzie nie tak, to może ZTM coś pomyśli i uruchomi jakąś dodatkową linię czy coś. Ale według mnie zmiany będą korzystne. Każdy sobie może dojechać z Ochoty na Dickensa i wsiąść w puste jeszcze 186 a nie gnieść się w zatłoczonym autobusie który jedzie z Wilanowskiej.BJ pisze:Ciekawe, kiedy 136 zostanie ponownie pocięte i przerzucone na wozy 12 m. Tak jak to było jakiś czas temu przy skierowaniu tej linii na Młynów.
Kochany, 15 min to mozna bylo czekac na 186 patrzac jak 'dojezdza' do twojego przystankuI co, przekraczał na 186 15 min. w szczycie?
Z czego 90% bylo z rakowca?Potwierdzam, że ta linia była (o ile nie jest nadal) rekordzistką pod względem liczby skarg.
No właśnie. Dlatego 186 pójdzie na Szczęśliwice i nadal będzie miało wykorzystywanie na odcinku BITWY WARSZAWSKIEJ - TARCHOMIN. Muchowóz 136 (który wozi po 5 osób w DS, niewiele więcej w DP) będzie prawdopodobniej woził więcej osób dzięki zmianie trasy i tym samym linia 504 będzie jeszcze lepiej wykorzystywana. Ja tak to rozumiem. Czyli same korzyści.BJ pisze:Tylko, że 186 ma jakąś frekwencję w DS, a 136 wozi po 5 osób.
A 504 chyba dawnoś nie jechał. 12 m idealnie się tam sprawdza w DS. Tłoku nie ma, ale nie ma porównania do 136.
BTW oczywiście w DP nie będzie zakazu na 504?
ITS A 218 pisze:Każdy sobie może dojechać z Ochoty na Dickensa i wsiąść w puste jeszcze 186 a nie gnieść się w zatłoczonym autobusie który jedzie z Wilanowskiej.
Pojawiają się jakieś sprzeczności: chyba niektóre osoby wypowiadające się na ten temat nie mają pojącia o obecnym zapełnieniu w 186.fik pisze:Zatem mamy: nieprzepełnione 186
Zależy od odcinka. Na odcinku Rzymowskiego - Rakowiec ma zdecydowanie lepszą.BJ pisze:Jeśli twierdzisz, że 136 ma lepszą frekwencję w DS od 504, to ja się poddaję.
Ale o czym tu mieć pojęcie? Przy Wołoskiej w porannym szczycie w kierunku MW robi się pustawo (~80-120% siedzących w zależności od kursu).Lipa pisze:Pojawiają się jakiś sprzeczności: chyba niektóre osoby wypowiadające się na ten temat nie mają pojącia o obecnym zapełnieniu w 186.