Nie kpij sobie.geograf_OSU pisze:To samo mozna powiedziec o nowych 136 i 186.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
-
geograf_OSU
Że teraz nie trzeba na przesiadkę czekać bo jest bezpośrednioBJ pisze:Litości, co ty porównujesz...
Po likwidacji 522 masz super częste 131 i 520. Jeśli koniecznie chcesz jechać aż na Wolę, to jednoperonowo w obie strony przesiadasz się z jednego do drugiego. W najgorszym wypadku czas oczekiwania wynosi 7-8 min.
Coś masz do dodania?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A potok z Ulrychowa na Sielce to ilu pasażerów? 10 na godzinę?TGM pisze:Że teraz nie trzeba na przesiadkę czekać bo jest bezpośrednioBJ pisze:Litości, co ty porównujesz...
Po likwidacji 522 masz super częste 131 i 520. Jeśli koniecznie chcesz jechać aż na Wolę, to jednoperonowo w obie strony przesiadasz się z jednego do drugiego. W najgorszym wypadku czas oczekiwania wynosi 7-8 min.
Coś masz do dodania?.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nawet jeśli, to mogą pojechać 159, jeśli muszą bezpośrednio 
Istotniejsza (ale też bez przesady) jest relacja Sadyba/Sielce - pl. Bankowy.
Istotniejsza (ale też bez przesady) jest relacja Sadyba/Sielce - pl. Bankowy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nie licząc codziennego dojazdu do pracy 186 lub 404, to prawie nigdy.zeus pisze:Chyba nigdy nie jechałeś tymi liniami,
Jeśli za trochę szybciej uznajemy to, że widac było ze 186 tył 404, to rzeczysiście trochę szybciej.zeus pisze:404 zawsze było trochę szybciej niż 186
Niezmiernie rzadkich - tylko rano i po południu. Poza tym luz totalny (tyle, że 404 wtedy nie jeździło).zeus pisze:nie licząc rzadkich megakorków...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Hmm jeśli już ktoś o tym wspominał to najmocniej przepraszamBastian pisze:Chyba to wy sobie jaja robicie. W znacznym uproszczeniu można powiedzieć, że brygady ze skrócenia 186 pójdą na potrzebne wzmocnienie 504, zaś brygady z 404 pójdą na wzmocnienie 186. Tylko że brygady z 404 to dodatki!!!
[ Dodano: |23 Sie 2009|, 2009 23:50 ]
Ale pieprzysz głupotyBJ pisze:I wygodnych przesiadek. A nie sytuacji, w której cały Konstancin, Piaseczno i Ursynów Zielony do 186 dojechać będzie mógł tylko przy pomocy przesiadki w 136 w ZP Wyścigi.
[ Dodano: |23 Sie 2009|, 2009 23:53 ]
Przesiada się większość dzielnic, więc czemu Ty jako mieszkaniec Sielc miałbyś tego nie robićTGM pisze:Że teraz nie trzeba na przesiadkę czekać bo jest bezpośrednio.
A 504 z czego podniesiesz częstotliwość?Santos pisze:Hmm jeśli już ktoś o tym wspominał to najmocniej przepraszamAle Bastianie wydaje mi się, że dotychczas w DP na 186 jeździ 12 całodziennych, więc jaki problem tych 12 całek przenieść na nowe 186
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Teraz to Ty opowiadasz głupoty: w czym kraniec na Spartańskiej byłby lepszy od Wilanowskiej? Chyba tylko w tym, że 186 zrobiłoby się dużo luźniejsze na Racławickiej. Ociąłbyś cały potok służewiecki a jednocześnie woziłoby powietrze na Spartańską marnując brygady i częstotliwość. Bardzo mądre.Santos pisze:Ale pieprzysz głupotyZ tego co zauważyłem, większość pasażerów 186, która wsiada na Południowym, opuszcza pojazd już przy Galerce. I tak się dzieje notorycznie. I nie rozpaczaj bo tego, na Wilanowskiej już dawno powinno nie być. Już nawet za czasów jak jeździło przez Al.Lotników
Z drugiej strony kraniec na Spartańskiej dla 186, nie byłby taki zły
Ale to już tylko marzenia
![]()
Jeżeli chodzi o trasę przez al. Lotników to często 186 było bardzo dobrze zapełnione, ponieważ wtedy nie dość, że odciążało 189 na odcinku Sasanki-al.Lotników to jeszcze miało sporo pasażerów z przystanków Bełdan i al. Lotników jadących dalej niż od/do Sasanki, którzy czekali tylko na 186 z racji relacji, którą zapewniało.
Oczywiście ceną za wzmocnienie 189 i 401 było wywalenie stamtąd 186, ale nie można powiedzieć, że nie miało tam frekwencji.
- tarantula01
- Kontakt:
Mówisz, że 501 skoordynować z 507 na odcinku Bemowo-Ratusz - Centrum? Gdyby jechały dokładnie taką samą trasą to OK, ale jak jedno jedzie przez PKP Kasprzaka, to drugie przez Płocką, a potem rondo ONZ i pl. Zawiszy. Próba koordynacji mogłaby nastąpić tylko gdy nie ma bez korków. A tak, to można skoordynować co najwyżej na odcinku Bemowo-Ratusz - Karolkowa, ale czy naprawde tam jedzie główny potok w obu liniach z Jelonek?Bastian pisze:A z 507?tarantula01 pisze:A 501 gdyby skoordynować z 519, to z czym musi być skoordynowane? Twierdzę, że z niczym.
fik pisze:Bo on jest marginalny?Lipa pisze:Chyba ZTM trochę nie wziął pod uwagę potoku "zagórczewskiego"Służewiec.
No chyba, że twierdzisz, że Lasek na Kole tłumnie jeździ na Postępu, to ja przepraszam (ależ wodzu, co wódz).
Bastian pisze:Akurat z Woli na Służewiec ludzie jeżdżą - i jest to opłacalne czasowo.
Na upartego mozna poczekać na SKM: Modlin - Okęcie! Wtedy jedna przesiadka, no nie?geograf_OSU pisze:Dojazd z Tarchomina na lotnisko? Trudno sie spodziewac bezposredniej lub jednoprzesiadkowej podrozy na tam dlugim odcinku. Byc moze moznaby zamienic nowe 136 i nowe 186 na Rakowcu, jednak innych mozliwosci jest sporo. Pytanie ile wiecej brygad potrzeba dla wiekszego kolka 186 przez Zwirki?
Bo wtedy trzeby by było ogłosić:zeus pisze:Ciekawi mnie jednak dlaczego Szczęśliwice a nie pl. Narutowicza?
a) przekształcenie 404 w linię zwykła (numerek inny niż 186)
b) likwidację 404
c) likwidację 186
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl