Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 23 sie 2009, 21:37

geograf_OSU pisze:To samo mozna powiedziec o nowych 136 i 186.
Nie kpij sobie.

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 23 sie 2009, 21:39

Tak to jest: jak zmiany mnie nie dotycza tylko przeciwleglej stronie miasta, to jest OK, kiedy mi sie zabiera polaczenia to jest nie dobrze. Oprocz drobnych niedociagniec, te zmiany to same plusy, dodatnie.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 23 sie 2009, 21:44

Litości, co ty porównujesz...
Po likwidacji 522 masz super częste 131 i 520. Jeśli koniecznie chcesz jechać aż na Wolę, to jednoperonowo w obie strony przesiadasz się z jednego do drugiego. W najgorszym wypadku czas oczekiwania wynosi 7-8 min.
Coś masz do dodania?

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 23 sie 2009, 21:47

Ogólnie po zrobieniu ludzkich częstotliwości 131 i 520 w DS podróż na Wolę z Dolnego Mokotowa będzie absolutnie bezproblemowa.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 23 sie 2009, 21:48

BJ pisze:Litości, co ty porównujesz...
Po likwidacji 522 masz super częste 131 i 520. Jeśli koniecznie chcesz jechać aż na Wolę, to jednoperonowo w obie strony przesiadasz się z jednego do drugiego. W najgorszym wypadku czas oczekiwania wynosi 7-8 min.
Coś masz do dodania?
Że teraz nie trzeba na przesiadkę czekać bo jest bezpośrednio =; .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 23 sie 2009, 21:51

TGM pisze:Że teraz nie trzeba na przesiadkę czekać bo jest bezpośrednio .
Czy ty widzisz, co ty piszesz?
522 co 20 min. jest lepsze niż 131 co 7 i 520 co 7? Przesiadki w obie strony: jednoperonowe. To prawie tak jakby przesiadek nie było.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 23 sie 2009, 21:52

TGM pisze:Że teraz nie trzeba na przesiadkę czekać bo jest bezpośrednio
A wliczałeś kiedyś czas oczekiwania do czasu podróży? 8-(
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 sie 2009, 22:34

TGM pisze:
BJ pisze:Litości, co ty porównujesz...
Coś masz do dodania?
Że teraz nie trzeba na przesiadkę czekać bo jest bezpośrednio =; .
A potok z Ulrychowa na Sielce to ilu pasażerów? 10 na godzinę?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 23 sie 2009, 22:49

Nawet jeśli, to mogą pojechać 159, jeśli muszą bezpośrednio :P

Istotniejsza (ale też bez przesady) jest relacja Sadyba/Sielce - pl. Bankowy.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 23 sie 2009, 23:01

zeus pisze:Chyba nigdy nie jechałeś tymi liniami,
Nie licząc codziennego dojazdu do pracy 186 lub 404, to prawie nigdy.
zeus pisze:404 zawsze było trochę szybciej niż 186
Jeśli za trochę szybciej uznajemy to, że widac było ze 186 tył 404, to rzeczysiście trochę szybciej.
zeus pisze:nie licząc rzadkich megakorków...
Niezmiernie rzadkich - tylko rano i po południu. Poza tym luz totalny (tyle, że 404 wtedy nie jeździło).
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 23 sie 2009, 23:41

Bastian pisze:Chyba to wy sobie jaja robicie. W znacznym uproszczeniu można powiedzieć, że brygady ze skrócenia 186 pójdą na potrzebne wzmocnienie 504, zaś brygady z 404 pójdą na wzmocnienie 186. Tylko że brygady z 404 to dodatki!!!
Hmm jeśli już ktoś o tym wspominał to najmocniej przepraszam ;] Ale Bastianie wydaje mi się, że dotychczas w DP na 186 jeździ 12 całodziennych, więc jaki problem tych 12 całek przenieść na nowe 186 :-k Na takt 12 minutowy starczyłoby to na pewno, z 10 pewny nie jestem...

[ Dodano: |23 Sie 2009|, 2009 23:50 ]
BJ pisze:I wygodnych przesiadek. A nie sytuacji, w której cały Konstancin, Piaseczno i Ursynów Zielony do 186 dojechać będzie mógł tylko przy pomocy przesiadki w 136 w ZP Wyścigi.
Ale pieprzysz głupoty (-( Z tego co zauważyłem, większość pasażerów 186, która wsiada na Południowym, opuszcza pojazd już przy Galerce. I tak się dzieje notorycznie. I nie rozpaczaj bo tego, na Wilanowskiej już dawno powinno nie być. Już nawet za czasów jak jeździło przez Al.Lotników :roll: Z drugiej strony kraniec na Spartańskiej dla 186, nie byłby taki zły :roll: Ale to już tylko marzenia :lol:

[ Dodano: |23 Sie 2009|, 2009 23:53 ]
TGM pisze:Że teraz nie trzeba na przesiadkę czekać bo jest bezpośrednio =; .
Przesiada się większość dzielnic, więc czemu Ty jako mieszkaniec Sielc miałbyś tego nie robić ;] Nie kpij sobie, 422 i tak ''zaraz'' zginie ;] Niech żyję silne 131 :lol:

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 24 sie 2009, 11:32

Santos pisze:Hmm jeśli już ktoś o tym wspominał to najmocniej przepraszam ;] Ale Bastianie wydaje mi się, że dotychczas w DP na 186 jeździ 12 całodziennych, więc jaki problem tych 12 całek przenieść na nowe 186 :-k
A 504 z czego podniesiesz częstotliwość?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 24 sie 2009, 11:51

TGM pisze:...proszę nie robić wrażenia jakoby jedna osoba pisząca na forum była odpowiedzialna za wszystkie "nieszczęścia"...
osoba ta sama w sobie robi wszystko co w jej mocy aby wrażenie najważniejszej i wszechwiedzącej osoby zarówno w ZTM jak i na wawkomie skutecznie utrwalić.
.

Lipa

Post autor: Lipa » 24 sie 2009, 12:26

Santos pisze:Ale pieprzysz głupoty (-( Z tego co zauważyłem, większość pasażerów 186, która wsiada na Południowym, opuszcza pojazd już przy Galerce. I tak się dzieje notorycznie. I nie rozpaczaj bo tego, na Wilanowskiej już dawno powinno nie być. Już nawet za czasów jak jeździło przez Al.Lotników :roll: Z drugiej strony kraniec na Spartańskiej dla 186, nie byłby taki zły :roll: Ale to już tylko marzenia :lol:
Teraz to Ty opowiadasz głupoty: w czym kraniec na Spartańskiej byłby lepszy od Wilanowskiej? Chyba tylko w tym, że 186 zrobiłoby się dużo luźniejsze na Racławickiej. Ociąłbyś cały potok służewiecki a jednocześnie woziłoby powietrze na Spartańską marnując brygady i częstotliwość. Bardzo mądre. ](*,)
Jeżeli chodzi o trasę przez al. Lotników to często 186 było bardzo dobrze zapełnione, ponieważ wtedy nie dość, że odciążało 189 na odcinku Sasanki-al.Lotników to jeszcze miało sporo pasażerów z przystanków Bełdan i al. Lotników jadących dalej niż od/do Sasanki, którzy czekali tylko na 186 z racji relacji, którą zapewniało.
Oczywiście ceną za wzmocnienie 189 i 401 było wywalenie stamtąd 186, ale nie można powiedzieć, że nie miało tam frekwencji.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 24 sie 2009, 14:22

Bastian pisze:
tarantula01 pisze:A 501 gdyby skoordynować z 519, to z czym musi być skoordynowane? Twierdzę, że z niczym.
A z 507? :-k
Mówisz, że 501 skoordynować z 507 na odcinku Bemowo-Ratusz - Centrum? Gdyby jechały dokładnie taką samą trasą to OK, ale jak jedno jedzie przez PKP Kasprzaka, to drugie przez Płocką, a potem rondo ONZ i pl. Zawiszy. Próba koordynacji mogłaby nastąpić tylko gdy nie ma bez korków. A tak, to można skoordynować co najwyżej na odcinku Bemowo-Ratusz - Karolkowa, ale czy naprawde tam jedzie główny potok w obu liniach z Jelonek?
fik pisze:
Lipa pisze:Chyba ZTM trochę nie wziął pod uwagę potoku "zagórczewskiego" :arrow: Służewiec.
Bo on jest marginalny? :roll: No chyba, że twierdzisz, że Lasek na Kole tłumnie jeździ na Postępu, to ja przepraszam (ależ wodzu, co wódz).
Bastian pisze:Akurat z Woli na Służewiec ludzie jeżdżą - i jest to opłacalne czasowo.
geograf_OSU pisze:Dojazd z Tarchomina na lotnisko? Trudno sie spodziewac bezposredniej lub jednoprzesiadkowej podrozy na tam dlugim odcinku. Byc moze moznaby zamienic nowe 136 i nowe 186 na Rakowcu, jednak innych mozliwosci jest sporo. Pytanie ile wiecej brygad potrzeba dla wiekszego kolka 186 przez Zwirki?
Na upartego mozna poczekać na SKM: Modlin - Okęcie! Wtedy jedna przesiadka, no nie? :D
zeus pisze:Ciekawi mnie jednak dlaczego Szczęśliwice a nie pl. Narutowicza?
Bo wtedy trzeby by było ogłosić:
a) przekształcenie 404 w linię zwykła (numerek inny niż 186)
b) likwidację 404
c) likwidację 186
:D
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Zablokowany