JKTpl pisze:Analizowana jest obecnie także możliwość połączenia Targówka z metrem, przez Trasę W-Z.
Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
ZTM pisze:"Czterysta ósemka" jeszcze wróci
(...) ich autobus powróci na warszawskie ulice. Stanie się to już jesienią.(...)
ZTM analizuje możliwość jej przywrócenia.
Trwają analizy dotyczące jej trasy.
zwiększona zostanie częstotliwość kursowania linii 523 (z 15 do 6 minut w godzinach szczytu).
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Potniemy 520, 523, 504, 500, 131... Wozy się znajdą.
Ja naprawdę nie wiem, dokąd i na jakich wozach miałoby jechać to 408. Tego, co jest na wtyczkach na 182 (a za tydzień ma być w rozkładzie), moooże wystarczy na 408 co 20 minut z Ostrobramskiej na DWZ. Kogo to ma uciszyć? Nie mówiąc o tym, że wycofać z WAŁU MIEDZESZYŃSKIEGO, a może i TORWARU się da, ale przyśpiech na KANALE GOCŁAWSKIM?
Jak dostaną 182 co 5 minut, a po trzech tygodniach się im powie "adios, zabieramy", to będzie jedna wielka kpina
Przynajmniej 523 (wzmocnione wozami z 408) wygląda stosunkowo bezpiecznie, skoro w tej samej informacji umieszczono wzmiankę o jego częstotliwości)... 

Ja naprawdę nie wiem, dokąd i na jakich wozach miałoby jechać to 408. Tego, co jest na wtyczkach na 182 (a za tydzień ma być w rozkładzie), moooże wystarczy na 408 co 20 minut z Ostrobramskiej na DWZ. Kogo to ma uciszyć? Nie mówiąc o tym, że wycofać z WAŁU MIEDZESZYŃSKIEGO, a może i TORWARU się da, ale przyśpiech na KANALE GOCŁAWSKIM?
O tym na razie mowy nie ma. Ale gdyby... Jak przywrócimy stare rozkłady 186 i 504, to dopiero się zacznieRosa pisze:Niedługo pewnie tak samo się stanie ze 186.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dlaczego cieszy Cię pogorszenie komunikacjireserved pisze:JKTpl pisze:Pasażerów, którzy korzystali z linii 408, ucieszy na pewno informacja, że ich autobus powróci na warszawskie ulice. Stanie się to już jesienią.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie pomoże ani Rembertowowi (on potrzebuje lepszej i zupełnie innej pomocy) ani nie pomoże Jelonkom (one w ogóle nie potrzebują pomocy bo 408 od pewnego czasu było tutaj zbędne). Więc komu pomożereserved pisze:Dlatego że owe pogorszenie komunikacji pomoże pasażerom dostać się rano do miejsc pracy/nauki etc.R-11 Kleszczowa pisze:Dlaczego cieszy Cię pogorszenie komunikacji![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
A niech se tną na Rembertowie czy Jelonkach, nie znam tamtejszej komunikacji więc się nie wypowiadam. Mnie interesuje odcinek od DWZ do Wisły i tutaj ta linia jest potrzebna przynajmniej. Jeżdżę codziennie to chyba wiem, jak wygląda frekwencja.R-11 Kleszczowa pisze:Nie pomoże ani Rembertowowi (on potrzebuje lepszej i zupełnie innej pomocy) ani nie pomoże Jelonkom (one w ogóle nie potrzebują pomocy bo 408 od pewnego czasu było tutaj zbędne). Więc komu pomożeTobie
![]()
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie jest potrzebna. Pasażerów z powodzeniem mogą przejąć częstsze 523, 182 oraz inne linie.reserved pisze:A niech se tną na Rembertowie czy Jelonkach, nie znam tamtejszej komunikacji więc się nie wypowiadam. Mnie interesuje odcinek od DWZ do Wisły i tutaj ta linia jest potrzebna przynajmniej.R-11 Kleszczowa pisze:Nie pomoże ani Rembertowowi (on potrzebuje lepszej i zupełnie innej pomocy) ani nie pomoże Jelonkom (one w ogóle nie potrzebują pomocy bo 408 od pewnego czasu było tutaj zbędne). Więc komu pomożeTobie
![]()
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Po obserwacji dzisiejszego dnia jestem zdolny poprzeć Cię w tej kwestii. Mimo wszystko znając ZTM w niedługim czasie potną i tak 523 a 408 nie przywrócą i będzie jeszcze gorzej. A tak to co dwie linie to nie jedna. I zawsze jakaś przyjedzie choćby ZTM chciał jak najbardziej na złość zrobić pasażerom częstotliwością.R-11 Kleszczowa pisze:Nie jest potrzebna. Pasażerów z powodzeniem mogą przejąć częstsze 523, 182 oraz inne linie.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Znaczy się fyfnaście linii co fyfnaście minutreserved pisze:Po obserwacji dzisiejszego dnia jestem zdolny poprzeć Cię w tej kwestii. Mimo wszystko znając ZTM w niedługim czasie potną i tak 523 a 408 nie przywrócą i będzie jeszcze gorzej. A tak to co dwie linie to nie jedna. I zawsze jakaś przyjedzie choćby ZTM chciał jak najbardziej na złość zrobić pasażerom częstotliwością.R-11 Kleszczowa pisze:Nie jest potrzebna. Pasażerów z powodzeniem mogą przejąć częstsze 523, 182 oraz inne linie.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przede wszystkim... Nie zauważyłeś, że 182 jest rano co 5 minut, 523 jest rano co 6 minutreserved pisze:Nawet jeśli będzie jeździł tylko rano i na skróconej trasie?R-11 Kleszczowa pisze:Nadal nie rozumiesz, że przywrócenie 408 będzie miało negatywne skutki na cały ciąg
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"