Trasa Łazienkowska i nie tylko

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 wrz 2009, 22:33

Jarek pisze:
Glonojad pisze:408 pewnie będzie jeździło na odcinku Ostrobramska - Politechnika
Zamiast 182 co 5 minut. Poprawiło się 182, to się je znowu potnie.
To jest rzeczywiście strata, ale przyznasz, że linia w całości po buspasie jest potrzebna?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

mariow

Post autor: mariow » 02 wrz 2009, 22:34

hmmm, zawsze mozna ogłosić że 408 wraca ale jako ... 182 na trasie Ostrobramska - DWZ (lub Ursus)
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2009, 22:41

Glonojad pisze:To jest rzeczywiście strata, ale przyznasz, że linia w całości po buspasie jest potrzebna?
Tak. I jej chcieliśmy. I nadal chcemy. Zobaczymy, czy się uda tylko do DWZ.
mariow pisze:zawsze mozna ogłosić że 408 wraca ale jako ... 182
Jak ZTM napisał "408" wróci, to będzie to ciężkie. Mówię, opuści się WAŁ, TORWAR (może) i AL. WIELKOPOLSKI i będzie czerwone 408... :mur:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mariow

Post autor: mariow » 02 wrz 2009, 22:46

Bastian pisze:Tak. I jej chcieliśmy. I nadal chcemy. Zobaczymy, czy się uda tylko do DWZ.
czyli rozumiem że 182 do Ursusa przez Banacha jest juz nieaktualne / nieplanowane
Bastian pisze:ak ZTM napisał "408" wróci, to będzie to ciężkie.
zawsze mozna tego połaczenia dokonać po miesiącu, dwóch ... O-)
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2009, 22:59

mariow pisze:czyli rozumiem że 182 do Ursusa przez Banacha jest juz nieaktualne / nieplanowane
Ostatnia, podjęta przez nas trzy tygodnie temu próba wycofania go ze Służewca nie dała efektu. Więc wątpię, by udało się to przez najbliższe półtora roku.

Natomiast jest faktem, że gdy ten projekt powstawał, nie było jeszcze mowy o buspasie na TŁ, więc nie była potrzebna linia do DWZ, jako wolna od opóźnień (a trasa na Ursus niestety je generuje).
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

mariow

Post autor: mariow » 02 wrz 2009, 23:06

Bastian pisze:statnia, podjęta przez nas trzy tygodnie temu próba wycofania go ze Służewca nie dała efektu
teoretycznie zawsze można podkreślić że połączenie w relacji Ostrobramska - Służewiec zapewnia 141
Bastian pisze:Natomiast jest faktem, że gdy ten projekt powstawał, nie było jeszcze mowy o buspasie na TŁ, więc nie była potrzebna linia do DWZ, jako wolna od opóźnień (a trasa na Ursus niestety je generuje).
niewątpliwie trasa na Ursus oznacza korki i to duże (zwłaszcza że ruszy Łopuszańska/Aleje). trochę załuję ale nie sposób się nie zgodzic że tylko w krótkiej wersji (np do DWZ) da sie zrobić "siekierę"
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2009, 23:12

mariow pisze:teoretycznie zawsze można podkreślić że połączenie w relacji Ostrobramska - Służewiec zapewnia 141
A o moratorium ty słyszał? :P

mariow

Post autor: mariow » 02 wrz 2009, 23:14

słyszał, słyszał - ale można było przed tak argumentować :P
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 02 wrz 2009, 23:17

Daj Boże żeby to nie było dalej niż do Zachodniego. Może za te półtora roku da się utrupić i zmienić w 182 do Ursusa.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 wrz 2009, 23:17

No cóż. Liczba tarczek i kolor znaków alfanumerycznych na nich miarą jakości transportu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2009, 23:27

mariow pisze:słyszał, słyszał - ale można było przed tak argumentować :P
Wszystko było :P

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 wrz 2009, 23:48

tak i reserved napisał kolejne 20 postów w których udowodnił brak umiejetności myślenia i czemu ma to służyc?
Ekhm, nasz kolega jest jeszcze młody, i choć zdarza mu się bredzić, owszem, to jednak starałbym się trzymać język na wodzy...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 02 wrz 2009, 23:56

A ja się zgadzam z przedmówcą (tym cytowanym) :/

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 02 wrz 2009, 23:58

Ja nie napisałem, że się nie zgadzam z meritum; ja się nie zgadzam z formą.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 03 wrz 2009, 0:02

Fakt, dwa ortografy i brak dwóch przecinków...

ODPOWIEDZ