Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Tak, i to jest masakra. Kierowca ma do wyboru: albo olać rozkład ciepłym moczem i jechać normalnym tempem (ok. 50 km/h), albo wlec się niemiłosiernie i nadal być na +.
Tak sobie myślę, że gość, którego dziś zmieniałem na 519, nadawałby się właśnie na 503. Jego jazda 30-40 km/h byłaby adekwatna do czasu na tej linii. Bo co jak co ale na 519 to on się wybitnie nie nadawał - będąc w Wilanowie punktualnie, do Centrum wyprodukował -10 (odstając tylko 3 zmiany świateł przy rotundzie, co opóźniło max o ok. 3-4 min.). Ruszał jak ślimak i nie przekraczał 40 km/h, po prostu totalna masakra
.
I tu rodzi się konkluzja: dla kierowców czasy przejazdów zawsze będą złe, bo jeden jeździ jak ślimak i czasu mu za mało, a drugi jeździ normalnie i gdy nie ma korków, czasu ma za dużo.
Ja rozkład na 519 w DP uważam za idealny, w szczycie byłem na -2, -3, a wieczorem max na +2. A przyciskać trzeba było

Tak sobie myślę, że gość, którego dziś zmieniałem na 519, nadawałby się właśnie na 503. Jego jazda 30-40 km/h byłaby adekwatna do czasu na tej linii. Bo co jak co ale na 519 to on się wybitnie nie nadawał - będąc w Wilanowie punktualnie, do Centrum wyprodukował -10 (odstając tylko 3 zmiany świateł przy rotundzie, co opóźniło max o ok. 3-4 min.). Ruszał jak ślimak i nie przekraczał 40 km/h, po prostu totalna masakra
I tu rodzi się konkluzja: dla kierowców czasy przejazdów zawsze będą złe, bo jeden jeździ jak ślimak i czasu mu za mało, a drugi jeździ normalnie i gdy nie ma korków, czasu ma za dużo.
Ja rozkład na 519 w DP uważam za idealny, w szczycie byłem na -2, -3, a wieczorem max na +2. A przyciskać trzeba było
-
Domino2001
Podobny wniosek mogę odnośnie kursu 136
Młynów spod Centrum Onkologii o godzinie 6:33. Dzisiaj kierowca (6811) jechał sobie bez żadnych przyśpieszeń i swobodnie i na Rakowcu byłem na -3. A kilka dni temu (na 8921) inny kierowca leciał jak szalony zwłaszcza na Dolince i Rzymowskiego, a nawet olewając kolejkę oczekujących pojazdów do skrętu w lewo z Wołoskiej w Racławicką.
Kierowcy są różni, każdy z nich ma inny styl prowadzenia pojazdu. Trzeba wyciągać średnią czasu przejazdu. Nie jestem kierowcą autobusu i mam pytanie. Czy te komputerki nie zliczają czasu przejazdu?
Kierowcy są różni, każdy z nich ma inny styl prowadzenia pojazdu. Trzeba wyciągać średnią czasu przejazdu. Nie jestem kierowcą autobusu i mam pytanie. Czy te komputerki nie zliczają czasu przejazdu?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Przepraszam za mały offtop, ale czy miałeś może 5/519 (wóz chyba 8190)? Wczoraj osiągnąłem rekord czasu przejazdu: kurs o 21:22 (zjazdowy) z Emilii Plater na przystanku Instytut Neurologii zameldował się o 21:40 (tylko 18 minut!). Oby więcej kierowców tak jeżdziłolevar pisze:gość, którego dziś zmieniałem na 519
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście wszędzie po drodze przestrzegając przepisów...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A czy zawsze i wszędzie przejechanie zgodne z rozkładem jazdy przy minimalnym natężeniu ruchu jest możliwe bez łamania przepisów? Stawiam tezę, że nie zawsze i nie wszędzie. Ale oczywiście w takim przypadku przepis pord powiniem mieć pierwszeństwo przed rozkładem jazdy.Glonojad pisze:Oczywiście wszędzie po drodze przestrzegając przepisów...
Popatrz, jaka franca!
Jedyne wykroczenia to prędkosc powyżej 50 km/h i kilka żółtych świateł (czerwonego nie było na pewno ani razu)...Glonojad pisze:Oczywiście wszędzie po drodze przestrzegając przepisów...
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
55 km/h czy 70? A światło było "jasnożółte" czy "ciemnopomarańczowe"? I na pewno na którymś z tych żółtych zjazd ze skrzyżowania/przejścia dla pieszych nie odbywał się już przy zapalonym sygnale zielonym dla kierunku poprzecznego?altar pisze:Jedyne wykroczenia to prędkosc powyżej 50 km/h i kilka żółtych świateł (czerwonego nie było na pewno ani razu)...Glonojad pisze:Oczywiście wszędzie po drodze przestrzegając przepisów...
Popatrz, jaka franca!
- MeWa
- Cukiereczek
już nie opowiadaj takich głupot, nie raz zagorzali zwolennicy autobusów wieszali psy na tramwajach...Websterek pisze:A gdyby to był tramwaj, przejeżdżający ludzi na ich zielonym świetle ( sam, dawno bym został rozjechany przez panią motorową, gdy miałem zielone światło ), to byście pewnie tak się nie czepiali. Grunt, to wygodny punkt widzenia i krytykowanie wszystkiego, czego się nie lubi.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Żółte to wykroczenie być może, ale nie musi. Ale prędkość to sprawa wcale nie jest błaha. Niektórym jednak brak wyobraźni i tyle.altar pisze:Jedyne wykroczenia to prędkosc powyżej 50 km/h i kilka żółtych świateł (czerwonego nie było na pewno ani razu)...Glonojad pisze:Oczywiście wszędzie po drodze przestrzegając przepisów...
[ Dodano: |22 Wrz 2009|, 2009 18:41 ]
Pomijam fakt, że jeśli tramwaj wjechał na sygnale zezwalającym, to miał pierwszeństwo zjazdu ze skrzyżowania nad pieszymi na pasach.MeWa pisze:już nie opowiadaj takich głupot, nie raz zagorzali zwolennicy autobusów wieszali psy na tramwajach...Websterek pisze:A gdyby to był tramwaj, przejeżdżający ludzi na ich zielonym świetle ( sam, dawno bym został rozjechany przez panią motorową, gdy miałem zielone światło ), to byście pewnie tak się nie czepiali. Grunt, to wygodny punkt widzenia i krytykowanie wszystkiego, czego się nie lubi.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nigdy z pewnością nie przekroczyłeś 50 km/h w mieście.Glonojad pisze:Żółte to wykroczenie być może, ale nie musi. Ale prędkość to sprawa wcale nie jest błaha. Niektórym jednak brak wyobraźni i tyle.
Dziś jechałem z takim panem na 4 po południu, który RAZ przejechał na pionowej pałce. Poza tym dwa razy na "pomarańczowym". Reszta - na poziomej pałce.Glonojad pisze:Pomijam fakt, że jeśli tramwaj wjechał na sygnale zezwalającym, to miał pierwszeństwo zjazdu ze skrzyżowania nad pieszymi na pasach.
- MeWa
- Cukiereczek
No i co z tego? Czemu ta licytacja ma służyć?Websterek pisze:Ja pominę fakt, że tramwaj ruszył z przystanku, kilka sekund po tym, jak ja już miałem zielone światło...I kto tu przesadza? -.-Glonojad pisze:Pomijam fakt, że jeśli tramwaj wjechał na sygnale zezwalającym, to miał pierwszeństwo zjazdu ze skrzyżowania nad pieszymi na pasach.
No i co z tego, że raz od wielkiego dzwonu zdarzyło Ci się jechać tramwajem? Inni jeżdżą codziennie...BJ pisze:Dziś jechałem z takim panem na 4 po południu
Najbardziej przepisowi na pewno są kierowcy 709
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"