Ale wszystko rozbija się tylko o pieniądze, a podmiejskie za siebie płacą, więce można za te pieniądze kupić dodatkowe brygady, co ZTM robi i kupuje 12, a oddaje podmiejskim 18, także o co chodzi?ZaciszaniN pisze:ZTM bardziej powinien dbać o interesy mieszkańców Warszawy, bo jak sama nazwa wskazuje, jest Zarządem Transportu Miejskiego, a nie podmiejskiego. Tymczasem stale jest problem z brygadami, a to tylko dlatego, że to linie podmiejskie ich tyle pożerają.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
-
Dęboszczak
Komunikację podmiejską rozwija się proporcjonalnie do komunikacji w mieście. W ciągu tej kadencji przyszło 150 nowych autobusów, przyjdzie kolejna 50tka. Proporcjonalnie do liczby nowych linii rozwija się transport aglomeracyjny. Największa liczba sztuk wozów poszła na Marki i Piaseczno. Poprawiając komunikację podwarszawską zmniejsza się liczba pojazdów indywidualnych w samej Warszawie. Więc raczej patrzył bym na sprawę w szerszym aspekcie.kajo pisze:Ale wszystko rozbija się tylko o pieniądze, a podmiejskie za siebie płacą, więce można za te pieniądze kupić dodatkowe brygady, co ZTM robi i kupuje 12, a oddaje podmiejskim 18, także o co chodzi?ZaciszaniN pisze:ZTM bardziej powinien dbać o interesy mieszkańców Warszawy, bo jak sama nazwa wskazuje, jest Zarządem Transportu Miejskiego, a nie podmiejskiego. Tymczasem stale jest problem z brygadami, a to tylko dlatego, że to linie podmiejskie ich tyle pożerają.
Tak, ale pogarszając jednocześnie komunikację w Warszawie (bo bilans brygad musi wyjść na zero), a więc samych warszawiaków zniechęca się do komunikacji (vide: Bemowo)...Dęboszczak pisze:Poprawiając komunikację podwarszawską zmniejsza się liczba pojazdów indywidualnych w samej Warszawie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakie vide Bemowo?!
[ Dodano: |4 Paź 2009|, 2009 13:33 ]
Tak, Bemowo rzeczywiście ma tragicznie. 523 co 6 minut w szczycie, 24 i 23 z co 6 do co 5 schodzą, 28 z solówek na składy przeszło, wolne miejsca leżące w 171 i 507 (te linie Górce napełniają!!!), niedługo wróci 13 do centrum zamiast dowozowego 20, 167 i 112 też ostatnio podkręcono... Dramat! Zgroza! Białołęka ma lepiej! Co za pierdolenie...
[ Dodano: |4 Paź 2009|, 2009 13:33 ]
Tak, Bemowo rzeczywiście ma tragicznie. 523 co 6 minut w szczycie, 24 i 23 z co 6 do co 5 schodzą, 28 z solówek na składy przeszło, wolne miejsca leżące w 171 i 507 (te linie Górce napełniają!!!), niedługo wróci 13 do centrum zamiast dowozowego 20, 167 i 112 też ostatnio podkręcono... Dramat! Zgroza! Białołęka ma lepiej! Co za pierdolenie...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Dęboszczak
- Bastian
- Sułtan Maroka
Od kiedy Maczka to Bemowo? Zastanów się, co piszesz...Wolfchen pisze:Na przykład ścięcie 406? na Maczka trochę marnie z autobusami będzie teraz...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ok, w sprawie 510 czy 517 masz już u mnie plonka, ale tu...Dęboszczak pisze:Leżące w 122 i 170 103Wolfchen pisze:Na przykład ścięcie 406? na Maczka trochę marnie z autobusami będzie teraz...
Mama Cię nie nauczyła że nie wolno kłamać?
Zresztą zastanawia mnie to, że na temat każdej ulicy masz wiedzę - i zwykle mówisz że coś wozi muchy, chyba że jest to 401 albo linie tarchomińskie. Równie dobrze ja bym mógł sobie powiedzieć że 119 wozi muchy na Lucerny, albo 190 jest puste na Lazurowej.
I po kolei - 103 jeszcze się nie przyjęło, ale z tygodnia na tydzień jest coraz pełniejsze
122 - napchane w szczycie, w międzyszczycie i w ds - w sam raz.
170 - czasami pustawe, ale to końcówka trasy. W ds - napchane.
Wiem że zaraz sobie możesz wyciągnąć pomiary spod biurka, albo Glonojad wyskoczy, że się nie znam, ale jakoś nie mogłem zamilknąć w takiej sytuacji.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A mnie też post Dęboszczaka zdziwił 
Za to cieszy mnie dementi Jacka - jednak te wynalazki działają
Za to cieszy mnie dementi Jacka - jednak te wynalazki działają
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Dęboszczak
Jak będzie mocne (10/10/10) 170 albo 122 to ok, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyćDęboszczak pisze: Doszliśmy chyba do konkluzji, że 406 jest linią uzupełniającą anie główna i wiadomo które linie rozwijać. Taki przynajmniej był mój zamysł.
eeee?Za to cieszy mnie dementi Jacka - jednak te wynalazki działają
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
Krzysiek_S
Bo to jest końcówka trasy i do tego jedzie od tyłu...JacekM pisze:119 wozi muchy na Lucerny
Linia jest do naprawy, podziału lub out, ale to wiadome.
Ja bym jednak 119 na Lucerny nie nazwał muchowozem 10 osób stojących i wszystkie miejsca siedzące zajęte po południu, rano 25 osób stojących[ dwa kursy]. Są też kursy z gorszą frekwencją, co wszędzie się zdarza.
EOT.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, całe Bemowo ma cele podróży na Powązkowskiej i Maczka, czy też ZTM ma nie tylko wozić tam gdzie parażer chce, ale i którędy chce?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Dęboszczak pisze:Leżące w 122 i 170 103
Przeczysz sobie. Chyba sam nie wiesz, co piszesz, biedactwoDęboszczak 26 minut później pisze:wiadomo które linie rozwijać. Taki przynajmniej był mój zamysł.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
+100 do umiejętności czytania ze zrozumieniemKrzysiek_S pisze:Bo to jest końcówka trasy i do tego jedzie od tyłu...
Linia jest do naprawy, podziału lub out, ale to wiadome.
Ja bym jednak 119 na Lucerny nie nazwał muchowozem 10 osób stojących i wszystkie miejsca siedzące zajęte po południu, rano 25 osób stojących[ dwa kursy]. Są też kursy z gorszą frekwencją, co wszędzie się zdarza.
EOT.
Nie, Powązkowska i Maczka mają cele podróży na pl. Wilsona, dw. Gdańskim, również na Bemowie i wielu innych miejscach...Glonojad pisze:Tak, całe Bemowo ma cele podróży na Powązkowskiej i Maczka, czy też ZTM ma nie tylko wozić tam gdzie parażer chce, ale i którędy chce?