Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17
Moderator: Wiliam
- a/p TALENT
- Thompson04
Zdjęcia z strony budowy S8 Konotopa - Powązkowska Wrzesień 2009
- a/p TALENT
Dlaczego "w stanie prowizorycznym"? Tymczasowa organizacja ruchu nie znaczy zaraz prowizorka.a/p TALENT pisze:Oddano w stanie prowizorycznym wiadukt / część południowa /w ciągu ul. Dywizjonu 303/Radiowej nad trasą S8.
A północnym układano dzisiaj izolację pod jezdnie (tak jak i na Powstańców), myślę, że w ciągu miesiąca-sześciu tygodni zostanie oddany do ruchu.
15/12/2005-12/7/2019
- a/p TALENT
- Thompson04
TVN Warszawa pisze:
Dobra wiadomość dla kierowców. Prace na budowie trasy S8 i wielopoziomowego skrzyżowania z al. Prymasa Tysiąclecia idą pełną parą. Drogowcy obiecują, że jeszcze przed Bożym Narodzeniem kierowcy pojadą nowym wiaduktem, łączącym trasę AK z Prymasa Tysiąclecia. Dzięki niemu łatwiej będzie przejechać w stronę Dworca Zachodniego.
To największy plac budowy w stolicy. Codziennie pracuje tu od 1,2 , do 1,5 tys. pracowników. Dla porównania, na Stadionie Narodowym pracuje ok. 1000 osób, a na budowie Mostu Północnego ok. 600. - Prace idą pełną parą. Jeśli pogoda nie spłata nam figla, pierwsze ułatwienia kierowcy odczują przed gwiazdką - obiecuje Michał Bracha z firmy Strabag. Aktualnie kierowcy na tym odcinku jadą w stronę Dworca Zachodniego po starej jezdni Prymasa Tysiąclecia. Po oddaniu wiaduktu, ruch zostanie skierowany na budowaną właśnie estakadę.
Trzypoziomowy węzeł
Węzeł, budowany na wysokości cmentarza powązkowskiego, będzie jednym z największych w stolicy. To tu, poprzez trzypoziomowe skrzyżowanie będą się łączyć trasa S8 z Trasą AK i Prymasa Tysiąclecia. Sama trasa S8 to ponad 10 kilometrowy odcinek łączący Konotopę z Bemowem. Arteria będzie miała po trzy pasy w obie strony.
Wiadukt na Powstańców
Tymczasem prace w ekspresowym tempie idą również na innym odcinku trasy S8 - przy ul. Powstańców Śląskich. W ramach inwestycji drogowcy kończą budowę wiaduktu nad torami kolejowymi. Aktualnie kierowcy muszą w tym miejscu jeździć po tymczasowej przeprawie, ale już od 15 listopada, zostanie oddany nowy wiadukt.
http://www.dramabutton.com/Siecool pisze:przerwali dzisiaj kabel doprowadzający prąd do Instytutu Fizyki Plazmy
BPNMSP
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Tak w wykopie a przystanki będą pod ziemią.
Żartuję torowisko 20-tki będzię biegło tam, gdzie wcześniej było, czyli po północnej stronie wiaduktów w ciągu ulicy Powstańców Sląskich. Tyle tylko, że będą chyba 2 tory a nie jeden. Przywieźli dzisiaj nowe szyny dla tego torowiska i położyli je przy wiadukcie na wysokości nowej jezdni P.Śl.
pozdrawiam Kozik
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Żadne "chyba".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.