001 i inny handel spożywczy znika z Okęcia?

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Teokryt

Post autor: Teokryt » 15 paź 2009, 6:31

Nawiązując do
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1624009,0, ... omosc.html
Czyli na Okęciu już nie będzie można nic kupić spożywczego.
Dura Lex sed Lex, ale w tym wypadku to dziwie się czemu nie zaproponowano próby legalizacji.
001 nie przeżyje pewnie wyprowadzki a ja pamietam go odkąd jeździłem do warszawy do Babci mając 3 lata.
Co do samych budek - co jak co ale poza tym starym busem to reszta trzyma jako taki poziom i nie rozpada się na kawałki. No cóż, ma być walka z handlem za wszelką cenę, nie ważne w jakiej już jest formie i co jest sprzedawane. Zostanie tylko gówniany kiosk ruchu z marudną sprzedawczynią i mnóstwem bibelotów które przyciągają staruszki oglądające je godzinami.
Kierowcy i motorowi na pętli tez będą uradowani.

Korekta tytułu

dzidek

Post autor: dzidek » 15 paź 2009, 6:37

Oj pasażerom z Okęcia i kierowcom , motorniczym będzie brakowało dobrych ciastek od tych Babć z budki. Zawsze ustawiały się do niej kolejki.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 15 paź 2009, 9:00

To wina handlujących. Mieli całe lata, żeby to legalnie załatwić, ale u nas najpierw stawia sie bude a potem , jak zaczyna sie "palić" grunt pod nogami próbuje sie wymusić zgodę. Choć akurat tam jest pustynia, a czasami na autobus trzeba sie naczekać, więc powinno cos legalnego być. Zreszta sama pętla jest tak obskurna, że te budy nie raziły.

roki1993

Post autor: roki1993 » 15 paź 2009, 11:11

rhemek pisze:To wina handlujących. Mieli całe lata, żeby to legalnie załatwić, ale u nas najpierw stawia sie bude a potem , jak zaczyna sie "palić" grunt pod nogami próbuje sie wymusić zgodę. Choć akurat tam jest pustynia, a czasami na autobus trzeba sie naczekać, więc powinno cos legalnego być. Zreszta sama pętla jest tak obskurna, że te budy nie raziły.
No tak to też prawda, ale znów 3 dni na wyprowadzkę z tamtąd to nie jest zbyt dużo.
Mogliby im dać choć 2 tygodnie, a nie 3 dni.
:)

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 15 paź 2009, 11:28

roki1993 pisze:
rhemek pisze:To wina handlujących. Mieli całe lata, żeby to legalnie załatwić, ale u nas najpierw stawia sie bude a potem , jak zaczyna sie "palić" grunt pod nogami próbuje sie wymusić zgodę. Choć akurat tam jest pustynia, a czasami na autobus trzeba sie naczekać, więc powinno cos legalnego być. Zreszta sama pętla jest tak obskurna, że te budy nie raziły.
No tak to też prawda, ale znów 3 dni na wyprowadzkę z tamtąd to nie jest zbyt dużo.
Mogliby im dać choć 2 tygodnie, a nie 3 dni.
Dobrze; ale powiedzmy sobie szczerze: skoro staly tam nielegalnie przez 15 lat, to jeśli ich najemcy chcą byc uczciwi to powinni zapłacić najpierw za te 15 lat. Może to właśnie o to chodzi? Bo nie wierzę,że wyrzucają ich tak bez powodu.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 15 paź 2009, 11:36

Będzie sterylnie jak na młocinach tyle tylko że tam chodziaż jest gdzie się schować.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 16 paź 2009, 20:01

Pisze jeden pod drugim bo nie mogę oznaczyć jako nieczytany.

- 001 - pusty
- sklep z ogólnymi spożywczakami - pusty
- sklep z cukierkami i owocami - zlikwidowany (a właściwie przeniesiony do miejsca LOTTO przy przejściu przy przystanku tramwajowym)
- sklep z pieczywem - działa - wiec jutro będzie zadymka.
- automaty - działają
- nowy kiosk - działa.

A w starym kiosku RUCH? ceny art. spożywczych podskoczyły o 50%.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 16 paź 2009, 21:42

Paranoja. Wszedzie wyrzucają drobny handel na siłę. Czy tylko hipermarkety, banki i apteki mają prawo bytu? To samo dzieje się w innych miejscach, nie podoba im się i już. We Wrocławiu tez zmodernizowano taki węzeł i już nie pozwolono stawiac kiosków, bo nie pasują do tego "supernowoczesnego cuda". Podobnie na dawnej Potockiej, można było się zatrzymać na chwilę, zjeść ciastko itp. A teraz pustynia, centralne place służą tylko przesiadaniu się. Nie ma po co jechać do miasta, bo nic w nim nie ma, betonowa pustynia, parkingi i ulice...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

Teokryt

Post autor: Teokryt » 17 paź 2009, 15:57

No i 001 znikł na dobre rozłoźony na dziesiatki czesci i wywieziony.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 17 paź 2009, 23:51

piotram pisze:Paranoja. Wszedzie wyrzucają drobny handel na siłę.
Sprzątanie śmietnika stojącego bez pozwoleń popieram w 100%. I uważam, że powinni wylecieć wszyscy bez wyjątku. Ale za to należałoby opracować model budy, jaki by pasował do miasta i dawać lokalizacje nie kolidujące z niczym innym. Tyle, że ten temat leży i kwiczy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 18 paź 2009, 7:45

MisiekK pisze:opracować model budy, jaki by pasował do miasta i dawać lokalizacje nie kolidujące z niczym innym.
1. Z czym kolidowały obecne budy?
2. Zgadza się, uniwersalny model straganu i mamy ładne bazarki uliczne tylko dla towarów spożywczych.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 18 paź 2009, 8:36

Przeczytawszy ten temat, nasunęło mi się tylko jedno słowo... O Kur**! #-o
No szkoda tych sklepików/bud, dobre produkty tam mieli a jakie wzięcie :(
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Awatar użytkownika
kulikowski

Post autor: kulikowski » 21 paź 2009, 1:57

oczywiście jakiś VIP z Ratusza ukręci na tym lody ...
7 9 15 128 136 154 172 175 188 208 504 S-2 S-3 RL R8 N32 N38 N88

ODPOWIEDZ