Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 17 paź 2009, 17:06

A ja dorzucę supernowoczesny system informacji na pętli Służewiec :)
Załączniki
DSCF0327.JPG

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 paź 2009, 19:55

@Tyrystor: O ile w ogóle ten tor powstanie, to jako "pomnik tramwaju" a nie trasa. Bez sieci, bez skrajni, dobrze, jeśli rozstaw toru się zachowa :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 18 paź 2009, 1:43

Glonojad pisze:znioslo sie 30 na Poniatoszczaku, zniesie sie i na Filtrowej. Tylko po co, skoro ZTM nie uwzgledni tego w rozkladzie jazdy?
akurat na poniatowskim Glonojadzie ten rozkład i tak jest nawet dla maksymalnej prędkości mocno niedostosowany ( opinia większości motorniczych)
Mysle ze standardowo ZTM o tym zapomni...wiec zostawic sytuacje taka jaka jest ](*,)
piotram pisze:A ja dorzucę supernowoczesny system informacji na pętli Służewiec :)
Mimo ze wygląda to dosyć mało fajnie to jednak w czasie objazdów na 17 przynosiło skutek
Glonojad pisze:O ile w ogóle ten tor powstanie, to jako "pomnik tramwaju" a nie trasa. Bez sieci, bez skrajni, dobrze, jeśli rozstaw toru się zachowa :D

a szkoda, zawsze była by to jakaś alternatywa w razie większego zatrzymania, czy nawet podczas remontu torów na marszałkowskiej, o który ww. aż się prosi.Czemu TW nie będzie za tym optowało ??

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 paź 2009, 9:09

TW za tym optowało, ale to nie oni o tym decydują.

Co do Poniatowskiego - 2 minuty nie wystarczają na przejazd prostego odcinka bez ograniczeń i świateł?! To chyba w Pingwinowie :p I co rozumiesz przez "opinia większości motorniczych" - robiłeś jakieś badania na ten temat? ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 18 paź 2009, 14:49

Glonojad pisze:Co do Poniatowskiego - 2 minuty nie wystarczają na przejazd prostego odcinka bez ograniczeń i świateł?!
mi wystarcza i jeszcze mi zostaje :) 30 sekund :dance:
Glonojad pisze:I co rozumiesz przez "opinia większości motorniczych" - robiłeś jakieś badania na ten temat? ;)
badaniami bym tego nie nazwał, ale pytałem od tak :D

slav

Post autor: slav » 18 paź 2009, 20:39

Pingwin pisze:ale pytałem od tak
chyba ot tak

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 19 paź 2009, 0:27

slav pisze: chyba ot tak
masz racje, FF i słownik ](*,)

ale z drugiej strony, co to wniosło do dyskusji ??

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 22 paź 2009, 12:18

@Glonojad kto zdecydował o przykryciu płachta świateł do lewoskretu dla 41 na Muranowskiej ??

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 paź 2009, 15:22

Nie wiem, ale na 99% zrobil to ZDM. Męcz o to dziadków z TR.

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 22 paź 2009, 15:43

Tak samo komuś przeszkadzał lewoskręt 10 w Nowowiejską. Wiem, że motorniczowie się na to uskarżają gdyż widoczność tam jest taka sobie (mowa o wozie stojącym na Nowowiejskiej).

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 22 paź 2009, 20:26

no to mam od jutra co robić w pracy :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 paź 2009, 15:39

Plesim pisze:Tak samo komuś przeszkadzał lewoskręt 10 w Nowowiejską. Wiem, że motorniczowie się na to uskarżają gdyż widoczność tam jest taka sobie (mowa o wozie stojącym na Nowowiejskiej).
Zaraz, to w Nowowiejską czy na Nowowiejskiej?

A w ogóle to tam była organizacja z zielonym ogólnym, czyli motorowy miał skręcić w Nowowiejską po tramwajach z naprzeciwka, a następnie po samochodach z naprzeciwka (jako znajdujący się wcześniej na skrzyżowaniu miał prawo opuścić je przed wjazdem tramwajów nowowiejskich).

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 23 paź 2009, 21:38

Motorowy stojący na Nowowiejskiej w kierunku Narutowicza ma ograniczoną widoczność przez kiosk. A cała sprawa wygląda dokładnie jak piszesz. Tylko niestety nadal wielu kierowców rozróżnia kolory czerwonego (wczesnoczerwony, pożnoczerwony) więc 10 opuszcza skrzyżowanie już po zapaleniu się zielonego dla ciągu Nowowiejskiej. Prze pewien czas 10 miała własne światło ( w obu kierunkach) przed zielonym dla pojazdów w kierunku Centralnego. Ale to już historia.

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 25 paź 2009, 23:13

ktoś z ZTMu powinien beknąć za marnowanie pieniędzy podatników na wynalazki pod tytułem 4 i 10 co 5 minut.Cudowne mucho wozy :) =D> brawo oby tak dalej ](*,)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 paź 2009, 23:21

I tak trzeba te pieniądze wyjeździć do końca roku. A ten już blisko.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ