Z kolei Mobilis jeździ 180 na Olesin.BJ pisze:Chłopaki z PKSu tak programowali sterowniki, że na trasie 739 nie ma ZP Żołny, jeno ZP Żegańska![]()
Informacja pasażerska
Przy okazji Mobilisu i 180 - zauważyłem pewien feler wczoraj w wozie bodaj A003. Otż lusterko, które jest na wysokości przedniego wyświetlacza po prawej stronie było jakoś tak niefortunnie ustawione, że z większej odległości zasłaniało numer linii na wyświetlaczu.
A poza tym funkcja tego lusterka to polega chyba na ułatwieniu obserwacji prawego dolnego przedniego rogu wozu przy manewrach, natomiast zauwazyłem, ze kierowcy często obserwują przez to lusterko... wyświetlacz. No chyba że ono ma być faktycznie do tego, nie wiem...
A poza tym funkcja tego lusterka to polega chyba na ułatwieniu obserwacji prawego dolnego przedniego rogu wozu przy manewrach, natomiast zauwazyłem, ze kierowcy często obserwują przez to lusterko... wyświetlacz. No chyba że ono ma być faktycznie do tego, nie wiem...
Popatrz, jaka franca!
Ciekawą BWL-ką jechałem. Według przedniego wyświetlacza i dechy bocznej wsiadłem w 194 (i tak chciałem jechać) ale środkowy wyświetlacz obsługiwał dwie linie na przemian. Na przemian wyświetlało się 194
Gołąbki i 120
Dw. Wschodni oczywiście w obu przypadkach z pełną trasą przejazdu.
Działo się to wszystko w A538.
Działo się to wszystko w A538.
- Solaris U10
- R-9 Chełmska
Widzę, że Grodzisk w niejednym autobusie tworzy coś takiego:
W załączniku przypadłość A588. Każdy przystanek dostaje ramkę 120 OLESIN TRASA: <i tu następuje nazwa najbliższego przystanku>
W załączniku przypadłość A588. Każdy przystanek dostaje ramkę 120 OLESIN TRASA: <i tu następuje nazwa najbliższego przystanku>
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
To samo jest w A587R-9 Chełmska pisze:Widzę, że Grodzisk w niejednym autobusie tworzy coś takiego:
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
System (dez)Informacji Pasażerskiej w Al. Jerozolimskich chyba wraz z chłodem przeżywa cięższy okres. Sytuacja z wczoraj z Ronda Waszyngtona - na tablicy widnieje 25 Zajezdnia Praga (bo kursy skrócone oznaczone są Zajezdnia Praga zamiast Ratuszowa ZOO i Zajezdnia Mokotów zamiast Plac Narutowicza) i symbol wagonu, choć składu nie było na przystanku od dobrej minuty. Jakoś po pół minuty od mojego pobytu na przystanku tablica się uaktualniła. Pierwsze w kolejce było 25 Annopol (1 min) i 7 Kawęczyńska (za 5 min). Na przystanek wtacza się po chwili 7 (U-boot), tablice na to nie reagują i dopiero 2 min po niej 25... Jakoś mam wrażenie że latem działało to wszystko sprawniej, nadjeżdżający skład powodował wyświetlenie migającego symbolu tramwaju na tablicach, skład znikał z tablicy nie później niż pół minuty po odjeździe...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I bardzo dobrze, ponieważ w TW zjazdy są płatne. Tak myślę, czy dałobysie upchnąć do tego zSIPu takie coś, że napis będzie się zmieniał:Paweł_K pisze:(bo kursy skrócone oznaczone są Zajezdnia Praga zamiast Ratuszowa ZOO i Zajezdnia Mokotów zamiast Plac Narutowicza)
Kod: Zaznacz cały
9 ZAJEZDNIA MOKOTÓWKod: Zaznacz cały
9 OSTATNI PRZYST. NA TRASIEKod: Zaznacz cały
9 PLAC NARUTOWICZA- MeWa
- Cukiereczek
czemu bardzo dobrze? Czy kursy skrócone zjeżdżają od razu do Zajezdni?JKTpl pisze:I bardzo dobrze, ponieważ w TW zjazdy są płatne. Tak myślę, czy dałobysie upchnąć do tego zSIPu takie coś, że napis będzie się zmieniał:Paweł_K pisze:(bo kursy skrócone oznaczone są Zajezdnia Praga zamiast Ratuszowa ZOO i Zajezdnia Mokotów zamiast Plac Narutowicza)
Gdyby tak było, to faktycznie można byłoby podać Zajezdnię - ale w innym razie nie ma to sensu.
Poza tym w przypadku 25 jest istotna różnica w pokywaniu własnej, podstawowej trasy, gdy tramwaj jedzie do Zajezdni Praga a kończy przy ZOO.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]