Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
-
Mam mapę chyba z 2006 roku i tam cmentarz jest całkowicie w granicach Marek. Teraz nieznacznie się rozszerzył, ale nie sądzę, żeby wchodził w granice Białołęki. Druga sprawa to taka, że faktycznie czytałem w gazecie, że cmentarz wchodzi na teren Białołęki, więc coś w tym musi być, a poza tym jak kolega Florekf powyżej wspomniał do Palmir jeździ C81 i nikt nie patrzy, że to jest 20 kilometrów poza Warszawą.Crusier pisze:Wcale nie w innym mieście! Tam powstanie cmentarz komunalny (w granicach Białołeki!) który zostanie połączony z tym w Markach (czy jakoś tak).
Bo to jest miejsce pamięci dla osób z Warszawy, a nie z Kiełpina i Łomianek. To Warszawa ma interes, by dowieźć tam swoich mieszkańców, a nie tamtejsza gmina.Ikarus 5780 pisze:poza tym jak kolega Florekf powyżej wspomniał do Palmir jeździ C81 i nikt nie patrzy, że to jest 20 kilometrów poza Warszawą.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A to od kiedy pamięć i uczucia patriotyczne są zawarte w granicach administracyjnych? A 8 lat temu jak ktos mieszkał w Wesołej to pamięć o Palmirach nie powinna byc jego obowiązkiem, a dziś kiedy mamy Warszawę- Wesołą to administracyjnie mu ją narzucono?pawcio pisze:Bo to jest miejsce pamięci dla osób z Warszawy
Przecież tym powinien się zająć nadzór budowlany... Zwykły śmiertelnik postawi sobie altankę przy mieszkaniu bez zezwolenia, to od razu dostaje karę + nakaz rozbiórki. Chłop na polu przerzuci prowizoryczny mostek nad rzeczką i to samo. A kiecman dokonał zabrou mienia + nielegalnej wycinki drzewa i nikt nic mu nie zrobił...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
-
Ja rozumiem, ale przecież nikt (albo prawie nikt) z Marek nie będzie jeździł taką cmentarką po pipidówach, Zdziarskiej etc., żeby dojechać na cmentarz, tylko wsiądzie w 718. Myśląc o uruchomieniu tej linii myślałem tylko o mieszkańcach Warszawy (bo widziałem ile osób w tym i poprzednich latach jeździło tą linią z Warszawy i wysiada pod Fabryką Okładzin Ciernych w Markach, chcąc dojść na cmentarz). Swoja drogą IMHO to i tak wielkie gdybanie, bo taka linia w najbliższych kilku latach nie powstanie.pawcio pisze:Bo to jest miejsce pamięci dla osób z Warszawy, a nie z Kiełpina i Łomianek. To Warszawa ma interes, by dowieźć tam swoich mieszkańców, a nie tamtejsza gmina.
A tymczasem Wołomin brnie w wyborczą propagandę:
Termin składania ofert 16 listopada....
A oto mapka na szybko , zwracam uwagę, na to, że linia ta znacznie zwiększy dostępność kolei......
Infobus
Gmina Wołomin informuje o ogłoszeniu przetargu na uruchomienie linii autobusowej na trasie Szpital ul. Gdyńska - ul. Sasina - ul. Warszawska Dworzec PKP - ul. Legionów ul. Lipińska - ul. Sikorskiego - ul. Kościelna-Al. Niepodległości - rondo Majdan - Leśniakowizna - Ossów - Turów - trasa 634 - ul. Fieldorfa - ul. Sasina - szpital - ul. Gdyńska - ul. Piłsudskiego - ul. Radzymińska - rondo w Czarnej - Helenów - ul. 100-lecia - Stacja PKP Zagościniec (postój ul. Parkowa). Ilość kursów dziennie: I)w dni powszednie- nie mniej niż 10 kursów. Maksymalna cena biletów jednorazowych i miesięcznych:
I) Dla osób dorosłych (bilety bez ulgi) bilet jednorazowy- nie więcej niż 2,60 zł, a bilet miesięczny nie więcej niż 80 zł;
II)Dla dzieci, młodzieży szkolnej, studentów i emerytów bilet jednorazowy (ulgowy) nie więcej niż 1,30 zł, a bilet miesięczny nie więcej niż 40 zł. Wykonawca na własny koszt zajmie się drukiem i dystrybucją biletów.
Autobusy, którymi odbywać się będą przewozy zostaną oznaczone na bocznych burtach herbem gminy, przy czym minimalna wielkość przekątnej herbu wynosi 50 cm., przy czym proporcje i kolorystka występujące w herbie muszą być zachowane. Zakładana wstępnie realizacja kursów w godzinach 6:00- 20:00Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.um.wolomin.pl .
Termin składania ofert 16 listopada....
A oto mapka na szybko , zwracam uwagę, na to, że linia ta znacznie zwiększy dostępność kolei......
-
Co za bezsens ta końcówka przy szpitalu. Odległość od szpitala do stacji kolejowej jest wystarczająca, żeby odstraszyć potencjalnych pasażerów. Powinno się przedłużyć linię z podjazdami pod szpital następującymi ulicami (...) Sasina (podjazdy pod Szpital w obu kierunkach), Przejazd, Wileńska, Legionów, PKP Wołomin (pętla razem z W). Wtedy i urząd Skarbowy i Urząd Miasta i sąd i wiele innych linia będzie zachaczała. Co prawda na Wileńskiej i jednym rondzie jest ciasno, ale po pierwsze nie będą na tej linii jeździły przecież przeguby tylko busiki, a po drugie, jak nawet będą jeździły długie autobusy to można od ulic przejazd poprowadzić linię Lipińską i Legionów i wtedy najmniejszego problemu nie będzie nawet z 20 metrowym autobusem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ROTFL!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No rozwaliła mnie koncepcja dowozówki do kolei kończącej taki kawał od niej (o częstotliwości nie wspominając).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.