ja bym jednak poprawił datę w nagłówkutarantula01 pisze:Ciekawe co mi Prezydent odpowie?
http://radny.com.pl/pisma...91014_prez-.doc
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
Ja jestem zdania, że miasto na etapie wydawania decyzji lokalizacyjnej (przez wojewodę) i potem pozwolenia na budowę (też przez wojewodę)powinno ostro postawić GDDKiA pod ścianą: dopuszczamy przebudowę, ale musicie przebudowując węzeł wytworzyć rezerwę na tramwaj, a nie tylko pisma wysyłać do GDDKiA jak w załączniku (zresztą moje pisma z przybraniem: "przesyłamy wnioski radnego i prosimy o odpowiedź"). Lenistwo, nie da się, itp. No to mają co chcieli (po to było spotkanie 28 X w UD Białołęka, po którym wyszła sprawa do mediów). Wiem z innego źródła, że TW były wypytywane oficjalnie przez TransWar o tramwaj (bo miała być zlokalizowana podstacja w węźle) i projektanci nie doczekali się odpowiedzi. Bo skoro przebudowujemy po śladzie, to dokładając kilka mln (a nie kilkanaście jak przy ponownym rozbebeszaniu) można było wytworzyć rezerwę pod tramwaj i co ważne te klika mln byłoby z kasy Państwa (GDDKiA), a nie miasta, czy spółki TW (przy ponownym rozbebeszaniu). Bo najważniejsze w tym wszystkim jest pytanie "Kto za to zapłaci?" Tak myśli i miasto i GDDKiA.Glonojad pisze:Pytanie, czy tu w ogóle można mówić o przespaniu, skoro GDDKiA akurat te łącznice jedynie odnawia po śladzie, a budowa tramwaju i tak będzie wymagała rozbebeszenia.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
A tak przyokazji, to od bodajże 2-óch dni są nowe dwa (jeśli kurs w stronę Bukowa) lub jeden (jeśli kurs w stronę Tarchomina) przystanek dla linii 211: Pomorska i Ćmielowska (nie wiedzieć czemu zapowiadany w Solarisie 8,6 jako Milenijna POD)
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Są głosy mieszkańców (i to w niemałej ilości), aby ten dukt leśny zamknąć.elijah pisze:Tfu, to własnie chciałem napisać. Niby i teraz do autobusu lepiej i bliżej.
Ale cóż to... asfaltu przez las jak nie było, tak nie będzie.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Cześć,
Czemu na okres świąt zawiesza się linię 211, a nie np. 144?
Wiem, ze w święta 211 dzieci nie jeżdżą do szkoły, ale jednocześnie zawieszenie 211 powoduje, że okolice Pomorskiej/Milenijnej tracą jedyny autobus. Ludzie będą musieli iść do innych przystanków kilkaset metrów.
Czemu na okres świąt zawiesza się linię 211, a nie np. 144?
Wiem, ze w święta 211 dzieci nie jeżdżą do szkoły, ale jednocześnie zawieszenie 211 powoduje, że okolice Pomorskiej/Milenijnej tracą jedyny autobus. Ludzie będą musieli iść do innych przystanków kilkaset metrów.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Sprawna i Aluzyjna również...tarantula01 pisze:okolice Pomorskiej/Milenijnej tracą jedyny autobus
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.