[pyt] Zapytania taryfowe
Moderator: JacekM
A gdzie jest to centrum obsługi klienta IC ;>JacekM pisze:Ja bym się przeszedł do centrum obsługi klienta IC, tam powinni mieć jakieś formularze albo powiedzieć jak takie podanie powinno wyglądać. Warto mieć przy sobie swój numer konta, bo ZTCP w gotówce nie oddają.Jechałem w piątek Oleńką z Warszawy do Wrocławia. Z powodu zerwania sieci trakcyjnej przez inny pociąg do Wrocławia dojechałem ze 150min opóźnieniem. Czy w związku z tym mogę domagać się jakiegoś (jeśli tak to jakiego i w jaki sposób) odszkodowania? Na bilecie dostałem pieczątkę z podpisem od kierownika z informacją o opóźnieniu pociągu. Pani w kasie mi powiedziała, że muszę złożyć reklamację, ale nic więc nie potrafiła mi powiedzieć.
Pytanie za 120k punktów. Trochę skomplikowane
Chcę sobie pojechać Z Warszawy Ursusa do Elbląga. Przez Skierniewice, Kutno, Toruń, Grudziądz, Malbork. Razem jest tego równo 400km. W hafasie zaznaczyłem stricte osobówki, więc rozumiem, że wszędzie jest taryfa REGIO. Po drodze mam trzech przewoźników: KM, PCC i PR.
Wiem, że KM honoruje taryfę PR i fajnie bo jest tańsza.
Hafas pokazuje za studencki bilet 33,17zł. "TABELA OPŁAT ZA BILETY JEDNORAZOWE ULGA USTAWOWA 37% klasa 2 pociągów REGIO" na stronie PR za 400km pokazuje dla studenta 23,31zł.
I teraz quest. Mogę zrobić tą trasę za 23zł? PCC będzie honorować mój bilecik? Jakoś rok temu pan kierpoć w PCC miał wątpliwości do mojego tygodniowego biletu PRu.
Czy ktoś bardziej obeznany pomoże? Bo chciałbym jutro ruszyć po bilecik
Chcę sobie pojechać Z Warszawy Ursusa do Elbląga. Przez Skierniewice, Kutno, Toruń, Grudziądz, Malbork. Razem jest tego równo 400km. W hafasie zaznaczyłem stricte osobówki, więc rozumiem, że wszędzie jest taryfa REGIO. Po drodze mam trzech przewoźników: KM, PCC i PR.
Wiem, że KM honoruje taryfę PR i fajnie bo jest tańsza.
Hafas pokazuje za studencki bilet 33,17zł. "TABELA OPŁAT ZA BILETY JEDNORAZOWE ULGA USTAWOWA 37% klasa 2 pociągów REGIO" na stronie PR za 400km pokazuje dla studenta 23,31zł.
I teraz quest. Mogę zrobić tą trasę za 23zł? PCC będzie honorować mój bilecik? Jakoś rok temu pan kierpoć w PCC miał wątpliwości do mojego tygodniowego biletu PRu.
Czy ktoś bardziej obeznany pomoże? Bo chciałbym jutro ruszyć po bilecik
kurczaczki. studiuję i studiuję informacje na stronach PR i PCC i dalej nie jestem pewny czy tak mogę.
Trudno, najwyżej kierpoć w PCC wmówi mi, że muszę kupić u niego bilet
Trudno, najwyżej kierpoć w PCC wmówi mi, że muszę kupić u niego bilet
Jakby ktoś był w stanie odpowiedzieć to byłoby super
Czy w tym pociągu http://rozklad-pkp.pl/traininfo.php/pn/ ... 1261961767& są jakieś miejsca siedzące? Przez internet nie ma takowych dostępnych..
Czy w tym pociągu http://rozklad-pkp.pl/traininfo.php/pn/ ... 1261961767& są jakieś miejsca siedzące? Przez internet nie ma takowych dostępnych..
M-1 507 509 N22+N72
polecam google&intercity.pl
http://intercity.pl/?page=rozklad_jazdy ... sr_id=1726
jakies tam sa na rozpisce u dolu ekranu
http://intercity.pl/?page=rozklad_jazdy ... sr_id=1726
jakies tam sa na rozpisce u dolu ekranu
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
Czy coś się pozmieniało pomiędzy KM a IC?
Otóż, do niedawna (ostatni raz w grudniu) za bilet studencki Radom - Dęblin - Lublin, przy czym:
Radom - Dęblin - KM
Dęblin - Lublin - pospieszny
płaciłem trochę ponad 15 złotych i dostawałem go na jednym blankiecie.
Dziś dostałem dwa bilety, osobny na KM i na TLK, za co zapłaciłem:
Radom - Dęblin: 7,24
Dęblin - Lublin: 11,34.
Otóż, do niedawna (ostatni raz w grudniu) za bilet studencki Radom - Dęblin - Lublin, przy czym:
Radom - Dęblin - KM
Dęblin - Lublin - pospieszny
płaciłem trochę ponad 15 złotych i dostawałem go na jednym blankiecie.
Dziś dostałem dwa bilety, osobny na KM i na TLK, za co zapłaciłem:
Radom - Dęblin: 7,24
Dęblin - Lublin: 11,34.
-